Cum arată acum actorul din filmul "Iisus din Nazaret", în regia lui Franco Zeffirelli. Robert Powell are 76 de ani

Robert Powell este actorul care l-a interpretat pe Iisus în filmul “Iisus din Nazaret” și a adus emoție în inimile fiecărui privitor, cu felul său de a interpreta acest rol măreț.

Cum arată acum actorul din filmul "Iisus din Nazaret", în regia lui Franco Zeffirelli. Robert Powell are 76 de ani

profimedia

Rober Powell, astăzi în vârstă de 76 de ani, s-a remarcat în istoria cinematografiei datorită rolului său din mini-seria “Iisus din Nazaret”. Actorul a fost ales pentru acest rol, la vârsta de 32 de ani, datorită trăsăturilor sale fizice care îl faceau la acea vreme să semene cu Iisus din descrierile biblice.

Pe atunci, actorul nu bănuia că va ajunge faimos. În cele din urmă, Zefirelli și Powell s-au angajat într-una dintre cele mai mari misiuni din viața lor: să construiască profilul personajului divin pentru marile ecrane.

Citește și: Actorii care au interpretat rolul lui Iisus, urmăriți de un blestem? Ce s-a ales de ei, după ce l-au jucat pe Hristos

"Am vrut să combinăm Hristosul divin cu Hristosul uman. Dar am descoperit că nu era posibil. În momentul în care începi să-l interpretezi ca pe o persoană reală, pierzi divinitatea. Iar cel mai important element al acestei povești este că personajul trebuie să fie extraordinar ", a declarat Robert Powell pentru History în 2017.

Se pare că cei doi și-au îndeplinit scopul, iar actorul britanic a avut o interpretare de excepție. După premiera sa, ''Jesus of Nazareth'' a fost nominalizat la premiile Emmy și la premiile BAFTA, devenind unul dintre cele mai vizionate filme religioase din toate timpurile.

Dificultățile pe care le-a întâmpinat după rolul lui Iisus din Nazaret

Robert Powell, acum în vârstă de 76 de ani, ar fi avut nevoie de ajutor psihiatric pentru că a întâmpinat dificultăți în a se elibera de trăirile personajului său în viața reală.

Starul este acum de nerecunoscut. După mai bine de 40 de ani de la premiera filmului care l-a consacrat, Robert Powell a renunțat la plete, iar bătrânețea l-a ajuns din urmă.

Citește și: Mirajul celei mai impresionante povești din cinematografie! „Pe toată durata filmărilor am simţit că o prezenţă puternică mă însoţeşte“. Vezi ce au păţit actorii care l-au interpretat pe Iisus Hristos. Destin sau întâmplare?

"Mi se pare incredibil de deprimant faptul că, la fel ca alte persoane, disper când nu îmi văd telefonul. Sunt blocat cu el de multe ori și îmi place să verific Twitter și Facebook", a mărturisit el în 2017, conform aceleiași surse menționată mai sus.

Prin ce au trecut actorii care l-au interpretat pe Iisus

Robert Powell, Jim Caviezel, Christian Bale și Ted Neeley sunt actori de la Hollywood care au cucerit inimile a milioane de oameni după ce au interpretat rolul lui Iisus în diferite producții.

Viața lor, însă, s-a schimbat radical după ce au jucat în respectivele producții, ei fiind nevoiți fie să țină piept furiei habotnicilor, fie să accepte faptul că nu au mai primit alte roluri în filme de la Hollywood.

Robert Powell, actorul care i-a dat viață lui ”Iisus din Nazaret” a mărturisit franc că este un ateu convins. După rolul care i-a adus succes absolut, el n-a mai fost acceptat în alte producții de avergură, întrucât este perceput de public ca fiind Hristos, fapt pentru care nu putea fi soț, amant ori altceva.

Jim Caviezel, un alt actor care a jucat rolul lui Iisus, crede că este urmărit de un blestem de atunci. În timpul filmărilor, acesta a fost lovit de fulger… de două ori, fapt ce i-a întărit și mai tare credința legată de blestem.

Ted Neeley, care a jucat în “Jesus Christ Superstar”, a fost nevoit să se lupte cu furia habotnicilor. Revoltați de faptul că joacă într-un film despre Iisus pe ritm de muzică, mulți oameni l-au așteptat la repetiții și l-au bombardat cu ouă, roșii sau chiar pietre.

Ultimele știri