Regina Elisabeta a II-a se desparte de încă un animal de companie: ”Se simte devastată”

Unul dintre cei mai tineri câini ai Reginei Elisabeta a II-a s-a stins din viață în urmă cu doar câteva zile, scrie publicația Hello Magazine.

Unul dintre cei mai tineri câini ai Reginei Elisabeta a II-a s-a stins din viață în urmă cu doar câteva zile

Getty Images

Este vorba despre Fergus, unul dintre puii de la Prințul Andrew, primiți de Regină chiar în perioada când Prințul Philip se afla internat în spital. Conform sursei citate, Majestatea Sa, în vârstă de 95 de ani, se simte ”devastată” de pierderea animalului.

După moartea iubitului ei soț, Suverana a fost fotografiată de mai multe ori în timp ce-și plimba câinii pe domeniul Frogmore, unul dintre momentele relaxante pe care și le-a permis după evenimentul dureros.

În martie, Regina Elisabeta a II-a i-a întâmpinat pe cei doi pui la Castelul Windsor și i-a numit Fergus și Muick în cinstea moștemirii scoțiene a regretatei Reginei Mamă.

Citește și: De ce folosește Familia Regală telefoane vechi, cu fir. Un expert regal a explicat care este motivul

Fergus, un amestec de dachshund cu corgi, a primit acest nume după Fergus Bowes-Lyon, unchiul Reginei Elisabeta a II-a. Celălalt animal de companie a fost numit Muick, după lacul Lock Muick, aflat în Scoția.

După cum se știe, Suverata Marii Britanii este un mare iubitor de câini și preferă rasa corgi. Ultimele două animale ale sale au fost Whisper și Willow, care au încetat din viață în 2018.

Astfel, după trecerea în neființă a lui Fergus, Regina Elisabeta a II-a mai are doi câini: Muick și Candy, un dorgi - o combinație între teckel și corgi.

Regina Elisabeta se gândește să se mute la Balmoral Castle

Vestea tristă a venit după ce s-a aflat că Regina Elisabeta a II-a plănuiește să se îndrepte către reședința ei preferată, Castelul Balmoral, pentru a se reface după moartea Prințului Philip.

Citește și: Motivul pentru care Regina Elisabeta a II-a le-a cerut tuturor să plece după înmormântarea Prințului Philip

Se crede că Majestatea Sa se va muta la casa de vacanță la finalul lunei mai. Până atunci va rămâne la Craigowan Lodge - o casă de piatră cu șapte dormitoare care este folosită în mod regulat de prietenii și membrii Familiei Regale în timpul vizitei.

Prințul Philip s-a stins din viață în aprilie 2021

Prințul Philip s-a stins din viață în urmă cu mai bine de o lună, iar la acel moment, Palatul Buckingham anunța vestea tristă printr-o declarație: ”Cu durere profundă, Majestatea Sa Regina a anunțat moartea iubitului ei soț, Alteța Sa Regală, Prințul Philip, Duce de Edinburgh. Alteța Sa Regală a murit în pace în această dimineață la Castelul Windsor”.

Înmormântarea sa a avut loc opt zile mai târziu și au participat doar 30 de persoane, inclusiv nepotul său, Prințul Harry. Acesta a zburat din Los Angeles fără soția sa, Meghan Markle, care a fost sfătuită să nu călătorească pentru a nu-și pune sarcina în pericol.

Citește și: Broșele care au făcut istorie în familia regală a Marii Britanii. Ce semnificații aparte au acestea| GALERIE FOTO

Regina Elisabeta a mers în spatele autoturismului cu care sicriul Prințul Philip a fost transportat la Capela de lângă Castelul Windsor. În vreme ce bărbații familiei regale au mers în spatele vehiculului, Regina a călătorit cu o mașină neagră, a căror geamuri au permis fotografiilor prezenți să surprindă un detaliu intim.

Suverana a fost surprinsă în timp ce-și stergea o lacrimă, în intimitatea pe care credea că i-o oferă Bentley-ul în care se afla. Momentul a fost imortalizat la doar câteva minute după ce cortegiul funerar a pornit spre Capela St. George a Castelului Windsor.

Ultimele știri