Antena Căutare

Poftiți pe la noi: Poftiți în Dobrogea, 29 ianuarie 2024. Vedetele, profund emoționate la poveștile de viață ale oamenilor

Vedetele, profund emoționate la poveștile de viață ale oamenilor din Băltenii de Jos: „Să n-ai apă potabilă de unde să bei”. Cătălin Cazacu, cu ochii în lacrimi când a stat de vorbă cu cea mai bătrână femeie din sat: „Nevoile ei țineau de un alt domeniu al vieții”. Ce lecții de viață le-au fost date vedetelor de oamenii din sat. Simplitatea și dorința de a munci i-a răscolit!

colaj foto cu vedetele la nea marin la Poftiți pe la noi: Poftiți în Dobrogea Galerie
Poftiți pe la noi: Poftiți în Dobrogea, 29 ianuarie 2024. | Antena 1

Vedetele au ajuns la localnici și au descoperit povești de viață impresionante. Au intrat într-o lume unde timpul a rămas pe loc. Maria Covaliu și-a deschis sufletul și a vorbit în fața camerelor de tot ceea ce ea trăiește: „Nu au fost vremurile ca acum. Pe timpul lui Ceaușescu îmi era mult mai bine, munceam la sapă, dar aveam și porc și vacă și tineret era. Acum, nu mai e... Nu mai este nici magazin, mă rog de unul și de altul să îmi ia o pâine…”, spune ea dezamăgită de realitatea din satul său.

Citește și: Cătălin Cazacu, Andreea Antonescu, Dan Badea și soția lui, Mădălina, fac echipă în ediția 4 a sezonului 10 Poftiți pe la noi!

Vedetele, profund emoționate la poveștile de viață ale oamenilor din Băltenii de Jos: „Să n-ai apă potabilă de unde să bei.” Ce l-a impresionat pe Dan Badea peste măsură

„Acum vrem la doctor să mergem, ne trebuie barcă, plătim dus-întors. Ne costă mult!”, spune bătrânul care stă de-a stânga sa. „Și te gândești că vine iarna…Sănătate să avem!”, spune ea cu resemnare.

Pe doamna Maria au venit vedetele să o ajute, însă răspunsul ei a venit ca o adevărată lecție de viață: „Cu nimic! Când nu o să mai pot, atunci o să vă chem! Dar deocamdată mai pot să mișc în curte, este bine!”, a spus ea cu multă încredere.

„Se vedea clar că erau multe nevoi, dar cu toate astea dumneaei rămânea demnă și nu ar fi recunoscut că are nevoie de ceva!”, remarcă Andreea Antonescu.

„Oameni munciți, care s-au învățat cu munca toată viața lor și care nu vor să deranjeze. Nu vor să primească ajutorul altora pentru că nu vor să deranjeze. Lasă că ne descurcăm noi, nu contează că suntem în vârstă și că abia mai putem, lasă că le facem noi pe ale noastre, ca să nu deranjăm”, remarcă soția lui Dan Badea.

În timp ce vedetele stăteau de vorbă cu doamna Maria care refuza ajutorul lor motivând că este încă în putere și le poate face singură pe toate, pe portiță intră soțul său. Bărbatul a enumerat câteva locuri în care ar avea nevoie de ajutor, menținând printre altele și că au nevoie de apă potabilă: „Bă, să n-ai tu apă potabilă, bă! Apă, bă, să bei!”, spune revoltat Dan Badea, căruia nu-i venea a crede că oameni care au muncit o viață întreagă nu pot avea acces la lucruri esențiale vieții.

Cătălin Cazacu a cunoscut-o pe cea mai bătrână femei din sat, care la vârsta de 90 de ani, care a rămas singură la casa sa, după ce copiii și-au luat zborul, dar și 12 ani de când simpatica bătrânică a rămas fără fetița sa și fără soț: „Copiii mei nu mai vin pe aici!”, spune ea resemnată.

„Nu mi-a luat mult timp să-mi dau seama că nevoile ei nu țineau de noi, țineau poate de un alt domeniu sau poate de familia dânsei.”, spune Cătălin Cazacu.

Femeia în vârstă de 90 de ani a băut toată viața sa și bea și în prezent apă din Dunăre: „Toată viața mea am băut apă de aici. Bunica mea, Dumnezeu să o ierte, spunea să bem apă de Dunăre că Sfântul Gheroghe, din oră în oră, sfințește Dunărea!”, povestește ea.

Tot ce trebuie să știi despre noul sezon de Poftiți pe la noi: Poftiți în Dobrogea

Nea Marin a revenit la Antena 1 cu un nou sezon al emisiunii Poftiți pe la noi!, ce va fi difuzat în fiecare luni, marţi şi miercuri, de la ora 20:30. Sezonul poate fi urmărit integral pe AntenaPLAY.

Astfel, nu mai puțin de 24 de vedete vor fi puse la treabă, iar alături de Nea Marin vor fi, și de această dată, Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu, dar și Sonny Medini și Rikito Watanabe.

Nea Marin, alături de vedete, va străbate cele mai frumoase locuri din Dobrogea, o zonă care, așa cum a declarat chiar el, îi este foarte dragă: „Mă bucur că în acest sezon am ajuns și am descoperit Dobrogea, o zonă care mie îmi place foarte tare!”.

Mereu în căutare de locuri spectaculoase, dar și dornic de a descoperi obiceiurile și tradițiile fiecărei zone, Nea Marin nu s-a oprit aici și a trecut granița la vecinii bulgari.

Citește și: Poftiți pe la noi: Poftiți în Dobrogea, 24 ianuarie 2024. Ce s-a întâmplat când Liviu Vârciu a urcat pe scenă. Cum a fost surprins

Poftiți pe la noi: Poftiți în Dobrogea, 29 ianuarie 2024. Nea Marin i-a dat o lecție lui Rikito. Mădălina Badea, apariți... Poftiți pe la noi: Poftiți în Dobrogea, 29 ianuarie 2024. Mădălina Badea, scoasă din sărite de Riki, Sonny și Cătălin Ca...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x