Antena Căutare

CLANUL SICILIENILOR în AVIONUL SICILIENILOR. Jean Gabin, Alain Delon, Lino Ventura

”Clanul sicilienilor”, capodopera din 1969 a regizorului Henri Verneuil, este considerată, de mulți, una dintre cele mai bune pelicule din toate timpurile. Aceasta și pentru că trei dintre cei mai mari actori francezi ai momentului - Jean Gabin, Alain Delon și Lino Ventura au apărut pe afiș. Iar muzica lui Ennio Morricone, după ”Preludiul” lui Bach, a dat greutate filmului

”Clanul sicilienilor”, capodopera din 1969 a regizorului Henri Verneuil, este considerată, de mulți, una dintre cele mai bune pelicule din toate timpurile. Aceasta și pentru că trei dintre cei mai mari actori francezi ai momentului - Jean Gabin, Alain Delon și Lino Ventura au apărut pe afiș. Iar muzica lui Ennio Morricone, după ”Preludiul” lui Bach, a dat greutate filmului

De câteva zile, pe siteurile de socializare face furori o poză. Amatorii de film de calitate știu despre ce este vorba. O imagine realizată în avionul în care se aflau regizorul, cei mai importanți actori și echipa care realizase ”Clanul Sicilienilor”, una dintre capodoperele filmografiei franceze. Trasă în 1969, sub bagheta regizorului Henri Verneuil, capodopera a avut un succes comercial uriaș, bazându-se și pe coloana sonoră a lui Ennio Morricone, un titan al geniului, precum și pe jocul de excepție a trei dintre cei mai mari actori din Hexagon: Jean Gabin, Alain Delon și Lino Ventura.

Cine sunt cei care au urcat în avionul Clanului Sicilienilor?

1. Henri Verneuil (1920 - 2002), regizor. Născut în...Imperiul Otoman, armean la origini. Sub bagheta lui uriașii actori au dat adevărata măsură a valorii lor. Nominalizat - ca scenarist - de două ori la Premiile Oscar. În 1996, a primit importanta statuetă pentru întreaga activitate.

2. Jean Gabin (1904 - 1976). Unul dintre cei mai mari actori francezi de film. Avea voce, cânta excelent. Bun prieten cu Fernandel și Louis des Funes, alți titani ai peliculei. Roluri memorabile în ”Clanul Sicilienilor”, ”Mizerabilii” sau în seria ”Comisarul Maigret”. Laureat al premiului Oscar în 1949. A decedat în SUA, rămășițele sale au fost aruncate în mare. Pentru meritele sale în domeniul cinematografiei a primit titlul de Ofițer al Legiunii de Onoare.

3. Alain Delon. James Dean al Franței, unul dintre cele mai sexy apariții din istoria filmului. Roluri memorabile în ”Zorro”, ”Rocco și frații săi”, ”Ghepardul”. Un cuceritor în afara scenei, căsătorit de mai multe ori. Soțul celebrei Romy Schneider, cea care, ulterior, avea să se sinucidă. În momentul turnării ”Clanului Sicilienilor” era împlicat într-un scandal și anchetat de către poliție după ce unul dintre bodyguarzii săi, Steven Markovic, fusese găsit mort într-un tomberon de lângă casa actorului. Unul dintre fii lui, Anthony, este, și el, actor. Ofițer al legiunii de Onoare, laureat al Premiului Cesar.

4. Lino Ventura (1919 - 1987). Deși era născut în Italia, Lino a fost, rapid, asimilat de filmografia franceză. Fost luptător de performanță, a abandonat sportul din cauza unei accidentări. Înrolat, forțat, în Armata Italiană în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a dezertat pentru a nu lupta contra Franței. Vorbea perfect limba lui Voltaire, fără accent ”macaronar”. La 17 ani după moartea sa, a fost catalogat al 23-lea dintr-o listă de cei mai mari francezi din toate timpurile.

Povestea uneia dintre cele mai tari fotografii din toate timpurile. Tom Cruise, Charles Bronson, Kevin Costner, Harrison Ford sub același bliț!

5. Irina Demick (1936 - 2004). Cu rădăcini rusești, a fost fotomodel până a ajunge pe ecrane. A jucat în ”The Longest Day”, capodoperă despre debarcarea în Normandia, alături de John Wayne sau Henry Fonda. Și-a încheiat relativ repede cariera, mutându-se în SUA, unde a și decedat.

6. Amedeo Nazzari (1907 - 1979). Actor italian extrem de popular și în România, după ce a făcut parte din distribuția filmului ”Columna”. Botezat ”Errol Flynn al Italiei”, grație asemănării fizice cu celebrul actor american.

7. Marc Porel (1949 - 1983). Unul dintre cei mai buni actori francezi, a jucat în peste 40 de filme într-o perioadă scurtă. Alain Delon îl considera propriul copil la filmări. Fiu de actori, se stingea, la doar 34 de ani, bolnav de meningită, într-un spital din Maroc.

8. Gerard Buhr (1928 - 1988). În afară de cariera de actor, a mai scris novele și câteva scenarii. A jucat în ”Fanfan la Tulipe”. Rol memorabil în ”Noaptea Generalilor”, alături de Peter O'Toole și Omar Sharif.

9. Yves Lefebvre. În anul în care a jucat în ”Clanul Sicilienilor” a mai prins și ”Mr. Freedon”, film bine primit de public. A continuat să joace în miniseriale pentru televiziune.

10. Karen Blanguernon (1936 - 1996). Romancieră și actriță, o prezență extrem de agreabilă pe platourile de filmare conform tuturor celor care au cunosscut-o. Soția lui Guy Bedos, artist de music-hall. S-a retras în SUA.16 filme, patru romane.

Luna Plină în Balanță. Ce schimbări aduce pentru nativi în aprilie 2023
Luna Plină în Balanță aduce multe schimbări pentru nativii în zodiac. Aprilie va veni cu...
Horoscopul zilei de 2 aprilie 2023. Taurii se gândesc la vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 2 aprilie 2023 aduce vești bune pentru nativii din zodia Taurului. Aceștia...
Parteneri
Zodii care vor simți regret pe data de 2 aprilie 2023. Nativii care se vor confrunta cu emoții puternice
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x