Filme 2019. Joker - psihopatul absolut. Joaquin Phoenix are traume: ”Credeam că la 40 de ani mi-e sfârșitul”

Filme 2019. Joker, cel mai așteptat film al anului 2019, are o abordare a poveștii: arătând cum a devenit Joker psihopatul absolut, originile, traumele și transformările celebrului presonaj într-un sociopat, de un sadism crunt. Puțini știu însă că actorul Joaquin Phoenix are propria poveste traumatizantă: și-a privit fratele cum moare, de tânăr. Pe nimeni altul decât River Phoenix.

juaquin phoenix

Filme 2019. Joker, cel mai așteptat film al anului 2019, are o altă abordare a poveștii: cum a devenit Joker psihopatul absolut, originile, traumele și transformările celebrului presonaj într-un sociopat, de un sadism crunt. Puțini știu însă că actorul Joaquin Phoenix, cel care îl interpretează pe Joker, are propria poveste traumatizantă: și-a privit fratele cum moare, de tânăr. Pe nimeni altul decât celebrul actor - River Phoenix. ”Credeam că la 40 de ani mi-e sfârșitul!”

Pe data de 3 aprilie 2019 s-a lansat primul trailer al filmului JOKER, una dintre cele mai așteptate pelicule cinematografice ale anului 2019. Filmul va apărea în cinematografe pe 4 octombrie 2019 și îl are în distribuție, în rol principal, pe Joaquin Phoenix, câștigător al unui premiu Grammy, dar și al unui Glob de Aur. De asemenea, Joaquin Phoenix, actorul cu origini portoricane în vârstă de 44 de ani, a primit și trei nominalizări la Oscar.

Joker: cum un om al comicului devine sadicul absolut

Joker, eternul dușman al lui Batman, are un parcurs diferit în acest nou film regizat de Todd Phillips, dar și o nouă abordare. Una mai profundă: originile lui Joker. Cum a ajuns să devină personajul odios, drama sufletească și transformările care l-au adus în pragul de a deveni un maniac sadic, urât de toți.

Filme 2019. Joker - psihopatul absolut. Joaquin Phoenix are traume: ”Credeam că la 40 de ani mi-e sfârșitul”sursa foto:hepta

În noul trailer Joker nu apare Batman, personajul pozitiv creat în 1939 de către Bob Kane și Bill Finger, dușmanul etern al acestuia. În noul film Joker, povestea nu este despre lupta dintre Batman și Joker, precum în precedentele pelicule, în care au făcut roluri magistrale actori precum Jack Nicholson, regretatul Heath Ledger sau Jared Leto.

Ce a făcut regizorul Todd Philips (The Hangover) cu cel mai odios personaj al copilăriei noastre? A încercat să aducă în prim-plan viața unui om al comicului, pe care Arthur Fleck l-a dus în cea mai pură stare de rău, de o cruzime aparte. În noua abordare a poveștii personajului, Joker își pierde mințile din cauza unei gazde de talk-show, în rolul lui Robert de Niro.

Filme 2019. Joker - psihopatul absolut. Joaquin Phoenix are traume: ”Credeam că la 40 de ani mi-e sfârșitul”

De altfel, viziunea regizorului despre noul Joker este o întrebare la care mulți psihiatri au avut de răspuns, de-a lungul timpului: Cum ajunge o persoană solitară, ignorată de societate să cultive o personalitate obscură. Potrivit celor mai noi critici, Joaquin Phoenix reușește să evidențieze asta prin jocul său actoricesc.

Filme 2019. Joker - psihopatul absolut. Joaquin Phoenix are traume: ”Credeam că la 40 de ani mi-e sfârșitul”sursa foto: hepta.

Vezi trailerul oficial al noului film Joker, mai jos. Filmul se va lansa pe 4 octombrie 2019

Joaquin Phoenix și-a privit fratele cum moare. Pe River Phoenix

Actorul Joaquin Phoenix s-a născut în San Juan, Puerto Rico. Provine dintr-o familie cunoscută de artiști, în special, prin prisma actorului River Phoenix (3 august 1970, Madras, Oregon, Statele Unite - Decedat: 31 octombrie 1993), fratele mai mare, care a murit la vârsta de 23 de ani. Intoxicație combinată cu medicamente, după o supradoză de droguri, pe trotuarul din fața clubului de noapte ”West Hollywood The Viper Room”. Cel care a sunat la urgențe a fost chiar River Phoenix, iar apelul său a fost cumva interceptat de presă, vocea sa strigând după ajutor s-a auzit peste tot.

Filme 2019. Joker - psihopatul absolut. Joaquin Phoenix are traume: ”Credeam că la 40 de ani mi-e sfârșitul”River Phoenix, fratele lui Juaquin

”Credeam că la 40 de ani e sfârșitul!”

Joaquin Phoenix este al treilea din cei cinci frați ai săi. A venit pe lume în Puerto Rico unde a locuit până la vârsta de trei ani. S-a mutat în Statele Unite cu familia.

Moartea fratelui său, River Phoenix, un actor cu mare succes la acea vreme, în ciuda vârstei fragede, l-a marcat profund. După acel moment, Joaquin nu mai voia să audă de actorie sau de lumea Hollywood-ului, presărată cu droguri și scandaluri, deși talent avea cu carul. Prietenii însă au reușit să-l convingă să se întoarcă pe scenă. A intrepretat emblematic rolul unui adolescent cu probleme, care i-a adus foarte multe critici pozitive. Cel mai probabil gândul la fratele său l-a ajutat: ”Fratele meu era un geniu. Cânta la chitară de la vârsta de cinci ani”, își amintește Joaquin Phoenix.

Filme 2019. Joker - psihopatul absolut. Joaquin Phoenix are traume: ”Credeam că la 40 de ani mi-e sfârșitul”

După moartea lui River Phoenix, viziunea a despre viață este că... e prea scurtă. Și că la fel va fi și în cazul lui. Că va muri de tânăr și că nici gând nu va apuca vârsta de 40 de ani. A împlinit 44 de ani în 2018. ”E mai bine decât mi-aș putea imagina. Eu credeam că la 40 de ani e sfârșitul. La 60 de ani, ești mort de mult”, afirma starul hollywoodian, în urmă cu cea timp.

Citește și:

Top 10 filme online horror de văzut în 2019

Ultimele știri