Live acumObservator 19
Prime Time 20:00Sacrificiul

Freddie Mercury ar fi împlinit, azi, 73 de ani. 17 lucruri neștiute din biografia sa

Astăzi, 5 septembrie, Freddie Mercury ar fi împlinit 73 de ani. Află câteva lucruri neștiute despre marele star.

Astăzi, 5 septembrie, Freddie Mercury ar fi împlinit 73 de ani. Află câteva lucruri neștiute despre marele star.

Freddie Mercury, considerat unul dintre cei mai mari artiști din lume, a lăsat în urmă comori muzicale ce vor dăinui pentru totdeauna. Astăzi, 5 septembrie, marele artist ar fi împlinit 73 de ani dacă o cumplită pneumonie nu l-ar fi dărâmat în 1991. Iată câteva lucruri neștiute despre Freddie Mercury.

17 lucruri neștiute despre Freddie Mercury

1. Pe numele său adevărat Farrokh Bulsara, muzicianul s-a născut pe 5 septembrie 1946, într-o familie de indieni din insula Zanzibar din Tanzania. În 1964 s-a mutat cu familia în Londra, iar şapte ani mai târziu a înfiinţat formaţia Queen alături de Brian May (chitară), John Deacon (chitară bas) şi Roger Taylor (tobe). Trupa a vândut peste 500 de milioane de albume, a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame şi a susţinut un concert istoric în 1985 în cadrul Live Aid.

2.Liderul formaţiei rock Queen a infiltrat-o pe prinţesa Diana într-un bar de travestiţi, unde a purtat haine bărbăteşti. În cartea „The Power of Positive Drinking“, autoarea Cleo Rocos scrie că transformarea a avut loc la o petrecere organizată în 1980, la care a participat şi Freddie Mercury.

3.Mercury iubea pisicile, la un moment dat având chiar zece. „Le acorda pisicilor foarte multă atenţie, ca unui om”, spunea Peter Freestone, asistentul lui personal. Cântărețul iubea pisicile atât de mult încât în timpul turneelor suna acasă în mod regulat pentrua vorbi cu ele.

4. Membrii trupei Queen nu au intenţionat niciodată să lanseze piesa „Another One Bites the Dust“, ca single, până când nu i-a convins Michael Jackson, bun prieten al muzicienilor. A devenit, apoi cel mai de succes single din istoria trupei.

5. În timpul unui turneu în Statele Unite alea Americii (SUA) , Mercury a aflat de infidelitatea bărbatului cu care ieşea la acea vreme - Tony Bastin. Drept răzbunare, Freddie i-a plătit acestuia un bilet de avion către SUA, sub pretextul unei vizite. După ce Tony a ajuns la aeroport, acesta a fost întâmpinat de Freddie, care a încheiat relaţia cu el chiar acolo şi i-a plătit drumul de întoarcere la Londra. De asemenea, Freddie a păstrat pisica lui Tony, Oscar.

6. Michael Jackson şi Freddie Mercury au înregistrat, în urmă cu peste 30 de ani, trei duete inedite. Piesele au fost înregistrate în 1983, în studioul din casa lui Michael Jackson, dar un proiect mai mare nu a putut fi dezvoltat din cauza programelor încărcate ale celor doi artişti.

7. Asistenţii lui Freddie erau obligaţi să aibă la ei hârtie şi creion, în cazul în care inspiraţia îl lovea pe neaşteptate. Astfel , versurile pentru „Life Is Real” au fost scrise în timpul unui zbor spre New York, deasupra Atlanticului.

8. Lui Freddie Mercury nu-i plăcea deloc să meargă pe bicicletă, în ciuda versurilor piesei „Bicycle Race“: „ I want to ride my bicycle. I want to ride it where I like" (Vreau să mă plimb cu bicicleta – n.r)“. „Avea o bicicletă, dar nu-i plăcea să meargă cu ea. De fapt, prefera să fie plimbat cu Rolls Royce-ul“, a povestit chitaristul Brian May.

9. Singura prietenă adevarată și cea pe care a considerat-o întreaga sa viață „soția legitimă” este Mary Austin. Ei i-a dedicat cantecul „Love of My Life” și tot ei i-a lasat moștenire casa din Anglia, după moarte. Despre ea, Mercury spunea într-un interviu din 1985: „Toți iubiții mei m-au întrebat de ce Mary este imposibil de înlocuit. Singurul prieten pe care îl am este Mary și nu am nevoie de altcineva. Pentru mine, ea era soția mea în sensul acceptat de societate. Pentru mine, era o căsnicie. Credeam unul în celalalt și asta era suficient”.

10. Într-un interviu din 1974, solistul a dezvăluit că membrii grupului au certuri mari. „Lucrăm bine în condiţii de stres. Suntem cea mai nemorocită trupă din lume. Ar trebui să stai cu noi câteva zile. Sărim unul la gâtul celuilalt. Dar dacă am cădea mereu de acord, am fi doar nişte yes-men“, spunea Mercury.

11. Freddie avea frecvent crize de furie și momente de frustrare atunci când i se parea că nu a fost îndeajuns de bun ân timpul unui concert. „Dând buzna în dressingul în care îl așteptam după un show de două ore, a pus mâna pe fierul de călcat şi l-a aruncat în oglindă. L-am întrebat dacă merită să se necăjească așa pentru o problemă care i-a scăpat din vedere publicului. Mi-a raspuns: «Unii accepta locul doi, eu nu»“, și-a amintit jurnalistul David Wigg, cel căruia Mercury i se confesa des. Mai mult, artistul se „pregatea” de concert cu mai multe pahare de vodka și fumuri de țigară. Apoi ieșea val-vârtej pe scenă.

12. La vârsta de 17 ani, Freddie Mercury şi familia sa au fost forţaţi să plece din Zanzibar în Anglia. În tinereţe, Freddie a muncit la aeroportul Heathrow, unde căra bagajele călătorilor. De altfel, anul acesta, pe 5 septembrie (ziua de naştere a artistului), angajaţii de pe Heathrow i-au adus un omagiu, dansând în faţa călătorilor pe melodiile trupei Queen.

13. Deşi era cunoscut pentru ieşirile sale pe scenă, reuşind să electrizeze publicul, oamenii din anturajul artistului spun că acesta era foarte timid în viaţa sa personală, fiind unul dintre motivele pentru care a acordat foarte rar interviuri.

14. Mercury şi-a pus semnătura pe multe dintre hiturile Queen, printre care şi „Bohemian Rhapsody“, „Killer Queen“, „Sombody To Love“ şi „Don't Stop Me Now“, „We Will Rock You“.

15. Mary Austin, cea care i-a rămas aproape toată viaţa sa, trăieşte şi azi, împreună cu familia ei, în casa artistului. Ea a rămas cu mare parte din avere, sume considerabile mergând şi către Jim Hutton (iubitul lui Freddie din perioada 1985-1991), dar şi către bucătarul şi asistentul său.

16. Freddie Mercury este responsabil pentru crearea logo-ului trupei Queen , folosind zodiile membrilor: doi Lei, un Rac şi o Fecioară.

17. Freddie Mercury era de religie zoroastrian (una dintre cele mai vechi religii ale populaţiei din Asia Centrală şi Iran). La moartea sa, un preot zoroastrian a ţinut slujba. A fost incinerat la cimitirul Kensal Green, iar singurul om care ştie unde se află îngropată cenuşa este Mary Austin.

Citește și:

Ce tare! În ”Bohemian Rhapsody”, Mary Austin, iubita lui Freddie Mercury, poartă o ie românească, de Breaza!

„Love of My Life” este despre ea! Freddie Mercury a iubit nebunește o Marie, deși i-a fost infidel. „Nu aș putea iubi niciodată un bărbat așa cum o iubesc pe ea” - FOTO

Freddie Mercury și “Bohemian Rhapsody”, povestea unui film de Oscar, realizat cu multe obstacole: “Mi-l imaginez pe Freddie, acolo unde o fi, râzând când vede tot haosul de aici”

Michael Jackson ar fi împlinit, azi, 61 de ani. 29 de lucruri pe care nu le știai despre el

Sursă foto: metrou.co.uk