Lungmetrajul independent "Ilegitim", în regia lui Adrian Sitaru, va avea premiera mondială la cea de-a 66-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin. Filmul a fost selectat în cadrul celei mai îndrăznețe secțiuni a prestigiosului eveniment din capitala Germaniei, BERLINALE FORUM
Cea de-a 66-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin va avea loc luna viitoare, în perioada 11-21 Februarie 2016.
"Ilegitim", unul dintre cele mai provocatoare filme din ultimii ani, spune povestea a doi frați și iubirea lor ilegitimă. Un tată medic și mai multe denunțuri. O familie în care limita dintre moral și legal nu a existat niciodată. Nici măcar în cazul unui avort.
Din distribuție fac parte Adrian Titieni, Bogdan Albulescu, Alina Grigore dar și actori neprofesioniști din cadrul școlii de actorie InLight - Robi Urs, Cristina Olteanu, Miruna Dumitrescu, Liviu Vizitiu, Mihaela Perianu.
"Ilegitim" este un film în care umorul și drama se îmbină într-o tragi-comedie despre iubire , destrămare a relațiilor, despre alegeri pro sau contra viață dar și despre cea a iubirii fizice între frați, un subiect tabu, subiect despre care se discută foarte puțin însă există cercetări de specialitate numeroase", declară Adrian Sitaru.
Scenariul a fost scris de Alina Grigore și Adrian Sitaru, imaginea poartă semnătura lui Adrian Silișteanu și Alexandru Lorian Timoșca, montajul a fost realizat de Mircea Olteanu și Theo Lichtenberger în timp ce de sunet s-au ocupat Ioan Filip și Dan-Ștefan Rucăreanu, producător Anamaria Antoci.
"Ilegitim" este cel de-al patrulea lungmetraj al lui Adrian Sitaru după "Pescuit sportiv" , "Din dragoste cu cele mai bune intenţii" și "Domestic" , producții care au câștigat distincții importante la festivaluri prestigioase. Regizorul semnează şi câteva dintre cele mai premiate scurtmetraje româneşti: "Valuri" , "Lord" , "Colivia" , "Chefu'" , "Artă" , "Excursie".
Secțiunea Forum a Festivalului Internațional de Film de la Berlin prezintă anual o selecție de filme care pun accent pe avangardă, experiment, eseu sau reportaj politic sau pe descoperirea unor cinematografii încă necunoscute. Producțiile care pot fi vizionate în această categorie sunt considerate a fi la granița dintre artă și cinema.