Live acumObservator 12
Prime Time 20:25Chefi la cutite

Are sânge britanic, e rege într-o țară arabă, joacă în filme și iubește sporturile extreme. Povestea monarhului, descendent al profetului Mohamed

Are sânge britanic, dar este rege într-o țară arabă, joacă în filme și iubește sporturile extreme. Povestea monarhului din Orient, descendent al profetului Mohamed și care sărbătorește astăzi 58 de ani de viață, este una demnă de o ecranizare.

Regele și Regina Iordaniei

Este căsătorit cu una dintre cele mai frumoase și stilate femei din lume, și pe lângă obligațiile pe care le are față de regatul său, monarhul are pasiuni dintre cele mai atipice, pentru un cap încoronat. Regele a apărut în filme, face parașutism, curse de raliu, scuba-diving și este pasionat de filmele SF și de stand-up comedy.

Este vorba despre Regele Regatului Hașemit al Iordaniei, Abdullah al II-lea, care astăzi își sărbătorește cei 58 de ani de viață, fiind născut pe 30 ianuarie 1962. Este fiul Regelui Hussein, pe care l-a urmat la tron, și al Antoinettei Avril Gardiner, o britanică, cunoscută ca regina Muna a Iordaniei, fiind la vremea respectivă, cea de a doua soție a regelui.

Abdullah, actualul monarh, este căsătorit cu una dintre cele mai frumoase și stilate femei din lume, un adevărat fashion icon, care atrage toate privirile cu fiecare apariție a sa, fiind foarte vânată de presa din întreaga lume. Este vorba despre Rania, femeia care, deși, nu are sânge albastru, provenind dintr-o familie simplă de palestinieni, a fost parcă născută pentru a deveni regină, datorită cumulului de calități pe care le are. La cei aproape 50 de ani ai reginei, fiind și mama a patru copii, ea arată extraordinar și sfidează parcă legile naturii, îndeplinind toate calitățile unei adevărate regine. Delicată, fină, suavă, suplă, rafinată și de o eleganță cum rar întâlnești, strălucitoarea regină parcă sfidează legile timpului. Este înzestrată de la natură cu o frumusețe răpitoare, iar, precum îi șade bine unei regine, aceasta are și un suflet nobil, remarcându-se prin actele de caritate și implicarea sa în societatea civilă.

De multe ori eclipsat de soția lui în aparițiile lor publice, regele nu se lasă mai prejos. Este un tip avangardist și la rândul lui se remarcă prin acțiuni inedite care îl fac diferit, de celelalte capete încoronate ale lumii.

Este singurul rege din lume care a jucat într-un film, este vorba despre serialul Star Trek, unde a apărut într-unul dintre episoade, care a fost filmat în deșertul Wadi Rum din Iordania.

Pasiunea lui pentru industria filmului l-a determinat să creeze un institut cinematografic la Aqaba, orașul port situat la Marea Roșie. Când producătorii filmului Transformes2: Răzbunarea celor învinși, au decis să filmeze în Iordania, Abdullah a trimis 38 de elicoptere militare să ajute la transportarea echipamentului în orașul Petra.

Pasiunile regelui nu se opresc aici, fiind un mare fan stand-up comedy, dovadă că umorul este una dintre calitățile cu care acesta este înzestrat. Când Gabriel Iglesias, Russel Peters și alți actori de stand-up comedy au vizitat Iordania pentru a participa la un festival, regele i-a invitat la cină și a recurs chiar la a-i face o farsă lui Russell, cu ajutorul ofițerilor de poliție de la aeroport.

În 2013, un videoclip în care apărea regele când împingea o mașină blocată în zăpadă la Amman, în perioada unui val de frig din Orientul Mijlociu, a devenit viral. Iar în 2017, un altul îl arată pe Abdullah îmbrăcat în pijamale, ajutând la stingerea unui foc dintr-o pădure din apropierea palatului regal.

Cu ocazia zilei de naștere a regelui, pe contul de socializare al soției sale a fost publicată o fotografie cu cei doi, și un mesaj în care îi face o urare. În scurt timp postarea a obținut zeci de mii de aprecieri.

"Dumnezeu să-l binecuvânteze pe Abu Hussein, (Abbdullah, tatăl lui Hussein), cel mai onorabil dintre oameni, care este pentru totdeauna stâlpul nostru de forță și integritate", a scris regina, pe pagina de socializare.

sursa foto: Facebook

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro