Regina Elisabeta vrea o înmormântare diferită pentru Prințul Philip. Ce le-a interzis membrilor familiei regale

Regina Elisabeta a luat o mulțime de decizii în privința înmormântării soțului său, Prințul Philip. Aceasta își dorește o ceremonie diferită, dar și să-l protejeze pe Prințul Harry.

Regina Elisabeta a luat o mulțime de decizii în privința înmormântării soțului său, prințul Philip

Getty Images

Ducele de Sussex ar fi fost singurul senior din familia regală britanică s-ar fi prezentat în civil la înmormântarea Prințului Philip, după ce și-a pierdut rangurile onorifice, în timp ce toți ceilalți bărbați ar fi îmbrăcat uniforma militară.

Motiv pentru care, potrivit The Sun, regina Elisabeta a II-a a intervenit personal pentru a sugera tuturor bărbaților din familia regală să poarte costume și cravate.

”Este cea mai elocventă soluție a problemei.”, a declarat o sursă pentru publicația citată anterior.

Citește și: Personalitățile care participă la funeraliile Prințului Philip

Nu doar Prințul Harry este protejat, ci și ducele de York, Prințul Andrew. Acesta s-a retras din rolul de membru activ al casei regale în urma scandalului din jurul relației de prietenie avute cu magnatul Jeffrey Epstein, condamnat pentru agresiuni sexuale.

Anul trecut, Prințul trebuia să fie avansat la gradul de amiral cu ocazia împlinirii vârstei de 60 de ani, doar că, evident, acest lucru nu a mai avut loc.

Ce titluri militare a pierdut Prințul Harry

Spre deosebire de fratele său mai mare, Prințul Harry, a evitat să urmeze universitatea preferând să calce pe urmele mai multor bărbați din familia regală prin înrolare în armată.

Citește și: Ultima fotografie a Prințului Philip alături de toți strănepoții lui. Ce detaliu nu le-a scăpat privitorilor

El a fost pus în funcție ca locotenent secund în Albastru și Regal din cadrul Regimentului Cavaleriei– servind temporar alături de fratele său– și terminând antrenamentul ca șef de tanc.

De asemenea, a fost militar timp de 77 de zile pe linia frontului în Războiul Afghan, dar a trebuit să renunțe după ce mass-media americană a făcut publică prezența lui acolo.

Citeşte şi: Ediție Specială ObservatorNews.ro, sâmbătă 16:30: Vezi LIVE funeraliile Prințului Philip. Lista invitaţilor, decisă personal de regina Elisabeta

Cu timpul, el s-a ridicat la rangurile de maior în armata britanică și Comandant de onoare al Forțelor Regale Aeriene Honington și Comandant-șef pentru nave mici.

Pe 19 mai 2018, s-a căsătorit cu Meghan Markle, într-o ceremonie ce a avut loc la Capela Saint George din Windsor. Cu câteva ore înainte de nuntă, i s-au conferit titlurile Duce de Sussex, conte de Dumbarton și baron Kilkeel, toate în țara Regatului Unit.

Citește și: Ce reacție a avut Regina Elisabeta când a aflat că Meghan Markle nu va ajunge la înmormântarea Prințului Philip

În 2020, el și Meghan Markle s-au retras din rolurile superioare din familia Regală.

Parteneri
Cine este Jonathan Owens, iubitul gimnastei Simone Biles
Iubitul gimnastei Simone Biles și-a arătat sprijinul față de iubita sa printr-o postare emoționantă pe contul personal de Instagram. Gimnasta a devenit intens mediatizată după ce a luat o decizie neașteptată înainte de finalele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Simone Biles a obținut medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo la bârnă, în timp ce ginasta chineză, Guan Chenchen a obținut medalia de aur la doar 14 ani.
Catine.ro
Ultimele știri