Cele mai bune filme pe care să le vezi de Paște

 

De Paște, delectează-te cu o serie de filme tematice pe care trebuie să le vezi sau să le revezi! Filme despre viața Iisus și patimile lui, pe care le poți viziona în cele trei zile de Paști, alături de familie sau prieteni.

Dacă ai văzut deja pelicule precum Quo Vadis (1951), Ben-Hur (1959) sau Spartacus (1960), nu uita și de aceste lungmetraje celebre care te vor îmbogăți spiritual. Le poți vedea împreună cu familia sau cu prietenii. Dacă în Săptămâna Patimilor nu prea ne rămâne timp la dispoziție, dat fiind faptul că este perioada în care se aleargă după diverse cumpărături și se pregătesc preparatele tradiționale, cu siguranță în zilele de Paște trebuie să revedeți filme de Paște cu au făcut istorie. V-am pregătit o scurtă listă de 5 filme, însă variantele sunt mult mai multe.

1. The Shoes of the Fisherman  (1968) - Sandalele pescarului - regia Michael Anderson

  

Arhiepiscopul ucrainian Kiril Lakota este eliberat după doua decenii de închisoare politică în Siberia. Este adus la Roma de către Fr. David Telemond, un tânăr preot problematic cu care se împrietenește. Ajuns la Vatican, Lakota este trimis imediat la Papă care îl promovează la rangul de cardinal. Când Papa moare neașteptat, Lakota este numit să-i ocupe locul. Acum papa Kiril I trebuie să găsească o soluție pentru a împiedica războiul dintre Uniunea Sovietică și China care este pe cale să izbucnească, să-l aducă pe prietenul lui, Fr. Telemond pe calea cea dreaptă și să se lupte cu propriii demoni.                                                                                                        Actori:  Anthony Quinn, Laurence Olivier

2. Life of Brian (1979) - regia Terry Jones

Filmul povesteste viata, moartea si invierea lui Brian din Nazaret, un profet evreu, care vrea sa elibereze Nazaretul de opresiunile romanilor. Brian s-a nascut in noaptea de Craciun intr-un grajd, la fel ca Iisus. Oamenii l-au receptat gresit pe acest profet si il considera Mesia. Filmul nu este despre Iisus, ci despre cei pe care nu i-a interesat sau nu au avut timp sa-i asculte mesajul. In Life of Brian exista multe aluzii politice si sociale.                                                        Actori - John Cleese, Terry Gilliam

3. The Passion of the Christ, Patimile lui Hristos (2004) în regia lui Mel Gibson

Lungmetraj despre ultimele 12 de ore din viața lui Iisus din Nazaret, PATIMILE LUI HRISTOS respectă întocmai adevărul biblic. Filmul începe în Grădina Ghetsimani, unde, retras pentru a se ruga, după Cina cea de Taină, Iisus rezistă ispitelor Satanei. Trădat de Iuda Iscarioteanul, Hristos este arestat și dus în cetatea Ierusalimului, unde preoții farisei Îl învinuiesc de blasfemie, acuzații care Îi vor aduce condamnarea la moarte. 

Actori: Maia Morgenstern, Monica Bellucci, Jim Caviezel

4. Noe  (2014), în regia lui Darren Aronofsky

E o lume lipsită de speranță. Ploile nu mai udă țărâna cotropită de atâtea ori de hoarde barbare, iar aceasta nu mai rodește. Înconjurat de cruzime și abuzuri, Noe este un om de ispravă. Luptător experimentat, mag și vindecător, nu își dorește decât să trăiască în pace alături de familia sa. Cu toate acestea, în fiecare noapte în visele sale apare un potop fără de sfârșit. Să fie semn că lumea se va sfârși? Treptat, Noe înțelege despre Creator că are de gând să pedepsească omenirea și să-i ucidă semenii până la unul. Doar Noe are șansa de a face viața să prospere pe fața Pământului...

5. Son of God (2014) - în regia lui Christopher Spencer 

   

Povestea vieții lui Iisus, de la nașterea sa în umila iesle din Bethleem, până la perioada adultă când a devenit cunoscut prin faptele și predicile sale, ce au dus la crucificare și la Înviere.           

Actori: Diogo Morgado, Roma Downey, Darwin Shaw.

Filmele biblice au o încărcătură spirituală aparte, așadar nu rata ocazia de a petrece un timp de calitate alături de familie și... de unul dintre titlurile de mai sus! :)

5. Jesus of Nazareth

Isus din Nazareth - Jesus of Nazareth (1977): cu Laurence Olivier, Anthony Quinn, Christopher Plummer, Robert Powell. Drama biblică și ampla evocare a vieții și suferințelor lui Iisus Hristos, de la nastere până la răstignire, impecabil realizata cinematografic și dinamizata de muzica lui Maurice Jarre, în regia lui Franco Zeffirelli.

Robert Powell este actorul care i-a dat viață lui ”Iisus din Nazaret” și care a obținut un succes fulminant. După acest rol, el a ajuns să fie ”confundat” cu Iisus, astfel că de-a lungul timpului, acesta n-a mai fost acceptat în alte producții de avergură. Pe Robert Powel îl poți revedea în capodopra ”Iisus din Nazareth”, la Antena 1.

Program Antena 1 de Paște 2019 -  Iisus din Nazareth

-Vineri, 26 aprilie, ora 20:00 - 22:45 - Iisus din Nazareth ( prima parte)

-Sâmbătă, 27 aprilie, ora 20:00 - 22:30 - Iisus din Nazaret ( a doua parte)

-Sâmbătă, 27 aprilie, ora 22:30 - 23:45 - Iisus din Nazaret ( ultima parte)

-Sâmbătă, 27 aprilie, ora 00:30 - 02:15 - Iisus din Nazaret ( ultima parte)facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI