Căutare Live

Doliu în muzică! Cântăreaţa France Gall, interpreta celebrei piese "Ella, elle l'a", a murit la vârsta de 70 de ani

Cântăreaţa France Gall a murit, duminică dimineaţă, la Paris, la vârsta de 70 de ani, informează Le Figaro.

Cântăreaţa France Gall a murit, duminică dimineaţă, la Paris, la vârsta de 70 de ani, informează Le Figaro.

Artista franceză suferea de doi ani de cancer, iar anunţul decesului a fost făcut de Geneviève Salama, agenta ei.

La finalul lunii decembrie, agenţia AFP anunţa că France Gall a fost spitalizată din cauza unei infecţii severe.

În 2016, interpreta cunoscutei piese „Babacar" a fost internată timp de mai multe zile ca urmare a intoleranţei la medicamente. Cu un an înainte, cântecele lui France Gall şi Michel Berger, duet simbol al Franţei, au făcut parte din comedia muzicală „Résiste", montată la Palais des Sports din Paris.

Născută pe 9 octombrie 1947, Isabelle Geneviève Marie Anne "France" Gall a devenit cunoscută la nivel internaţional după ce a câştigat concursul muzical Eurovision 1965, când a reprezentat Luxemburg. Ea a ales atunci să cânte piesa „Poupée de cire, poupée de son”, compusă de Serge Gainsbourg, care a fost naşul ei.

A lansat peste 20 de albume de studio şi live, iar partenerul său de scenă a fost cel mai adesea Michel Berger (1947 - 1992), cu care a avut doi copii. Primul ei single, „Ne sois pas si bête”, a fost lansat la posturile de radio în ziua în care cântăreaţa împlinea 16 ani. Piesa „Ella, elle l'a”, una dintre cele mai cunoscute ale lui Gall, lansată în 1988, este un tribut adus cântăreţei Ella Fitzgerald. Cântecul a dominat topurile de gen în mai multe ţări.

Gall s-a retras din muzică la finalul anilor 1990, după moartea fiicei sale, Pauline. Ea a revenit pe scenă în 2000, alături de Johnny Hallyday, la Olympia, unde au cântat împreună piesa „Quelque chose de Tennessee”.

Video viral! Trei moldoveni din Italia fac furori cu piesa asta! Ascultă şi tu "Suna-n toată Europa", o melodi... Ray Thomas, membru fondator al trupei The Moody Blues, a murit: "Suntem şocaţi"...
Parteneri
Alimente care afectează memoria și concentrarea: 5 categorii ce pot duce la depresie sau demență
Indiferent de vârsta pe care o ai, nu este niciodată prea târziu să-ți regândești stilul alimentar. Este foarte importantă alimentația pentru ca memoria și concentrarea să rămână intacte pe măsură ce trece timpul. În cazul în care te-ai hotărât să ai grijă de memoria și de sănătatea creierului, iată 5 alimente care afectează memoria și concentrarea.
Catine.ro
Ultimele știri