Live acumObservator 16
Prime Time 20:00Observator Sport

Înainte de Joker: Zece filme cu Joaquin Phoenix în care a jucat magistral

Dacă ți-a plăcut filmul Joker, cu Joaquin Phoenix în rol principal, cu siguranță ai vrea să știi în ce filme a făcut roluri magistrale. Avem zece recomandări pentru tine!

inainte de joker

Dacă ți-a plăcut filmul Joker, cu Joaquin Phoenix în rol principal, cu siguranță ai vrea să știi în ce filme a făcut roluri magistrale. Avem zece recomandări pentru tine!

Fără doar și poate, Joaquin Phoenix este un mare actor. În cei peste 20 de ani de carieră a interpretat roluri de neuitat în filme renumite, pe care le vorm aminti în acest articol.

Ultimul său rol în care l-a interpretat pe Arthur Fleck, dușmanul etern al lui Batman este cea mai nouă dovadă a talentului.

Joker a mai fost interpretat înainte de actori precum Jack Nicholson, Jared Leto și Heath Ledger. Iată, așadar, ce a fost înainte de Joker: zece filme în care trebuie să-l vezi sau să-l revezi pe Joaquin Phoenix.

The Master

Un veteran al marinei navale americane ajunge acasă din război fără să știe cum să se adapteze din nou la noua sa viață. Viața lui se schimbă atunci când se alătură La Causa, un cult condus de un lider carismatic. Acest film i-a adus lui Phoenix cea de-a doua nominalizare la cel mai bun actor.

To die for

O tânără ambițioasă nu are decât un singur obiectiv, să devină prezentatoare de televiziune și va fi dispusă să facă totul pentru a o atinge, chiar dacă asta o va aduce la limita dintre legal și ilegal , moment în care va încerca să-și omoare chiar soțul pentru a-l obține.

Two Lovers

Această dramă romantică aduce în prim plan povestea unui triunghi amoros între un bărbat, femeia pe care părinții lui vor să o căsătorească și un vecin foarte atractiv, dar volatil. În film, personajul Phoenix arată tot felul de sentimente ca într-un roller-coaster.

Walk the line

O cronică din viața lui Johnny Cash, de la începuturile sale, într-o fermă din Arkansas, până când a ajuns la faimă. Este una dintre cele mai memorabile reprezentații ale lui Phoenix, care a învățat să cânte și la chitară pentru rol. Pentru rol a fost nominalizat ca cel mai bun actor.

Her

În viitorul apropiat, un scriitor singuratic, după un eșec sentimental, dezvoltă o relație ciudată cu un sistem de operare conceput să răspundă nevoilor sale. În acest film, rolul lui Phoenix are o mare greutate dramatică, fiind de multe ori singurul care apare pe ecran. Este unul dintre cele mai bune roluri ale actorului.

Gladiator

Un general roman se pregătește să se răzbune împotriva împăratului corupt, intrepretat de Phoenix, care și-a ucis familia și l-a făcut sclav. Acest film i-a adus o nominalizare la Oscar ca cel mai bun actor secundar.

You were never really here

Un veteran de război cercetează și găsește fete care au dispărut. Când munca îi scapă de sub control, coșmarurile sale preiau controlul vieții sale și o conspirație amenință că-l va ucide sau îl va face un adevărat erou.

The Immigrant

În 1921, o imigrantă este înșelată și sfârșește să lucreze în lumea prostituției. Viața lui se schimbă atunci când un mag încearcă să o salveze și să o reîntâlnească cu sora sa, care este închisă pe insula Ellis. Cu această ocazie, Phoenix îl interpretează pe Bruno, un personaj dezgustător.

Inherent vice

În 1971, un detectiv privat, dependent de droguri investighează dispariția unei prietene vechi. Joaquin Phoenix îl interpretează pe Larry „Doc” Sportello, un detectiv hippie și carismatic.

Hotel Rwanda

Paul Rusesabagina a fost managerul unui hotel care a găzduit mai mult de o mie de refugiați tutsi în timpul sângerosului conflict împotriva miliției hutu din Rwanda. Cu această ocazie, Joaquin Phoenix joacă un reporter care acoperă evenimentul. Acesta este un film bazat pe evenimente reale, în acel episod groaznic din secolul XX 10% din populația din Rwanda a murit.

Citește și:

Povestea secretă din spatele ultimului Joker. Joaquin Phoenix: o dramă, o sectă și o mare poveste de iubire

Cele mai noi stiri
Lajumate.ro