Drama actorilor care l-au jucat pe Iisus. Prin ce au trecut în timpul filmărilor pentru rolul controversat

Meseria de actor nu este deloc una ușoară, deși, pentru privitori pare una extraordinar de frumoasă.

Se pare că după acest rol cariera lui a fost înfloritoare, primind roluri în American Psycho, filmele Batman și Terminator.

getty

Cu fiecare rol, marii actori se simt provocați să dea tot ce pot pentru a-și uimi fanii și a fi considerați cei mai buni, ieșind din tipare cu interpretările lor.

Chiar că multor mari actori unele roluri au reprezentat pentru ei provocări de neimaginat, pentru alții unele roluri au fost considerate blesteme. Acesta este și cazul actorilor care l-au interpretat pe Iisus Hristos în toate ecranizările care s-au făcut de-a lungul timpului după celebra poveste din Biblie.

Printre actorii care au interpretat acest rol biblic de-a lungul anilor se numără Robert Powell, Ted Neeley, Christian Bale, Diogo Morgado și Jim Caviezel. Deși eu au reușit să cucerească inimile a milioane de privitori cu interpretările lor, acești actori au observat în timp că rolul lui Iisus le-a schimbat viețile, simțind de parcă sunt urmăriți de un bluestem.

Actorii care au interpretat rolul lui Iisus

Povestea Mântuitorului Iisus Hristos a fost urmărită de-a lungul timpului de milioane de telespectatori, în diferite filme, unele de succes, care au primit numeroase nominalizări, altele care nu au fost la fel de bine primite de public.

Robert Powell

Robert Powell, actorul care i-a dat viață lui ”Iisus din Nazaret” a mărturisit franc că este un ateu convins. După rolul care i-a adus succes absolut, el n-a mai fost acceptat în alte producții de avergură, întrucât este perceput de public ca fiind Hristos, fapt pentru care nu putea fi soț, amant ori altceva.

Citește și: Cum arată acum actorul din filmul "Iisus din Nazaret", în regia lui Franco Zeffirelli. Robert Powell are 76 de ani

Atunci când Robert Powell și-a făcut apariția pe platourile de filmare ca să intre în pielea discipolului Iuda, Zeffirelli a observat că fizicul său se potrivea mult mai bine cu imaginile religioase în care apare Iisus. În acest fel, Zefirelli și Powell s-au angajat într-una dintre cele mai mari misiuni din viața lor: să construiască profilul personajului divin pentru marile ecrane.

"Am vrut să combinăm Hristosul divin cu Hristosul uman. Dar am descoperit că nu era posibil. În momentul în care începi să-l interpretezi ca pe o persoană reală, pierzi divinitatea. Iar cel mai important element al acestei povești este că personajul trebuie să fie extraordinar ", a declarat Robert Powell pentru History în 2017.

Jim Caviezel

Jim Caviezel a interpretat rolul lui Iisus în filmul regizat de Mel Gibson, “The Passion of the Christ”. Filmul din 2004 arată povestea lui Iisus portretizată în mod brutal. Se pare că în timpul filmărilor actorul și-a dizlocat de două ori umărul în timp ce căra crucea și a fost și lovit de fulger.

De asemenea, actorul a fost în pragul hipotermie și a fost biciuit din greșeală. După lansarea filmului, cariera actorului Jim Caviezel s-a dus pe apa sâmbetei de vreme ce el nu a primit niciun rol remarcabil în anii ce au urmat.

Ted Neeley

Ted Neeley, care a jucat în “Jesus Christ Superstar”, a fost nevoit să se lupte cu furia habotnicilor. Revoltați de faptul că joacă într-un film despre Iisus pe ritm de muzică, mulți oameni l-au așteptat la repetiții și l-au bombardat cu ouă, roșii sau chiar pietre.

Citește și: Cum arată și cine este soția lui Robert Powell, actorul care a jucat în Iisus din Nazaret

Christian Bale

Christian Bale a jucat rolul lui Iisus în filmul “Mary, Mother of Jesus”, în 1999. Se pare că după acest rol cariera lui a fost înfloritoare, primind roluri în American Psycho, filmele Batman și Terminator.

Max von Sydow

Ocolit de acest blestem, însă, pare să fie Max von Sydow, cunoscut pentru rolul din “Greatest Story Ever Told”. Filmul nu s-a bucurat de prea mult succes, însă l-a ajutat să obțină roluri în producții de succes ca “Extremely Loud & Incredibly Close” (2011), Robin Hood (2010) sau “Shutter Island” (2010).

Ultimele știri