Live acumObservator 06
Prime Time 20:00iUmor

Iisus din Nazareth în Programul de Paște al Antena 1. Povestea filmului

Iisus din Nazareth în Programul de Paște 2019 al Antena 1. Povestea filmului. Află din articolul a1.ro, orele la care va fi difuzat mult îndrăgitul miniserial de televiune, Iisus din Nazareth, realizat de Franco Zeffirelli

Iisus din Nazareth în Programul de Paște 2019 al Antena 1. Povestea filmului. Află din articolul a1.ro, orele la care va fi difuzat mult îndrăgitul miniserial de televiune, Iisus din Nazareth, realizat de Franco Zeffirelli

De vreme ce în câteva zile creștinii ortodocși întâmpină marea sărbătoare a Învierii Domnului, povestea răstignirii Mântuitorului apare din nou pe micile ecrane. Astfel, cei care stau în fața televizoarelor vor putea vedea capodopera marelui Franco Zeffirelli.

Realizat la cererea Papei Paul al VI-lea, filmul cu Robert Powell în rolul principal a avut un buget impresionant pentru acele vremuri şi a fost criticat de protestanţii fundamentalişti americani. Scenariul filmului a fost scris de regizorul Franco Zeffirelli, autorul Anthony Burgess şi actriţa Suso Cecchi d’Amico şi urmăreşte naşterea, viaţa, procesul, moartea şi Învierea lui Iisus, aşa cum sunt redate în cele patru Evanghelii ale Noului Testament.

Cererea Papei Paul al VI-lea către Franco Zeffirelli

Proiectul pentru realizarea filmului a pornit de la o discuţie pe care regizorul italian a avut-o cu Papa Paul al VI-lea, care l-a rugat să facă un film despre viaţa lui Iisus. Franco Zeffirelli s-a consultat cu experţii de la Vatican, însă a fost nevoit să aducă unele modificări, astfel încât filmul să fie concis şi să aibă un fir narativ continuu.

Înainte de începerea filmărilor, Robert Powell s-a căsătorit cu iubita sa, dansatoarea Barbara Lord. Gurile rele spuneau că producătorii l-au convins să-şi oficializeze relaţia, pentru că telespectatorii nu ar fi acceptat niciodată ca Iisus să fie interpretat de un actor care trăieşte în păcat.

Actorul Robert Powell trebuia iniţial să-l interpreteze pe Iuda, dar a primit rolul principal după a doua audiţie.

Filmul cu un buget uriaș

Mini-seria a avut un buget estimat între 12 şi 18 milioane de dolari, filmările au fost realizate în Tunisia şi Maroc, iar distribuţia a adunat numele sonore ale vremii – Anne Bancroft (Maria Magdalena), James Earl Jones (Baltazar), Stacy Keach (Barabas), James Mason (Iosif din Arimateea), Laurence Olivier (Nicodim), Christopher Plummer (Irod Antipa).

Pornind de la o declaraţie a lui Zeffirelli, care a spus că l-a prezentat pe Iisus ca pe „un om normal – blând, fragil, simplu', protestanţii fundamentalişti din SUA au criticat producţia înainte de difuzare.

Program Antena 1 de Paște 2019 - Iisus din Nazareth

-Vineri, 26 aprilie, ora 20:00 - 22:45 - Iisus din Nazareth ( prima parte)

-Sâmbătă, 27 aprilie, ora 20:00 - 22:30 - Iisus din Nazaret ( a doua parte)

-Sâmbătă, 27 aprilie, ora 22:30 - 23:45 - Iisus din Nazaret ( ultima parte)

-Sâmbătă, 27 aprilie, ora 00:30 - 02:15 - Iisus din Nazaret ( ultima parte)

Citește și:

-Cele mai bune filme pe care să le vezi de Paște

-Filme de Paște. Producții despre Învierea Domnului care au rămas în istorie

Sursă foto: revistateo.ro