Antena Căutare

Almodóvar pregăteşte primele lui filme în limba engleză

Cineastul spaniol Pedro Almodóvar, premiat cu Oscar pentru „Hable con ella” (2002), pregăteşte două filme în limba engleză.

Aproape de finalul promovării filmului „Dolor y gloria”, lansat anul trecut la Cannes, nominalizat la Globurile de Aur şi Oscar, dar şi la premiile EFA, BAFTA şi César şi premiat cu Goya, Almodóvar a confirmat că a început lucrul la două proiecte de limbă engleză, care vor marca o premieră în cariera lui de peste patru decenii.

El a confirmat pentru IndieWire că volumul „A Manual for Cleaning Women”, povestiri scrise de Lucia Berlin, reprezintă sursa viitorului său lungmetraj, al 22-lea din cariera cineastului.

Pe de altă parte, Almodóvar a mai spus că va filma, în luna aprilie, în Madrid, o scurtă adaptare a piesei de teatru „Vocea umană/ La Voix humaine” a lui Jean Cocteau, cu actriţa britanică Tilda Swinton în rol principal.

Acţiunea piesei are loc în Paris. În centru se află o femeie şi ultima conversaţie telefonică pe care o are cu bărbatul cu care are o relaţie de cinci ani, care se va căsători cu o alta în ziua următoare.

Adaptări ale acestei piese au fost realizate de Roberto Rossellini în 1948 („L’Amore”), de Francis Poulenc, care a compus o operă în 1958, şi o versiune pentru televiziune cu Ingrid Bergman în rol principal.

Sursa : news.ro

Gala premiilor Oscar 2020, cea mai scăzută audienţă din toate timpurile... Festivalul Anonimul va avea loc anul acesta între 10 şi 16 august...
Parteneri
Zodiile care au o atitudine autoritară. Nu renunță niciodată la ideile lor
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x