Berlinale 2018. Filmul românesc controversat înscris în competiție: „Nu mă atinge-mă”

 
+2 click pentru
galerie

Berlinale 2018. Primul eveniment important din lumea cinematografică din acest an va îndrepta atenția în acest weekend spre nume importante de artiști. Printre aceștia sunt și actori și regizori români cu experiență sau debutanți.

Cea de-a 68-a ediţie a Festivalului Internaţional de film de la Berlin, primul cel mai important festival de film al anului, şi-a deschis porţile pe 15 februarie. Marii câștigători ai acestui an vor fi anunțați pe 25 februarie.

Nouăsprezece filme se bat pentru marele premiu, printre care și o producție românească: „Touch me not", filmul de debut al regizoarei Adina Pintilie.

Filmat pe o perioadă de 10 săptămâni, între anii 2015 şi 2017, cu o distribuţie mixtă de actori profesionişti (Tomas Lemarquis, Laura Benson) şi persoane reale, "Nu mă atinge-mă" este o explorare personală care pune sub semnul întrebării ideile preconcepute pe care le avem despre intimitate, ca aspect fundamental al existenţei umane", potrivit unui comunicat al ICR Berlin.

Berlinale 2018. Numeroase producţii româneşti au fost selectate în aproape toate secţiunile importante ale festivalului. Regizorul Călin Peter Netzer va fi anul acesta membru al juriului care va desemna câştigătorul premiului pentru cel mai bun film de debut - GWFF Best First Feature Award.


Captură din „Nu mă atinge-mă”

Filmul Adinei Pintilie este apreciat de critica străină și are șanse să ia un premiu important la Berlinalele 2018. Acesta a creat și controverse. Mai mulţi spectatori au părăsit sala la scurt timp de la începerea proiecţiei, dar publicul rămas în sală a aplaudat îndelung filmul regizat de româncă. 

FOTO: Manekino Filmfacebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE