Monica Ghiuta este absolut cuceritoare la fiecare aparitie, iar orice copil pe care-l veti intalni suntem siguri ca va va spune ca-si doreste o bunica asemenea ei. Are si de ce. Astazi, actrita isi sarbatoreste ziua de nastere. Jurnalul National ii ureaza "La multi ani!".
A jucat in "E pericoloso sporgersi", "Faimosul Paparazzo", "Cocosul decapitat", "Filantropica", "Logodnicii din America" si, in 2009, in "Casanova, Identitate feminina", dar exista roluri pe care nici un roman nu le-a uitat, precum cele din "Iarna bobocilor", "Toamna bobocilor", "Dincolo de pod" sau "Ramanerea". "Se spune ca este foarte greu sa vorbesti despre tine, pentru ca astepti aprecierile celor din jur. Este important in acest drum pe care mergem numit viata sa nu ne pierdem controlul, sa nu ne pierdem puterea de a discerne lucrurile cu adevarat, adica sa nu deformezi, sa nu devii altcineva. De acolo, de unde iti tragi originile, iti tragi si comportamentul. Eu ma trag din pamantul sfant al Bucovinei, de acolo de unde cerul este mai albastru, verdele padurilor este mai verde, iar pasarile canta ca nicaieri in alta parte.
Parintii mei erau oameni minunati, extraordinari. Tatal meu a fost diaconul Mitropoliei din Cernauti, iar aici a fost seful compartimentului de nord de la Opera Romana. Mama mea a fost o eminenta invatatoare la Scoala Centrala din Bucuresti. Ma consider o norocoasa. Muncesc foarte mult si am muncit foarte mult inca de tanara", povestea actrita.
O emotionanta marturie despre ce inseamna prietenia ne-a oferit Monica Ghiuta prin cuvintele sale. "Atunci cand un prieten te roaga ceva, nu exista ziua de maine. Prietenul este acela pe care il poti suna chiar si la ora 4:00 dimineata. Prietenul adevarat vine cand toti ceilalti pleaca. Cu fiecare dintre prietenii si colegii mei, din pacate multi dintre ei nu mai sunt, am lucrat sau am impartit ganduri, replici, emotii, iubire. De multe ori si scantei. Dar exista un gest de prietenie pe care nu l-am uitat niciodata. Odata, mama mea avea nevoie de un medicament care nu se gasea decat la impetuoasa farmacie a Spitalului numarul 10, si Anda Calugareanu mi-a demonstrat ce prietenie imi purta. M-a ajutat, avand acolo pe cineva." Monica Ghiuta este un om, o actrita care nu poate trece neobservata. O data ce a urcat pe scena sau a pasit in fata camerei de filmat, nu ai cum sa o mai uiti.
"Un crez al actorului l-a enuntat Shakespeare, in «Hamlet». Actorul este cel mai bland, este cel mai vulnerabil om, il poti distruge cu o petala de floare sau cu o vorba spusa nelalocul ei. Daca nu aveam talent, faceam o cu totul alta meserie. Am imprimari la radio, filmez, deci am multe bucurii."
Sursa, text si foto: jurnalul.ro
Expozitie de fotografie la Muzeul Taranului Roman... Bombardati Ploiestiul, istoria acelor ani...