Antena Căutare

Fără muzică „violentă”! YouTube șterge videoclipuri. Ce gen muzical elimină în mod special

YouTube a anunțat că a șters peste o jumătate din totalul videoclipurilor muzicale considerate a fi „violente”, poliția menționând în special muzica „drill”.

YouTube a anunțat că a șters peste o jumătate din totalul videoclipurilor muzicale considerate a fi „violente” și că va continua demersul, poliția menționând că o țintă specială este muzica „drill”.

Potrivit lui Cressida Dick, reprezentant al Poliției Metropolitane, mai ales muzica „drill” reprezintă un gen de muzică periculos. Acest gen a apărut în Chicago, înainte de a deveni din ce în ce mai popular în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord și pe scena hip-hop din Londra, de-a lungul ultimului deceniu.

Peste 30 de videoclipuri muzicale au fost eliminate până acum, iar unele dintre acestea au fost acuzate că au influențat creșterea ratei infracțiunilor în Londra.

„Gang-urile încearcă să se întreacă unele pe celelalte în filmări și conținut. Ceea pare a fi un videoclip muzical poate, de fapt, să conțină limbaj explicit prin care gang-urile se amenință unele pe celelalte. Acestea conțin gesturi de violență, cu gesturi făcute cu mâinile prin care sugerează că trag focuri de armă, precum și descrieri grafice a ceea ce ar face unii față de alții”, a spus Mike West, reprezentant al Polițiie Metropolitane, pentru BBC.

Anul acesta au fost iscate controverse deoarece rapperul Junior Simpson în vârstă de 17 ani a fost condamnat la închisoare pe viață după ce a scris un cântec despre violențe folosind cuțite înainte ca el și alți trei tineri să îl ucidă prin înjunghiere pe Jermaine Goupall, în vârstă de 15 ani, din Tottenham.

Detectivul Supt West a spus pentru The Independent că doar videoclipurile care instigă la violență sunt semnalate pe YouTube, și nu muzica „drill” în general.

„Am lucrat cu Google (care deține YouTube, n.r.) pentru a elimina unele videoclipuri, ceea ce au făcut la silicitările noastre. Parteneriate cu organizații precum YouTube ȘI Google reprezintă o parte-cheie a felului în care ne vom ocupa de această problemă de acum înainte. Vom continua să lucrăm cu ei pentru a explora cum să abordăm această chestiune”, a spus detectivul.

Până în prezent, peste 5.000 de persoane au semnat o petiție inițiată de un grup de „drill”, 1011, prin care cer ca YouTube să înceteze în a mai elimina videoclipuri ale acestui gen muzical.

„Dați-le o șansă în loc să le-o luați. Ei au o pasiunepentru a face muzică și nu fac rău nimănui”, a scris un semnatar al petiției.

„În anii ’50 și ’60’, în această situație se afla muzica rock. Acum este acest gen. Încetați”, a scris o altă persoană.

Yemi Abiade, editor al publicației Dummy Magazine, a spus pentru The Independent, că acest demers nu poate decât sp genereze și mai multă violență, deoarece muzica drill va continua să le ofere o voce unor persoane și că pentru multe dintre acestea, acest gen reprezintă tot ceea ce au pentru a supraviețui.

Un purtător de cuvânt al YouTube a explicat că platforma țintește doar videoclipuri ce încalcă termenii și condițiile acesteia.

„Ne-am dezvoltat politica pentru a ajuta în a elimina aceste videoclipuri legate de violențe folosind cuțite în Regatul Unit și lucrăm alături de experți pentru a rezolva această problemă. Lucrăm cu Poliția Metropolitană, cu primăria și cu mai multe grupuri din comunitate pentru a înțelege problema și pentru a ne asigura că putem lua acțiune în legătură cu conținutul făcut public de gang-uri ce încalcă termenii și condițiile comunității sau încalcă legea”, au spus el.

„Lucrăm cu poliția, care semnalizează videoclipuri către echipele noastre, deoarece adesea avem nevoie de contextul ce poate fi oferit doar de ei pentru a găsi adevăratele amenințări”, a mai transmis reprezentantul YouTube.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x