Motivul pentru care Regina Elisabeta a II-a le-a cerut tuturor să plece după înmormântarea Prințului Philip

Înmormântarea Prințului Philip a fost scurtă și, după slujbă, toți cei 30 de membri ai Familiei Regale Britanice au părăsit Castelul Windsor. Mike Tindall, soțul Zarei, nepoata Reginei Elisabeta, a vorbit pentru prima dată despre motivul pentru care cei prezenți au fost rugați să plece după eveniment.

Înmormântarea Prințului Philip a fost scurtă și, după slujbă, toți cei 30 de membri ai Familiei Regale Britanice au părăsit Castelul Windsor.

Getty Images

Fostul jucător de rugby a fost unul dintre cei 30 de invitați prezenți la slujba funerară și a explicat că, din cauza pandemiei de coronavirus, familia nu a reușit să-l comemoreze cum și-ar fi dorit pe Prințul Philip.

”Chiar și după înmorântare a fost un fel de 'voi toți trebuie să plecați', ala că nu am reușit să ne arătăm susținerea după aceea”, a afirmat Mike Tindall în cadrul unui interviu pentru Good Morning Britanin, conform Just Jared.

Citește și: De ce Prințul Harry nu i-a văzut pe copiii ducilor de Cambridge când a fost în Marea Britanie

Într-un alt interviu, dat de acestă dată pentru BBC Breakfast, soțul Zarei Tindall a subliniat: ”Asta era permis, asta spus legile și regulile și așa s-a întâmplat. A fost greu, dar înmormântarea a fost organizată atât de bine. Cred că ar fi fost cel mai fericit cu privire la felul în care s-a întâmplat totul.”

Mike a mai adăugat faptul că i s-a părut ”uimitor” că Regina Elisabeta a II-a a reușit să-și păstreze calmul în timp ce a stat singură în timpul slujbei din Capeta St George.

Cum s-a desfășurat ceremonia de înmormântare a Prințului Philip

Cortegiul funerar, în fruntea căruia s-au aflat prinţul Charles şi prinţesa Anne, a pornit de la Castelul Windsor spre Capela St. George pe muzica de fanfară aleasă de însuşi Ducele de Edinburgh. În curtea castelului s-a aflat şi trăsura lui, pe banchetă fiind puse pălăria şi mănuşile sale.

Prinţii Charles, Andrew, Edward şi Prinţesa Anne, cei patru copii ai Ducelui de Edinburgh, precum şi Prinţii William şi Harry, nepoţi ai lui, au condus sicriul pe acest drum, urmaţi de Regina Elizabeta a II-a, aflată împreună cu o doamnă de onoare în Bentley-ul oficial.

Citește și: Prințul Charles îi ia locul tatălui său, Prințul Philip. Ce obligații are el acum

În salve de tun şi clopote, cortegiul s-a deplasat pe domeniul Windsor. Ceilalţi invitaţi să participe la ceremonie, inclusiv Ducesele de Cambridge şi de Cornwall, au aşteptat cortegiul la capelă. Regina a intrat prima în capelă, pe o altă uşă decât cea principală.

Serviciul religios a fost ţinut de Diaconul de Windsor, David Conner, şi de Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, iar Regina Elizabeta II a stat aşezată singură.

Accesează GALERIA FOTO pentru a vedea cele mai interesante fotografii realizate la înmormântarea Ducelui de Edinburgh.

Care e cauza morții Prințului Philip

Certificatul de deces al Prințului Philip a dezvăluit că soțul Reginei Elisabeta a II-a a murit de bătrânețe.

În Marea Britanie, ”bătrânețea” este un termen acceptat dacă pacientul are peste 80 de ani și medicul semnează certificatul ”a îngrijit personal persoana decedată pe o perioadă lungă de timp și a observat o scădere treptată a stării sale generale de sănătate”.

Moartea ducelui de Edinburgh a fost înregistrată pe 13 aprilie, la patru zile după moartea sa, de către secretarul său, Brigadier Archie Miller-Bakewell, care a și participat la înmormântare.

Citește și: Prima poză cu Meghan Markle la scurt timp după moartea Prințului Philip. Ce au observat jurnaliștii

Documentul enumeră numele său complet ca: „Alteța Sa Regală Prințul Philip, Duce de Edinburgh cunoscut anterior ca Prințul Philippos al Greciei și Danemarca cunoscut anterior ca Philip Mountbatten”.

Prima sa ocupație este listată ca „ofițer naval”, în timp ce a doua sa este „soțul Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a, Suverana”.

Ultimele știri