Cine este, cum arată și ce afaceri are Anca Vlad, a doua cea mai bogată femeie din România

Anca Vlad este una dintre cele mai bogate femei din România, conform Top 100 Capital.

Anca Vlad are o avere de 480 milioane de euro

Facebook

În clasamentul celor mai bogate românce, aceasta este depășită doar de către Anastasia Soare, cea care are o avere de 650 milioane de euro.

Conform sursei citate, diferența dintre cele două nu este foarte mare, Anca Vlad având 480 milioane de euro.

Cine este Anca Vlad și ce afaceri are

Conform biografiei sale, Anca Vlad este o fostă elevă a liceului C.A. Rosetii din București, cu predare în limba engleză. În 1976, aceasta se îndrepta către Academia de Studii Economice, secția Relații Economice Internaționale.

A început să lucreze încă din timpul facultății ca ghid și traducător, având în vedere că stăpânea o limbă străină, iar în 1980 era repartizată la o companie din industria lemnului.

Citește și: Puțini români au avut șansa să vadă cum trăiește Anastasia Soare. Cum arată vila ei de cinci milioane de dolari - VIDEO

Timp de șapte ani a activat în exportul de mobilă, iar în timpul liber și concedii revenea la jobul de traducător. Anca Vlad își oferea serviciile cu precădere la conferințele internaționale care avea ca subiect chimia ori domenii asemănătoare ei.

În 1987, a obținut un job la Camera de Comerț a României, ca director pentru o companie străină și a profitat de această șansă.

Va multumesc tuturor pentru felicitari si urarile de bine! O primavara frumoasa si voua!

Publicată de Anca Vlad pe Luni, 27 martie 2017

Curând a apărut Decretul 54, primul act normativ care permitea înființarea unei firme private. Nu a stat pe gânduri și a decis să înființeze un birou de marketing care oferea servicii de consultanță. Primul client a apărut după 6 luni și era un afacerist cu care mai lucrase în trecut.

I-a venit ideea să înființeze o societate comercială care să facă distribuție de produse farmaceutice umane, respectiv veterinar și așa a apărut compania Fildas Trading SRL.

Citește și: Cele mai bogate femei din sport. Pe ce loc surprinzător se află Simona Halep

În 1991, business-ul Ancăi Vlad avea 7 angajați, iar în prezent numără peste 3.500. De asemenea, Fildas două antrepozite vamale, 13 filiale în țară și 500 de farmacii, sub brandul Catena. Grupul a creat și brandul Naturalis, dar și SensoTv.ro.

Cum arată TOP 5 cele mai bogate femei din România

Clasamentul celor mai bogate femei din România este condus de către Anastasia Soare, supranumită și ”Regina Sprâncenelor”. Conform jurnaliștilor de la Libertatea, ea deține o avere de 650 de milioane de euro.

Ea este urmată de către Anca Vlad, deținătoarea lanțului Catena, cu 480 milioane de euro.

Citește și: Ryan Kaji este cel mai bine plătit Youtuber și are doar 9 ani. Cum a ajuns să aibă o avere de 29.5 milioane de dolari

Topul format din 5 nume continuă cu Veronica Gușă de Drăgan - 250 milioane de euro și Luchi Georghescu - 72 milioane de euro.

Pe ultimul loc al listei este Simona Halep, care a reușit să câștige din tenis circa 47 milioane de euro.

Ultimele știri