Antena Căutare

Ce este ”laptele amneziei”, substanța de care Michael Jackson era dependent și din cauza căreia a și murit

Propofolul sau ”laptele amneziei”, așa cum numea Michael Jackson substanța anestezică de care era dependent și din cauza căreia a și murit în urmă cu zece ani, este un medicament revoluționar utilizat la scară largă în lumea întreagă și care, în prezent, este testat pe pacienții depresivi.

Michael Jacskon- supradoza de propofol

Propofolul sau ”laptele amneziei”, așa cum numea Michael Jackson substanța anestezică de care era dependent și din cauza căreia a și murit în urmă cu 10 ani, este un medicament revoluționar utilizat la scară largă în lumea întreagă și care, în prezent, este testat pe pacienții depresivi. Cu toate acestea, în ultimii ani, a fost numit ”medicamentul lui Michael Jackson”.

Propofolul este substanța de care Michael Jackson era dependent, un anestezic pe care îl folosea drept somnifer. Din cauza unei intoxicații grave cu propofolul, Regele muzicii pop, Michael Jackson și-a găsit sfârșitul tragic în urmă cu 10 ani, pe 25 iunie.

Propofolul scade tensiunea arterială şi încetineşte respiraţia, motiv pentru care nu trebuie folosit decât sub supravegherea și monitorizarea unui medic de specialitate.

În prezent, propofolul este în continuare folosit ca anestezic, la scară largă, fiind considerat o substanță sigură. Ba, mai mult, Organizația Mondială a Sănătății l-a declarat ”medicament esențial”.

În plus, mai nou, substanța este testată pe pacienții depresivi pentru care psihoterapia și alte tratamente cunoscute ca fiind tradiționale nu au funcționat. Cercetătorii susțin că propofolul ar putea determina creierul să se reorganizeze.

De ce a murit Michael Jackson, de fapt

Deși se împlinesc 10 ani de la moartea lui Michael Jackson, sunt încă mulți oameni care se întreabă de ce a murit Michael Jackson.

Starul a murit la 25 iunie 2009 în urma unui stop cardiac provocat de o gravă intoxicație cu propofol, pe care-l considera ”laptele” său și pe care, cu ajutorul medicului Conrad Muray, îl folosea pe post de calmant și somnifer.

Asta pentru că propofolul este o substanţă albă, uleioasă, care este injectată în venă. Acţionează în 40 de secunde, dar îşi şi pierde efectele relativ repede. Pacienţii care îl folosesc se trezesc fără dureri de cap, nu suferă de greaţă și nici nu îşi amintesc prea multe, de unde și denumirea de ”laptele amneziei”.

Conrad Murray, medicul care-l ajuta pe Michael Jackson să-și procure propofolul și cel care i-l și administra a fost găsit vinovat de omucidere involuntară şi a fost condamnat la patru ani de închisoare, fiind eliberat după doi ani.

Medicul Steven Shafer, de la Universitatea Stanford, unul dintre martorii în procesul lui Murray, a declarat că Michael Jackson a fost ucis de un doctor incompetent şi neglijent.

Ce este ”laptele amneziei”, substanța de care Michael Jackson era dependent și din cauza căreia a și murit

Michael Jackson

Cauza morții lui Michael Jackson, încă pusă sub semnul întrebării

De la moartea lui Michael Jackson și până în prezent au fost emise nenumărate ipoteze și teorii ale conspirației privind cauza reală a decesului starului, însă niciuna dintre ele nu a fost dovedită ca fiind adevărată.

Apropiați ai lui Michael Jackson au susținut ani întregi la rând că acesta își prezisese moartea și că obișnuia să spună în scrisorile pe care le trimitea ”mă vor ucide”.

Michael Jacobshagen, un om de afaceri în vârstă de 34 de ani, care a fost prieten cu Michael Jackson timp de două decenii, declara că vedeta pop a scris 13 scrisori care includeau fraze precum „Încearcă să mă omoare“ şi „Mă tem pentru viaţa mea“

Pe de altă parte, fiica cântăreţului, Paris, afirma ea însăși că Michael Jackson a fost ucis, iar Jacobshagen declara la momentul respectiv că va arăta scrisorile pentru a susţine afirmaţia tinerei.

Potrivit lui Jacobshagen, Michael Jackson simțea o presiune foarte mare din partea organizatorilor ultimului său turneu din carieră, intitulat "This Is It Tour", care ar fi trebuit să debuteze în iulie 2009 la Londra.

Citește și: „Era paranoic, tremura și vorbea singur” - Mărturii terifiante despre ultimele zile ale lui Michael Jackson

La momentul decesului, chiar dacă interesul publicului scăzuse de-a lungul timpului, Michael Jackson nu îşi pierduse fanii. Dovadă au stat cele 50 de concerte de adio pe care le avea programate la O2 Arena din Londra, începând cu 13 iulie 2009.

75.000 de bilete au fost epuizate la doar câteva ore de la punerea acestora în vânzare.

Ce este ”laptele amneziei”, substanța de care Michael Jackson era dependent și din cauza căreia a și murit

Michael Jackson moarte

Decedat cu mai puţin de o lună înainte de revenirea pe scenă, Michael Jackson a lăsat în urmă trei copii: Michael Joseph Jackson Jr., Paris Michael Katherine Jackson şi Prince Michael Jackson II.

Citește și:

Michael Jackson, zece ani de la moarte. S-a iubit cu Madonna, s-a făcut alb din negru și spunea tuturor: "Să nu vorbeşti niciodată urât cu un copil!"

Top 10 cele mai frumoase melodii ale lui Michael Jackson

Primele imagini cu Adriana Bahmuţeanu după externare: Am intrat moartă și am ieșit vie... Infarct cu Daniela Crudu! Bruneta a ieşit la un restaurant de lux din nordul Bucureştiului...
Cum știi dacă cineva e atras cu adevărat de tine, în funcție de zodie
De cele mai multe ori, între un bărbat și o femeie, o relație poate începe doar dacă cei...
Horoscopul zilei de 28 martie 2023. Taurii se gândesc la viitorul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 28 martie 2023 aduce vești bune pentru cei mai mulți nativi din zodiac....
Parteneri
Salată de fasole boabe, cu ceapă și roșii cherry
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x