Personalitățile care participă la funeraliile Prințului Philip

Palatul Buckingham a anunțat lista personalităților care vor participa la funeraliile Prințului Philip, iar cineva important lipsește de pe această listă.

De aceea, sâmbătă vor fi prezente doar cele mai apropiate persoane înrudite cu Ducele de Edinburgh.

profimedia

La funerariile bunicului său, Harry nu va fi însoțit de Meghan Markle, soția sa, pentru că la recomandarea medicului ea a decis să rămână acasă, fiind în ultimul trimestru de sarcină.

Din cauza restricțiilor impuse de pandemie, numărul de persoane care au voie să participe la înmormântarea Prințului Philip va fi limitat la 30. De aceea, sâmbătă vor fi prezente doar cele mai apropiate persoane înrudite cu Ducele de Edinburgh.

Prințul Philip a decedat vinerea trecută, la vârsta de 99 de ani, iar funerariile vor avea loc mâine, 17 aprilie, la Capela St. George din Windsor, în vestul Londrei. Aranjamentele pentru înmormântare se pare că au început acum mulți ani, dar slujba de înmormântare a trebuit să fie modificată din cauza pandemiei de coronavirus.

Citește și: Ce a întrebat prințul Philip în ziua în care s-a căsătorit cu Regina Elisabeta a II-a. Abia acum a ieșit la iveală

Cei care îl vor plânge pe Prințul Philip vor fi doar rudele apropiate. De asemenea, slujba de comemorare nu va urma calapodul unei sluje tradiționale de la alte funeralii care au avut loc în familia regală. De asemenea, cei prezenți la înmormântare nu vor purta uniformă militară pentru a nu-l pune într-o poziție stânjenitoare pe Harry care, deși a servit în armată în Afganistan, nu mai are drepturi regale pentru a putea purta în continuare o astfel de uniformă.

Reprezentantul Casei Regale a declarat că familia regală a Marii Britanii este foarte recunoscătoare pentru toate mesajele de condoleanțe pe care cetățenii le-au lăsat la porți sau le-au transmit pe social media.

“Tributul primit de la tineri și bătrâni arată că viața remarcabilă a Prințului Philip și-a lăsat amprenta asupra oamenilor”, a mai adăugat reprezentantul.

Peste 700 de soldați care fac parte din Trupele Navale al Casei Regale, Armata Britanică și Trupele Roiale Aeriene vor participa la funerariile Prințului Philip. Prinții William și Harry vor merge în primul rând în convoiul funerar, alături de tatăl lor, Prințul Charles.

De asemenea, Prințul Charles va fi acompaniat de sora lui, Prințesa Ana, în timp ce Regina Elisabeta a II-a nu va lua parte la procesiunea de dinaintea slujbei din dorința de a fi protejată în timpul pandemiei de coronavirus.

Citeşte şi: Ediție Specială ObservatorNews.ro, sâmbătă 16:30: Vezi LIVE funeraliile Prințului Philip. Lista invitaţilor, decisă personal de regina Elisabeta

Cine îl va însoți pe Prințul Philip pe ultimul drum

La parcurgerea drumului spre capelă vor lua parte și ceilalți doi frați ai Prințului Charles, Edward și Andrew, care vor merge în coloană chiar în spatele Prințesei Ana și a Prințului Charles. Pe rândul imediat următor îl vor conduce pe ultimul drum Prinții Wiliam și Harry însoțiți de verișorul lor Peter Philips.

În spatele lor vor merge soțul Prințesei Ana, vice amiralul Tim Laurence și Earl Snowdon. Membrii familiei regale care nu vor merge la procesiune, precum Ducesa de Cornwall și Ducesa de Cambridge o vor însoți pe Regină, pentru a privi împreună parada funerară care va avea loc la capelă, de la veranda Galilee.

Alături de cele trei vor fi și strănepoții Prințului Philip, Prințul Hohenlohe-Landenburg și Prințul ereditar de Baden. Decizia unor memmbrii ai familiei regale de a merge în cortegiul funerar în spatele mașinii mortuare care poartă sicriul va fi inevitabil comparată cu procesiuniile de înmormântare ale Prințesei Diana, din 1997, atunci când Prințul Charles și cei doi băieți ai lui au fost acompaniați de Prințul Philip și fratele Prințesei Diana, Earl Spencer.

Citește și: Ce reacție a avut Regina Elisabeta când a aflat că Meghan Markle nu va ajunge la înmormântarea prințului Philip

Pentru a respecta ultimele dorințe ale Ducelui de Edinburgh, va avea loc o ceremonie funerară, în locul unui eveniment public, iar toate aranjamentele vor avea loc în cadrul Castelului Windsor, fără implicarea publicului, pentru a respecta măsuririle de protecție în timpul pandemiei de coronavirus, potrivit CNN.

La slujba de înmormântare va fi prezent și un cor format din patru persoane care vor cânta chiar melodiile alese de regretatul prinț înainte să moară.

Iată lista completă a personalităților care vor participa la funerariile Prințului Philip.

1. Regina Elisabeta a II-a

2. Prințul de Wales

3. Ducesa de Cornwall

4. Ducele de Cambridge

5. Ducesa de Cambridge

6. Ducele de Sussex

7. Ducele de York

8. Prințesa Beatrice

9. Edoardo Mapelli Mozzi

10. Prințesa Eugenia

11. Jack Brooksbank

12. Contele de Wessex

13. Countesa de Wessex

14. Lady Louise Windsor

15. Vicecontele Severn

16. Prințesa Regală

17. Vice Amiralul Sir Timothy Laurence

18. Peter Phillips

19. Zara Phillips

20. Mike Tindall

21. Contele de Snowdon

22. Lady Sarah Chatto

23. Daniel Chatto

24. Ducele de Gloucester

25. Ducele de Kent

26. Prințesa Alexandra

27. Bernhard, Prințul de Baden

28. Prințul Donatus, Landgrave de Hesse

29. Prințul Philipp de Hohenlohe-Langenburg

30. Contesa Mountbatten de Burma

Ultimele știri