Antena Căutare

Seria completă Star Wars, difuzată din 6 iulie, la Antena 1

Seria completă Star Wars, sau Războiul Stelelor, așa cum a fost tradusă în limba română celebra franciză științifico- fantastică creată de George Lucas, va fi difuzată de Antena 1, începând de sâmbătă, 6 iulie.

Star Wars episodul 1

Seria completă Star Wars, sau Războiul Stelelor, așa cum a fost tradusă în limba română celebra franciză științifico- fantastică creată de George Lucas, va fi difuzată de Antena 1, începând de sâmbătă, 6 iulie.

Primul episod Star Wars / Războiul Stelelor - Amenințarea Fantomei - va fi difuzat sâmbătă, 6 iulie, de la ora 22.15, la Antena 1, urmând ca în fiecare sâmbătă seara să fie difuzate și celelalte șapte episoade.

Star Wars/ Războiul Stelelor este una dintre cele mai iubite povești din istoria filmului. Seria de filme Star Wars a dat naștere unor întregi industrii adiacente, de la cărți, serii de televiziune, desene animate, jocuri video, benzi desenate, dar și o întreagă modă vestimentară.

Povestea Star Wars

Povestea de succes a Star Wars începea în anul 1975, când au început filmările pentru primul film din serie. Primul personaj pe care l-a creat George Lucas a fost Darth Vader.

În timpul procesului de scriere a filmului original Star Wars, George Lucas a dezvăluit că și-a dat seama că povestea pe care a scris-o era prea mare pentru a fi acoperită doar de un singur film de sine stătător și, prin urmare, filmul original a fost realizat ca o introducere a unei povești mai ample, care ar fi fost dezvăluită în alte filme dacă primul s-ar fi dovedit a fi un succes.

În 1977, pe 25 mai, se lansa primul film de seria Star Wars care avea să devină un fenomen. Încă de la lansare, Star Wars a devenit un succes, înregistrând un record istoric de încasări.

Primul film din serie, numit, la început, simplu, Războiul stelelor și devenit ulterior Episodul IV: O nouă speranță” a câștigat 6 premii Oscar. Dat fiind succesul filmului, Lucas a mai realizat două părți, una în anul 1980 – „Imperiul contraatacă” film care a obținut și el un premiu Oscar, și „Întoarcerea lui Jedi”, în 1983.

Apoi, timp de 16 ani, George Lucas nu a mai creat nici un film Star Wars. A așteptat ca tehnologia să avanseze îndeajuns de mult ca să se potrivească cu viziunea lui futuristă. Astfel că în 1999 a lansat a doua trilogie. În 2015, Trezirea Forței, al șaptelea film din seria Star Wars a fost produs de Lucasfilm şi compania Disney.

Ultimul film din seria inițială Star Wars, The Last Jedi, a ajuns în cinematografe pe 15 decembrie 2017, iar în 2019 este așteptat Star Wars /Războiul stelelor – Episodul IX.

Star Wars, episoade în ordine epică

Inițial, Star Wars a fost o trilogie, iar filmele au fost lansate la câte trei ani distanță. La șaisprezece ani după difuzarea ultimului film din trilogie, a fost difuzat primul film dintr-o nouă trilogie a cărei acțiune se petrece înaintea celei dintâi, tot la distanță de trei ani. Chiar și modul neobișnuit de a spune o poveste, nu neapărat în ordine cronologică, este parte din farmecul Star Wars.

Star Wars episodul 1 - Amenințarea fantomei

Episodul 1 Star Wars, Amenințarea fantomei a fost lansat la 19 mai 1999. Acțiunea din primul episod Star Wars, Amenințarea Fantomei, este anterioară celei din prima serie „Războiul stelelor'. Tânărul Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor), sub oblăduirea mentorului său, Qui-Gon Jinn (Liam Neeson), se pregăteşte să devină cavaler Jedi.

În momentul în care Federaţia Interstelară închide toate rutele către planeta Naboo, cei doi primesc misiunea de a rezolva situaţia.

Primul episod Star Wars va fi difuzat, sâmbătă, 6 iuilie, de la ora 22.15, la Antena 1.

Star Wars episodul 2 - Atacul clonelor

Episodul 2 Star Wars a fost lansat la 16 mai 2002. Acțiunea episodul 2 Star Wars - Atacul Clonelor - se petrece la 10 ani după evenimentele din primul episod, ”Amenințarea fantomei”. Premiera a avut loc pe 16 mai 2002 la nivel mondial.

La zece ani după evenimentele din „Ameninţarea fantomei”, Skywalker şi Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) trebuie să o păzească pe Padme Amidala, membră în Senatul galactic. Ea e victima unei tentative de omor în ajunul unui vot important. Contextul politic e unul tulbure: republica se zbate în haos, iar o mişcare separatistă, care include sute de planete şi alianţe puternice, sporeşte ameninţările la adresa galaxiei.

Cel de-al doilea episod Star Wars - Atacul Clonelor va fi difuzat sâmbătă, 13 iulie, la Antena 1.

Seria completă Star Wars, difuzată din 6 iulie, la Antena 1

Star Wars episodul 3 - Răzbunarea Sith

Episodul 3 Star Wars - Răzbunarea Sith - a fost lansat la 19 mai 2005. În episodul 3 Star Wars, războiul clonelor face ravagii prin galaxie. Tânărul Jedi Anakin Skywalker (Hayden Christensen) se trezeşte prins în mijlocul unor intrigi după ce i se cere să spioneze atât pentru Jedi, cât şi pentru trădătorul cancelar Palpatine (Ian McDiarmid). Sedus de partea întunecată, el îi jură credinţă maleficului Darth Sidious şi astfel devine Darth Vader. Împreună, lorzii Sith pun în practică un plan de răzbunare împotriva cavalerilor Jedi chiar în timp ce Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) încearcă să îl salveze pe Anakin.

Star Wars episodul 4 - O nouă speranță

Episodul 4 Star Wars este de fapt primul lansat, la 25 mai 1977 și, inițial, s-a numit simplu Star Wars.

În episodul 4 Star Wars, o mică navă rebelă este urmărită de un distrugător stelar imperial. Acesta tractează nava, dar planurile Stelei Morții sunt puse de către Prințesa Leia în interiorul droidului astromech R2-D2 care scapă la bordul unei capsule de salvare, împreună cu tovarășul său, C3PO. Temutul Darth Vader urcă la bordul navei rebele și o capturează pe Leia, însă nici urmă de planuri.

Star Wars episodul 5 - Imperiul Contraatacă

Episodul 5 Star Wars - Imperiul Contraatacă - a fost lansat la 21 mai 1980.

3 ani după distrugerea Stelei Morții care a reprezentat prima victorie importantă a Alianței Rebele împotriva Imperiului, rebelii se ascund de Imperiu pe planeta de gheață Hoth. Darth Vader, obsedat să-l găsească pe Luke Skywalker, cel responsabil de distrugerea stației de luptă, a trimis sonde prin toată galaxia.

Star Wars episodul 6 - Întoarcerea Jedi

Episdoul 6 Star Wars - Întoarcerea Jedi - a fost lansat la 25 mai 1983. Imperiul construiește o nouă Stea a Morții pentru a distruge Alianța Rebelă odată și pentru totdeauna. Darth Vader vine să supravegheze lucrările și spune că însuși Împăratul va veni. Între timp, Luke și prietenii lui vin cu un plan pentru a-l salva pe Han din ghearele lui Jabba the Hutt.

Star Wars episodul 7 - Trezirea Forței

Epsiodul 7 Star Wars - Trezirea Forței - a fost lansat în 18 decembrie 2015.Filmul regizat de J.J. Abrams a strâns, în doar 12 zile un miliard de dolari, depăşind AVATAR, cel mai mare succes al lui Cameron.

În acțiunea filmului au trecut trei decenii de când Darth Vader și Imperiul au fost distruși. Acum apare o nouă amenințare: Primul Ordin s-a ivit din cenușa Imperiului Galactic. Rezistența și generalul Leia Organa încearcă să-i facă față în timp ce-l caută pe maestrul Jedi, Luke Skywalker.

Star Wars episodul 8 - Ultimii Jedi

Episodul 8 Star Wars a fost lansat pe 15 decembrie 2017.

În episod 8 Star Wars, mişcarea de rezistenţă (rebelii) încearcă, într-o acţiune disperată, să scape de Ordinul Întâi (The First Order), care a preluat puterea în galaxie. Acest Ordin e condus de Snoke (Andy Serkis), care l-a atras de partea răului şi pe Kylo Ren (Adam Driver), fiul lui Han Solo şi al prinţesei Leia.

Probabil punctul cel mai aşteptat al poveştii este reîntâlnirea cu Luke, a cărui apariție se petrece la finalul episodului anterior.

Star Wars 2019, episodul IX - Ascensiunea lui Skywalker

Episodul 9 Star Wars urmează să fie lansat la finalul anului 2019.

Trailerul episodului 9 Star Wars a fost dezvăluit la Chicago cu ocazia Star Wars Celebration, eveniment la care au participat mii de fani. Pe scenă au urcat regizorul şi actorii principali ai peliculei, dar şi un nou robot.

Trailerul o are în prim plan pe Rey, tânăra orfană care şi-a făcut debutul în universul Star Wars în Episodul 7 şi care, în Episodul 8 a devenit învăţăcelul lui Luke Skywalker, care îi lasă şi sabia lui laser. Toate aceste detalii, alături de titlul filmului, Ascensiunea lui Skywalker (The Rise of Skywalker), au reaprins speculaţia că Rey face parte din această familie. În clip o mai vedem şi pe Carrie Fisher, care apare pentru ultima dată în rolul Prinţesei Leia.

Star Wars, cele mai cunoscute personaje

 • Darth Vader
 • Luke Skywalker
 • Padmé Amidala
 • C-3PO
 • Lando Calrissian
 • Chewbacca
 • Jabba the Hutt
 • Qui-Gon Jinn
 • Obi-Wan Kenobi
 • Darth Maul
 • Prințesa Leia Organa
 • Palpatine
 • R2-D2
 • Darth Sidious
 • Anakin Skywalker
 • Luke Skywalker
 • Han Solo
 • Mace Windu
 • Yoda
 • Ahsoka Tano
Bryan Marshall, cunoscut din franciza "James Bond", a murit la vârsta de 81 de ani... Salma Hayek va juca într-un film cu supereroi produs de Marvel...
Cele mai populare nume de copii din Europa. Ce alegeri au făcut părinții pentru micuții lor
Specialiștii au stabilit care sunt cele mai populare nume de copii din Europa. Alegerea numelui...
Horoscopul zilei de 26 martie 2023. Scorpionii pierd bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 26 martie 202 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac. Aceștia...
Parteneri
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x