Live acumSerial: Grand Hotel (SUA 2019)
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

STAR WARS! 40 de ani și 10 filme mai târziu

Star wars este una dintre cele mai importante frachize din istoria cinematografică. Primul film al seriei a apărut pe 25 mai 1977, iar cel mai nou va avea premiera la peste 40 de ani distanță, pe 25 mai 2018.

Star Wars

starwars.com

Star wars este una dintre cele mai importante frachize din istoria cinematografică. Primul film al seriei a apărut pe 25 mai 1977, iar cel mai nou va avea premiera la peste 40 de ani distanță, pe 25 mai 2018.

„Într-o galaxie îndepărtată” poate că Star Wars nu ar fi avut succes. De această părere au fost și reprezentanții studioului 20th Century Fox când George Lucas le-a arătat 20 de minute din filmul său. Deși nu au fost convinși că filmul va avea succes acesta a fost totuși lansat pe 25 mai 1977 și a depășit toate așteptările. Primul film din ce avea să devină poate cea mai cunoscută serie din cinematografie a avut încasări de peste 300 milioane de dolari (în zilele noastre ar însemna peste 1.3 miliarde de dolari). De asemenea a câștigat și 6 premii Oscar.

Dat fiind succesul de care s-a bucurat filmul, George Lucas a mai realizat încă două filme: „Imperiul Contraatacă”(1980) și „Întoarcerea lui Jedi”(1983), filme ce s-au bucurat de asemenea de succes în rândul publicului.

A urmat apoi o pauză de 16 ani, timp în care George Lucas a așteptat ca tehnologia să evolueze astfel încât să se potrivească cu viziunea lui.

Acest lucru s-a întâmplat în 1999, cand a apărut primul film din cea de-a doua trilogie Star wars, celelalte două apărând în 2002(primul film realizat integral digital) respectiv în 2005.

Coloana sonoră pentru toate cele 6 filme a fost compusă de John Williams deoarece George Lucas a dorit ca muzica să fie în stilul celei din filmul „ 2001:Odiseea Spațială”.

În afara celor două trilogii au mai apărut și alte filme care prozintă povești din universul star wars precum „Rogue One”, „Trezirea Forței” și „Ultimii Jedi”, iar pe 25 mai 2018 va avea loc premiera celui mai nou film al acestui „univers” „Solo - A star wars story”.

Pentru cei care doresc să urmărească povestea Star Wars în ordine cronologică ordinea filmelor este următoarea:

Recomandari