Live acumChefi la cutite Sezonul 9 (r)
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

A murit Peter Mayhew, actorul care l-a interpretat pe uriașul Chewbacca în "Războiul Stelelor"

Actorul britanic Peter Mayhew, care a interpretat în saga „Războiul Stelelor” rolul extraterestrului Chewbacca, un uriaş păros din specia wookie, prieten de încredere al personajului Han Solo, a încetat din viaţă marţi, la 74 de ani, în locuinţa sa din Texas.

Doliu uriaș în cinematografia mondială! A murit actorul Peter Mayhew, cel care i-a dat viață îndrăgitului personaj Chewbacca din „Războiul Stelelor”, prietenul cel mai de încredere a lui Han Solo și cel mai blând dintre uriași. Drum bun, maestre!

Cu doar două zile înainte de a sărbători Ziua "Războiului Stelelor", a fost confirmată, din nefericire, moartea actorului Peter Mayhew, omul din spatele personajului legendar, Chewbacca.

Actorul în vârstă de 74 de ani a murit pe 30 aprilie la reședința sa din Texas, înconjurat de dragostea familiei sale.

Știrea tristă a fost conformată pe contul său de Twitter. Mayhew a suferit o intervenție chirurgicală pentru a-și îmbunătăți mobilitatea, însă starea sa nu a putut fi îmbunătățită în cele din urmă, pentru a-l menține în viață.

Născut la Londra în mai 1944, Peter Mayhew avea o înălţime de 2,21 metri (fără a suferi de gigantism), graţie căreia a obţinut primul său rol, în 1976, în filmul Sinbad şi ochiul tigrului, în care a interpretat un minotaur.

Anul următor a fost ales de George Lucas pentru a-l interpreta pe Chewbacca în primul episod din Războiul Stelelor. A continuat să apară în următoarele patru episoade, până în 2015 inclusiv, în Trezirea Forţei, fiind înlocuit ulterior din motive de sănătate. A rămas însă apropiat de echipa de filmare, oferind consultanţă asupra interpretării personajului Chewbacca succesorului său, baschetbalistul finlandez Joonas Suotamo (2,09 m).

„Era cel mai blând dintre uriaşi. Un om mare cu o inimă şi mai mare, care mă făcea întotdeauna să zâmbesc şi un prieten devotat, pe care l-am iubit profund”, este omagiul pe care i l-a adus pe Twitter Mark Hamill, alias Luke Skywalker.

Mormăitul dezarticulat, care caracteriza limbajul însoţitorului fidel şi copilot al lui Han Solo, era evident produs de inginerii de sunet. Fanii peliculei cred însă că expresivitatea şi gesturile lui Peter Mayhew în costumul impozant din păr de yak au contribuit mult la succesul personajului.

După retragerea de pe platourile de filmare, Mayhew, care îşi pierduse mult mobilitatea, a continuat să se dedice fanilor şi a participat la numeroase întâlniri cu publicul peste tot în lume. În 2013 a fost operat la ambii genunchi, iar în 2018 a suferit o intervenție chirurgicală la coloană.

O ceremonie în memoria sa va fi organizată de familie şi prieteni la 29 iunie, conform unor surse apropiate, citate de AFP.

În ceea ce priveşte fanii îndoliaţi, aceştia se vor putea reculege la începutul lunii decembrie la Los Angeles, în cadrul unui adunări în care familia sa va expune o parte din obiectele personale ale actorului.

Sursa: Agerpres.ro

Recomandari