Căutare Live

Cei mai tari actori din toate timpurile într-un singur click! ISTORIA unei FOTOGRAFII. ISTORIA într-o FOTOGRAFIE

În 1987, la 75 de ani de la fondarea faimosului studio PARAMOUNT PICTURES, fotograful Terry O'Neil i-a tras, într-o singură fotografie, pe cei mai faimoși actori din toate timpurile. De la bunicii care au prins trecerea de la pelicula mută la cea vorbită, până la cei înfrumusețați pe computer. O imagine senzațională

În 1987, la 75 de ani de la fondarea faimosului studio PARAMOUNT PICTURES, fotograful Terry O'Neil i-a tras, într-o singură fotografie, pe cei mai faimoși actori din toate timpurile. De la bunicii care au prins trecerea de la pelicula mută la cea vorbită, până la cei înfrumusețați pe computer. O imagine senzațională. Sub numele PARAMOUNT PICTURES, faimoasele studiouri de film americane porniseră la drum în 1914. Dar intrarea în lumea peliculelor cu ștaif și-o făcuse cu doi ani înainte, când Adolph Zukor, Jesse L. Lasky și W.W.Hodkinons puseseră bazele a ceea ce avea să devină al cincilea studio din lume ca vechime, după Gaumont, Pathe, Nordisk și Universal.

În primăvara lui 1987, la 75 de ani de existență. Paramount l-a rugat pe fotograful britanic Terry O`Neil să facă ceva majestuos: o poză cu toate gloriile - de ieri și de azi - ale companiei. Terry era jupân. Lucrase cu tot ce mișca în domeniul artei în ultimii 30 de ani, cu tot ce se suise pe scenă. David Bowie, Elton John, The Who, Eric Clapton sau Chuch Berry în perioada când aceștia abia prinseră a se bărbieri în răspăr. The Beatles sau The Rolling Stones când nici nu aveau nume. Trecuse la Familia Regală Britanică, la deținătorii de Oscar - precum Faye Dunaway, ținuse coperțile de la ”Time”, ”Newsweek”, ”Stern”, ”Paris Match” sau ”Vanity Fair”... A dat câteva telefoane, i-a rugat pe toți să se vadă într-o zi cu soare, în fața Porții Melrose, faimosul loc de intrare în PARAMOUNT PICTURES.

Cu mic, cu mare, tineri și mai puțin tineri. Cu cravată sau în adidași

Greii au venit, I-a așezat, frumos, pe scaune, pe bănci, i-a pus să zâmbească, a tras câteva cadre și, cel mai frumos set de imagini de film non-acțiune din toate timpurile, era gata.

Pe rândul de jos, a treia din stânga, Liz Taylor. Venită cu tot cu ai ei ochi incredibili și cu zecile de soți din dotare. Patru lungimi de undă în stânga sa, un Harrison Ford mai tinerel și, capăt de coloană, Danny de Vito. Nonconformist ca întotdeauna, în adidași albi.

Doamna care deschide rândul al doilea, în stânga, este Olivia de Havilland. Le-a dat replica lui Vivien Leight și lui Clark Gable în capodopera ”Pe aripile vântului”, din 1939. Atât! Kevin Costner e la cravată, Tom Cruise, cu pluover roș, abia parcat printre vedete și Robert de Niro, neatent la declanșare, deasupra lui de Vito.

Pe rândul al treilea au onorat cu prezența Anthony Perkins - tipul din ”Psycho” ori ”Vă place Brahms?”, Faye Dunaway - căreia O`Neil avea să-i facă cea mai tare poză din istorie după obținerea unui Premiu Oscar și cu care avea să se căsătorească, pentru patru ani, ori Gregory Peck, cel mai șarmant personaj pe care l-a dat Hollywoodul.

John Travolta ține aproape de Charles Bronson, pe rândul al patrulea, unde se mai află și Ryan O` Neil, frumosul din ”Love Story”. N-a venit singur, ci cu a sa parteneră, Ali MacGraw, prima din stânga, de pe ultimul rând, mână lângă mână cu uriașul Burt Lancaster. Și mulți, mulți alții.

Unii nu mai sunt, alții au ajuns la 50 de filme făcute și Oscaruri pe noptieră. Terry trăiește și azi. Cu imaginea în față. Una care valorează un infinit de cuvinte.

sursa foto: MOUCHE GALLERY / Terry O'Neil pentru Paramount Studios

Citește și
colaj de imagini cu un barbat care sta intins in pat
Și-a donat rinichiul soacrei și nu i-a venit să creadă ce a făcut iubita lui o lună mai târziu. Nu se aștepta la acest gest
Și-a donat rinichiul soacrei și nu i-a venit să creadă ce a făcut iubita lui o lună mai târziu. Nu se aștepta la acest gest
colaj de fotografii cu anamaria vartolomei, denumita cea mai buna actrita in Franta
Anamaria Vartolomei, tânăra de origine română, desemnată „Cea mai bună actriță” în Franța. Ce film i-a cucerit pe francezi
Anamaria Vartolomei, tânăra de origine română, desemnată „Cea mai bună actriță” în Franța. Ce film i-a cucerit pe francezi
bianca neagu in rolul biancai in telenovela numai iubirea
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? Cum arată acum frumoasa Bianca Neagu
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? Cum arată acum frumoasa Bianca Neagu
Mai multe articole

O femeie are alergie la propriul SOȚ! „Nici nu pot să-l sărut, fiindcă pățesc ASTA”!... Face ASTA în fiecare zi şi e convins că o să trăiască 150 de ani! Un cercetător face experimentul ciudat pe propria piel...
Parteneri
Obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Ce recomandă specialiștii
Dacă ți-ai propus să faci o schimbare în viața ta, specialiștii îți vin în ajutor cu o listă de obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Aceste gesturi mărunte vor avea un impact semnificativ asupra rutinei tale de zi cu zi.
Catine.ro
Ultimele știri