Live acumFilm: Roscovanul
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Biletele pentru Gala BBC Sports Personality 2019 s-au epuizat în doar 5 minute

Așa cum se întâmplă în fiecare an din 1954 încoace, finalul lunii decembrie este marcat în Marea Britanie de prestigioasa Gală BBC Sports Personality of the Year, în cadrul căreia unul dintre cei mai în formă sportivi britanici este ales, prin vot public, drept Personalitatea Sportivă a Anului.

Gala BBC Sports Personality 2019

Fără excepție, evenimentul stârnește un interes uriaș în Marea Britanie, iar cea mai recentă dovadă în acest sens este faptul că, potrivit unui articol publicat chiar pe site-ul cunoscutei companii de televiziune BBC (The British Broadcasting Corporation), biletele puse în vânzare pentru gala de la sfârșitul acestui an s-au epuizat în doar cinci minute, record absolut în istoria evenimentului.

Ediția din 2019 are loc duminică, 15 decembrie, în premieră la P&J Live Arena din Aberdeen, urmând a fi prezentată de fostul mare fotbalist Gary Lineker (58 de ani), jurnalista BBC Clare Victoria Balding (48 de ani) și fosta gimnastă, actualmente prezentatoare la aceeași televiziune, Gabrielle Nicole Logan (46 de ani).

Ben Stokes, principalul favorit în 2019

Dacă e să ne luăm după cotele stabilite de bookmakerii caselor de pariuri online, jucătorul de cricket Benjamin Andrew Stokes (28 de ani) ar trebui să se pregătească deja de petrecere, fiind marele favorit al acestei ediții, cu o cotă de doar 1.20, la mare distanță de urmăritori. Acesta a avut parte de un sezon excelent, fiind ales în două rânduri Omul Meciului și inclus în Echipa Turneului la Cupa Mondială de Cricket 2019. În plus, Ben Stokes a jucat un rol esențial și în 2019 Ashes Series, încheiată 2-2 în compania Australiei, evoluția sa primind aprecieri în toată presa de specialitate britanică și nu numai.

Pe locul 2 în topul favoriților se află sportivă de culoare Dina Asher-Smith (23 de ani), prima britanică ce a reușit să alerge 100 de metri în mai puțin de 11 secunde (IAAF World Championships Beijing, 22-30 august 2015). În 2019, frumoasa atletă născută în Orpington-Londra a obținut două medalii foarte importante la Campionatul Mondial de Atletism: argint la 100 de metri și aur la 200 de metri. Din păcate, cota la pariuri pentru că Dina Asher-Smith să fie desemnată Personalitatea Sportivă BBC a Anului în 2019 nu îi lasă acesteia prea multe speranțe, fiind stabilită la 7.50.

Cu și mai puține șanse, la o cotă de 25.00, pe poziția a 3-a în top îl regăsim pe nimeni altul decât legendarul pilot Lewis Hamilton (34 de ani), de 6 ori campion mondial, inclusiv în 2019, an din nou excelent pentru primul pilot de culoare din Formula 1, al cărui parcurs plin de succes începe să devină plictisitor pentru unii. Să nu uităm însă că Hamilton a fost deja ales Personalitatea Sportivă BBC a Anului în 2014 și doar 4 oameni au reușit până acum să pună mâna în mai multe rânduri pe acest trofeu.

Cotele celor trei sportivi britanici sunt disponibile la Betano, agenție de pariuri online licențiată ONJN până în 2027, populară atât datorită parteneriatelor cu echipele de fotbal U Craiova și FCSB, cât și multitudinii de oferte și bonusuri Betano.

Lista tuturor categoriilor premiate la BBC Personality of the Year 2019

De departe cea mai importantă categorie a galei BBC de la final de an, Sports Personality of the Year nu este însă singura la care se acordă premii, pe lângă aceasta BBC oferind distincții și la următoarele categorii:

• Greatest Sporting Moment

• World Sport Star of the Year

• Helen Rollason award

• Young Sports Personality of the Year

• Unsung Hero

• Coach of the Year

• Team of the Year

• Lifetime Achievement Award

Recomandari