Antena Căutare

In memoriam Florian Pittiş. Ce artiști duc mai departe legenda rebelului pe care sistemul n-a putut să-l tundă

Pe data de 4 octombrie Florian Pittiş ar fi împlinit vârsta de 75 de ani.

În perioada 1- 2 noiembrie, iubitorii de folk şi rock se pot bucura de ediția a IX-a a Galei ”Folk You! Florian Pittiş” 2019.

Vineri, 1 noiembrie, concertele au început de la ora 17:00. Pe scenă vor urca Adrian Sărmășan, Alex Calancea, Dinu Olărașu, Mircea Baniciu & Band, trupa Camioane în Mulțimedar și Formația Folk Frate!.

Cum a devenit Florian Pittiş actor

A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1966, clasa profesorului Radu Beligan. A învățat de la maestru tainele actoriei și și-a șlefuit cu multă dibăcie talentul și pasiunea pentru arta scenică.

Nu a mai durat mult până ce publicul să-l vadă făcând spectacol după spectacol cu trupa Teatrului „Bulandra”. Zeci de roluri memorabile, o pasiune uriașă pentru scenă și aplauze, milioane și milioane de aplauze pentru cel care, preț de câteva ore, hipnotiza sala cu un simplu gest.

Nu a stat departe nici de filme și a scris istorie cu rolurile sale din producțiile „Gioconda fără surâs”, „Adio, dragă Nela”, „Veronica se întoarce”, „Înnebunesc şi-mi pare rău”, „Frumoasele vacanţe”, „Serenadă pentru etajul XII” și „Mama”.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Programul concertelor de sâmbătă, 2 noiembrie, din Piața George Enescu începe de la ora 16:00. Ritmurile de rock alternativ sunt aduse pe scenă de Vița de Vie, Arthur Project, Vali Boghean, Mircea Rusu Band, Alina Manole urcă alături de artiști precum Lucian Duță și Andrei Păunescu.

Unul dintre cele mai așteptate concerte ale evenimentului este cel al trupei Cristi Minculescu, Valter & Boro. Programată în ultima zi de Gală, prestația celor de trei legende ale rock-ului românesc aniversează printr-un show exploziv 40 de ani de carieră pentru fostul solist al trupei Iris, Cristi Minculescu.

Citeşte şi: Vocea adorată de milioane de români ar fi împlinit astăzi 75 de ani! Florian Pittiș, de la ucenicul lui Radu Beligan la rebelul iubit de „generația în blugi

Citeşte şi: Au trecut zece ani de când Florian Pittiș și-a mutat scena în Rai! De undeva de Sus, Moțu ne zâmbește și ne cântă mereu că „Sfârșitul nu-i aici”

Citeşte şi: Fiul lui Adrian Păunescu va reînvia simbolul generaţiei în blugi! Cenaclul Flacăra se întoarce pe scenă

Grupul My Chemical Romance se reuneşte după şapte ani... Top cele mai frumoase melodii ale trupei Compact! Versurile sunt nemuritoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x