Antena Căutare

Broșele care au făcut istorie în familia regală a Marii Britanii. Ce semnificații aparte au acestea| GALERIE FOTO

În familia regală, niciun accesoriu și nicio piesă vestimentară nu e întâmplătoare. Ducesele, prințesele și Regina Elisabeta a II-a își aleg întotdeauna cele mai strălucitoare și luxoase accesorii.

În familia regală, niciun accesoriu și nicio piesă vestimentară nu e întâmplătoare.

getty

Mulți dintre cei care le admiră pe frumoasele doamne de la casa regală a Marii Britanii cred că bijuteriilor pe care le poartă sunt doar pentru a le aduce un plus de extravaganță, dar nu e deloc așa. Toate broșele și accesoriile purtate de Regina Elisabeta a II-a, Prințesa Diana, Kate Middleton și multe altele, au o semnificație aparte.

Nu sunt doar simple ornamente, ci aceste broșe au origine anume, un simbol sau reprezintă un cadou primit de la o persoană dragă. Iată unele dintre cele mai frumoase broșe purtate de Regina Elisabeta a II-a.

Broșele Reginei Elisabeta a II-a cu o semnificație aparte

Broșa turcoaz, cu pietre de jur împrejur

Potrivit lui Vincent Meylan, care e specializat în bijuterii, se pare că această bijuterie extraordinară a fost un cadou de nuntă pentru Mary de Teck primit în 1893 de la tatăl său, Regele Edward VII.

Citește și: Regina Elisabeta nu va mai putea fi strigată niciodată așa. Motivul pentru care nu i se va mai folosi porecla

Broșa are în mijloc o piatră turcoaz care e înconjurată de diamante. Mary de Teck a păstrat acest accesoriu până la moartea sa, în 1953, când Regina Elisabeta a II-a a moștenit-o. Majestatea sa a purtat pentru prima oară broșa în 2014.

Funda din diamante

Broșa în formă de fundă, încrustată cu diamante face parte dintr-un set de 3 astfel de bijuterii. Setul a fost creat de Garrad în 1858. Bijuteria a aparținut Reginei Victoria care a primit-o de la Prințul Albert. Mai târziu, Regina Elisabeta a II-a a fost văzută purtând aceeași broșă în 2015, chiar în ziua în care a sărbătorit faptul că este monarhul cu cea mai lungă domnie.

Broșa în formă de ferigă, din argint

Familia regală se poate lăuda că deține simbolul oceanic din Noua Zeelandă, și anume o broșă de argint, formă de ferigă, plină de diamante. Se pare că această bijuterie a fost cadoul de Crăciun pe care Regina Elisabeta a II-a l-a primit în 1953 de la Lady Allum, soția lui Sir Jon Allum, primarul de atunci din Auckland. De atunci, atât regina, cât și Kate Middleton au purtat această broșă.

Citește și: Cum a fost surprinsă Regina Elisabeta de ziua ei, cea mai tristă din ultimii 70 de ani. Ce a făcut Majestatea sa

Broșa în formă de stea

Potrivit The Queen’s Jewels, scrisă de Leslie Field, broșa în formă de stea i-a fost oferită Reginei Elisabeta a II-a de către Lady Jardine, în 1981. Designul este unul special de vreme ce broșa este făcută din 8 raze, bătute cu diamante, separate de alte diamante inserate printre raze. În ultimii ani, Majestatea sa a purtat această broșă de mai multe ori, chiar și de Crăciun, în 2017.

Cum arată acum Miki de la K-pital și de ce a renunțat la lumina reflectoarelor: „Nu m-am mai regăsit”... Speak, imagine rară din copilărie. Cum arăta artistul când era mic...
Beneficii pentru sănătate ale nucilor tigru
Nu sunt chiar nuci, dar sunt bune pentru organism, ajutând la digestie și la nivelul glicemiei....
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2023. Taurii trebuie să fie atenți la detalii. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2023 spune că Taurii trebuie să fie din ce în ce mai atenți la...
Parteneri
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x