Căutare Live

Dive de la televizor care au recunoscut că au suferit de depresie

Depresia este o boală care sub nicio formă nu trebuie ignorată. Mai multe vedete din România au recunoscut că s-au confruntat cu această afecțiune, pe care au depășit-o cu tratament și terapie.

Dive de la televizor care au recunoscut că au suferit de depresie

Andreea Marin, Anca Badiu, sau Oana Zăvoranu sunt câteva dintre divele autohtone care au mărturisit că depresia le-a măcinat pe interior.

Vedetele trag un semnal de alarmă asupra importanței tratării cu seriozitate a acestei boli.

Andreea Marin: Depresia este o boală, o tristeţe adâncă, e ca o furtună interioară care îţi întunecă mintea

Andreea Marin a recunoscut anul trecut că a intrat în depresie după ce a luat un supliment de slăbit, care i-a cauzat acnee. Pentru a scăpa de acnee, „ Zâna surprizelor” a luat un medicament care a fost interzis ulterior și care a avut efecte adverse, aducându-i depresia.

„A fost o depresie care, da, m-a dus chiar în pragul suicidului. Au fost luni de zile şi a fost cumplit. A fost un efect secundar al unui supliment găsit pe internet, «100% natural, din plante», dedicat pierderii în greutate printr-un fel de detoxifiere. Am luat acea băutură şi am avut parte de efecte secundare, chiar dacă nu m-aş fi aşteptat. Efect secundar a fost o afecţiune, o acnee puternică, pe care n-am putut-o vindeca decât cu nişte pastile care nu mai sunt acum pe piaţă, au fost interzise între timp, dar erau singura soluţie şi aveau un alt efect secundar, ce să vezi, m-a afectat şi acela, depresia“.

Andreea Marin a povestit că a trecut prin clipe cumplite, în care nu mai era cea pe care apropiații o cunoștau.

„Depresia este o boală, o tristeţe adâncă, e ca o furtună interioară care îţi întunecă mintea şi realmente nu mai gândeşti corect şi simţi că vrei să pui capăt acelei suferinţe. Pur şi simplu nu mai eşti omul ce ştii că eşti. Acest lucru nu trece de la sine. Depresia se adânceşte şi poţi ajunge într-un punct regretabil. Eu sunt un om energic, optimist, nu m-aş fi gândit niciodată în sensul acesta. Lipsa somnului te duce la decizii greşite“, a mai declarat vedeta, cu lacrimi în ochi, la Antena Stars.

Deși a refuzat să creadă la început că suferă de depresie, Andreea Marin a apelat la ajutorul psihologului, care a ajutat-o să treacă peste această boală.

„Ce m-a trezit a fost povestea Mădălinei Manole. Eu am recunoscut anumite simptome, oricât aş nega eu şi oricât de puternică m-aş crede, totuşi sunt nişte asemănări. Am zis să accept şi să verific şi aşa am ajuns la psiholog. Refuzam să cred asta. Au existat oameni care îmi spuneau că nu sunt în apele mele, nu sunt bine. Zâmbetul nu mai era zâmbetul meu. Pur şi simplu nu mai simţeam entuziasm din adânc şi îmi era foarte greu să zâmbesc“.

„Acum sunt bine grație unor ani în care am fost curioasă să aflu, să învăț, m-am documentat, m-am înconjurat de oameni pricepuți, de la care am învățat lucruri. Fericirea înseamnă echilibru. Dacă ești bine cu tine, ești bine și cu cei din jur”, a declarant Andreea Marin, anul trecut, la Antena Stars.

Oana Zăvoranu: Mă plimbam cu cuțitul prin casă, nu știam ce e cu mine

Oana Zăvoranu a recunoscut că a avut mai multe manifestări ale depresiei de-a lungul timpului. În 2018 vedeta a povestit că moartea motanului său a devastat-o și că a avut episoade în care umbla prin casă cu un cuțit în mână.

„Am avut un derapaj și mi-am indus că sunt fata lui Lucifer că nu mă înțelegea nici mama, nimeni. Am dat toate icoanele, pe stilul lui Lucifer, fiul izgonit. Casa mea era neagră. Mi-a fost greu, eu trăiam în acea întunecime, am făcut pactul cu Diavolul, mi-am scris numele cu sânge, am crezut că m-a abandonat Dumnezeu. M-am dus de urgență la spital că îmi era rău. M-a bufnit plânsul în timp ce mă îmbrăcau. Când mă băgau în ambulanță am zis Doamne, iartă-mă pentru ce am făcut. Am promis că schimb toată casa.

Eram satanistă, nu făceam sacrificii de animale pentru că sunt iubitoare. M-am autodistrus, știu ce înseamnă să auzi voci. Era să îl omor pe Alex (n.r. soțul), are un semn pe gât de la mine, m-am uitat pe camerele de supraveghere, mă plimbam cu cuțitul prin casă, nu știam ce e cu mine. Eram o persoană posedată, a doua zi nu îmi aduceam aminte nimic. Moartea lui Marty m-a devastat", a povestit Oana Zăvoranu.

În 2012 și 2013, Zăvoranu a avut tentative de suicid, ca urmare a certurilor pe care le-a avut cu mama sa.

În 2012, Zăvoranu a luat un pumn de pastile, a zăcut câteva ore inconștientă în casă, apoi a fost dusă la Terapie Intensivă. Pepe, fostul ei soț, a povestit atunci că Oana mai avusese tentative de suicid.

Anca Badiu: Lumea trebuie să ştie că atunci când ai probleme, gen atacuri de panică, depresie, trebuie să mergi la doctor

În 2016, cântăreața Anca Badiu mărturisea că a suferit de depresie și că a luat tratament pentru a reuși să treacă peste acele momente, iar moartea fratelui său, i-a adâncit starea de rău.

„Sunt pe tratament. Chiar dacă mi-am auzit vorbe cum că aş fi nebună, lumea trebuie să ştie că atunci când ai probleme, gen atacuri de panică, depresie, trebuie să mergi la doctor. Văd mulţi oameni care au astfel de probleme, dar refuză să meargă la doctor, pentru că le e frică să nu fie catalogaţi. Noroc cu medicamentele pe care le am. Am prieteni, dar când iau acest tratament am nevoie de linişte. Mă lupt cu depresia asta de ani de zile. Depresia nu e un moft, e un dezechilibru. Nu e ceva ruşinos”, a povestit Anca Badiu la Antena Stars.

Daniela Gyorfi, în depresie după moartea mamei sale

În 2016 Daniela a mărturisit că pierderea mamei sale, cu care avea o relație specială a făcut-o să intre în depresie

„Sunt în depresie de când a murit! Nu sunt în depresie să mă închid în casă, e altceva. Știu că spun un lucru urât, dar detest sa vin la mama la mormânt. Este un lucru pe care nu pot să îl accept. Nu mai e printre noi, dar eu o iubesc la fel de mult! Am avut o relație foarte frumoasă cu mama, a fost un om foarte puternic”, povestea cântăreața acum 4 ani.

Andreea Bălan: La 26 de ani am început așa să simt o nefericire acută

Andreea Bălan a mărturisit că o tristețe profundă a determinat-o pe la 26 de ani să apeleze la sfaturile unui terapetu. De atunci, artista continua să facă terapie și îi îndeamnă și pe alții care au astfel de probleme să-i urmeze sfatul.

Artista a descoperit că în interiorul ei sălășluia un copil rănit, care avea nevoie de atenție, având în vedere că artista a pășit pe scenă de la o vârstă fragedă și nu a apucat să-și trăiască copilăria.

„La 25 de ani, 26 de ani, dacă îmi aduc bine aminte, am început așa să simt o nefericire acută. Până atunci, viața mea a fost într-o continuă supraviețuire.

Să fac bani pentru că știți situația, la 18 ani, după toată perioada Andre, m-am trezit fără mare lucru și m-am mutat cu chirie în București, într-o garsonieră.

Mi-am dat seama că, de fapt, eu tot timpul am fost poate nefericită în sufletul meu, dar n-am avut timp să văd această nefericire.

În acel moment m-am hotărât să merg la Terapie. După mai multe ședințe, mi-am dat seama că am foarte multe problemuțe din copilărie pentru că s-au întâmplat anumite lucruri traumatizante în copilăria mea și în perioada adolescentină.

Lucrurile acelea, nefiind vindecate sau înțelese de mine, au rămas în subconștientul meu și m-au făcut mai târziu să simt această nefericire interioară.”, a povestit jurata de la „Te Cunosc De Undeva”.

Puțini știu că Regina Elisabeta are, de fapt, patru copii. Cine sunt și cum arată frații și sora Prințului Charles... Pepe, cu lacrimi în ochi din cauza divorțului. Imagini greu de privit cu artistul...
Parteneri
3 zodii care se despart în săptămâna 4 – 10 iulie 2022. Nativii care au probleme în dragoste
Catine.ro
Ultimele știri
x