El este nepotul lui Adolf Hitler! Alexander a dat primul interviu:”Toată viața m-am ascuns. Nu sunt ca el. Bunicul a luptat de partea americanilor, a fost Hitler versus Hitler”

 
+6 click pentru
galerie

Unul dintre cei mai bătrâni descendenți ai lui Adolf Hitler a vorbit în public, după zeci de ani de tăcere. Alexander Stuart-Houston a fost descoperit în orășelul Patchogue din statul American New York de o echipă a publicației germane Bild.

Casa ultimului Hitler este una remarcabil de…banală. Un loc de parcare gol, gazon neîngrijit pe care stau așezate tacticos  mai multe ghivece cu flori – asta este prima imagine pe care o au vizitatorii.

Strănepotul celui mai mare criminal din istorie și-a petrecut întreaga viață încercând să ascundă teribilul secret al familiei sale.

Alexander și cei doi frați ai săi –care locuiesc la distanța de câteva case de el – au refuzat, până acum, să acorde interviuri. Discuția din fața casei sale cu reporterii Bild este una istorică.

Alexander Stuart-Houston – al căruia al doilea prenume este Adolf – a spus că ”Ultimul om despre care aș putea spune vreodată că îl admir este Donald Trump. Nu e printre preferații mei. Nu spune lucruri tocmai rele…dar felul lui de a fi mă irită. Nu îmi plac mincinoșii. Angela Merkel îmi place. Pare o persoană inteligentă și care știe ce face.”

În micul orășel în care locuiesc puțin peste 20.000 de oameni, puțini cunosc secretul fraților – acela că tatăl lor, William Patrick Hitler, a fost nepotul liderului nazist.

            Adolf Hitler și William Patrick Hitler

Tatăl lui William a fost Alois Hitler Jr., fratele vitreg al lui Adolf, care s-a căsătorit cu Brigid Dowling, o irlandeză pe care o cunoscuse în perioada în care a fost chelner în Dublin. Cuplul s-a mutat în Liverpool și acolo s-a născut William, în martie 1911.

În momentul în care numele ”Hitler” devenise celebru, William – sau ”Willy” – a hotărât, în anii 1930,  să plece din Marea Britanie și să-și refacă viața în Germania.

Willy a fost un admirator al Național Socialiștilor. În 1935 lucra la o bancă din Berlin și era în căutarea unui loc de muncă mai bine plătit.

                  Alois și Klara Hitler, părinții lui Adolf

La fel ca toți cetățenii Germaniei, William avea nevoie de aprobarea lui Adolf Hitler pentru a-și schimba serviciul. Nu a primit-o, fuhrer-ului fiindu-I teamă să nu fie acuzat de favoritisim.

Un jurnal ținut de William a fost descoperit în podul casei în care a locuit împreună cu mama lui în Patchogue. În el, bărbatul a scris despre nefericirea de la serviciu și despre unchiul său, pe care îl considera direct vinovat pentru tot ce nu mergea bine în viața lui.

S-a mutat în Statele Unite, s-a înrolat în Marina Americană și a luptat împotriva Germaniei ”Hitler versus Hitler” fiind una dintre marile teme ale propagandei americane pro-război.

În anii ce au urmat, Willy Hitler a devenit o fantomă. S-a retras în Long Island, împreună cu soția lui, Phyllis, și a făcut tot ce a putut să își protejeze cei patru băieți de blestemul ”celui mai rău nume din istoria omenirii”.

Așa cum era de așteptat, familia nu a mai folosit numele Hitler. În 1946, a devenit ”Hiller”, mai apoi ” Stuart-Houston” – cel pe care îl folosesc astăzi Alexander și frații săi.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI