Live acumObservator 12
Prime Time 20:00Observator Sport

Halloween 2019: Cel mai nou film de groază pe Netflix îți dă fiori

Halloween 2019: Cel mai nou film de groază pe Netflix îți dă fiori! ”Eli” este cel mai nou film de groază de pe Netflix, bun de văzut în seara de Halloween, pe 31 octombrie 2019.

eli netflix

Halloween 2019: Cel mai nou film de groază pe Netflix îți dă fiori! ”Eli” este cel mai nou film de groază de pe Netflix, bun de văzut în seara de Halloween, pe 31 octombrie 2019.

Noul film a fost lansat pe 18 octombrie 2019 pe platforma Netflix, cu Charlie Shotwell în rol principal. Acesta interpretează rolul unui tânăr grav bolnav, dus la tratament de către părinții săi (Kelly Reilly și Max Martini). Va fi bântuit de fantome și va trece prin multe incidente înspăimântatoare.

Ultima jumătate de oră a filmului îl surprinde pe tânărul Eli ca pe fiul diavolului, în timp ce dr. Horn (Lili Taylor) îl reține și aruncă apă sfințită pe el. Eli își folosește toate puterile ca să scape și dă foc spitalului.

Părerile celor care au văzut deja filmul sunt împărțite:

”Tocmai m-am uitat la Eli pe Netflix și a fost îngrozitor. A fost interesant!”

”Urăsc Netflix. #EliNetflix avea sens, apoi dintr-o dată a devenit despre un copil posedat de diavol, iar acum este comedie. Wtf! Meritasem mai bine decât acest r.....!”

Halloween 2019, o sărbătoare păgână

Halloween 2019 pică în 2019 la data de 31 octombrie 2019. Este o sărbătoare păgână, comercială, care abundă în superstiții.

Halloween este sărbătorit în mai multe țări, cu precădere în Mexic, acolo unde oamenii cred că spiritele celor decedați vin printre noi și își vizitează casele unde au locuit atunci când trăiau. În SUA, spre exemplu, copiii merg la colindat de Halloween, având cunoscuta urare: ”Trick or treat”. Dacă nu primesc dulciuri, copiii fac glume proaste ”gazdelor”, murdărind ușile sau umplându-le cu hârtie igienică.

Halloween și legenda dovleacului

Halloween își are origini într-o veche legendă irlandeză, transportată apoi în America, ce-l are ca personaj principal pe Jack o’Lantern, un zgârgit, metamorfozat în celebrul dovleac de Halloween, pe care toți îl cunosc. Jack le juca feste tuturor, îndrăznind să-l provoace pe însuși Diavolul, căruia reușește să îi joace feste. Când Jack o’Lantern moare, porțile Raiului se închid pentru el, așa că ”apelează” din nou la Diavol, care refuză să ”îi facă loc” în haznaua iadului. Se sperie și îi cere măcar o călăuză pentru a hoinări în întuneric. Diavolul îi dă atunci un felinar, unealtă ce-i va deveni călăuză pentru eternitate.

Citește și:

Când pică Halloween 2019 și ce superstiții să respecți

Cele mai noi stiri
Lajumate.ro