Antena Căutare

Cât a ajuns să coste o vacanță în Bulgaria, Grecia sau Turcia în 2024. Suma pe care trebuie să o plătească o familie cu un copil

În 2024, Grecia, Turcia și Bulgaria rămân cele mai căutate destinații pentru concediul de vară. Românii preferă să plece în străinătate pentru a nu cheltui sume impresionante de bani pe litoralul românesc.

Colaj cu peisajel din Grecia, Turcia și Bulgaria Galerie
În 2024, Grecia, Turcia și Bulgaria rămân cele mai căutate destinații pentru concediul de vară | Shutterstock

Prima lună de vară a dat startul vacanțelor pentru români! Tot mai mulți oameni și-au planificat deja concediul, dar nu pe plajele din România. Bulgaria, Grecia și Turcia rămân destinațiile preferate ale românilor și în 2024.

Citește și: De ce documente de călătorie ai nevoie dacă pleci cu copilul din țară. Precizările Poliției de Frontieră

Se pare că litoralul românesc continuă să fie evitat de turiștii români din cauza prețurilor piperate. Aceștia aleg să plece peste hotare, unde se pot bucura de concediul alături de familia pe bani mai puțini.

Cât costă o vacanță în Bulgaria, în vara lui 2024

Articolul continuă după reclamă

Românii care nu își doresc să își golească buzunarele în Mamaia, Eforie Nord sau Costinești aleg să plece în Bulgaria. Deși drumul este mai lung, aceștia sunt mult mai încântați de ofertele pe care țara vecină le are.

Turiștii se pot bucura din plin de soarele puternic, nisipul fierbinte și plajele din Bulgaria la un preț accesibil. Se găsesc cazări pentru toate buzunarele, iar raportul calitate - preț este unul foarte bun.

Hotelurile oferă pachete promoționale pentru toate buzunarele în vara anului 2024. O familie cu un singur copil ar putea să scoată din buzunar între 5.000 de lei și 17.000 de lei pentru o săptămână petrecută pe litoralul bulgăresc, potrivit click.ro.

Este foarte important ca turiștii să știe că prețul variază în funcție de zonă și serviciile pe care le au la cazare. De altfel, se pare că Bulgaria a ajuns să fie mai ieftină decât România de când prețurile s-au scumpit pe litoralul românesc cu 15%.

Cât a ajuns să coste o vacanță Grecia, în 2024

Și Grecia se numără printre destinațiile preferate ale românilor. Aceștia aleg să scoată mai mulți bani din buzunar pentru a se bucura de peisajele de vis ale insulelor grecești. Cea mai vizitată zonă din Grecia de către români rămâne Thassos.

„În urmă cu patru sau cinci ani, prețurile în România și Bulgaria erau mult mai mici față de Grecia, însă vedem că, în acest moment, prețurile sunt echilibrate, nu mai sunt atât de multe diferențe între supermarketurile din România și cele din Grecia”, a mărturisit Dan Drăgan, reprezentant Forum Grecia, la Antena 3.

Citește și: Cinci regiuni cu risc semnificativ de incendii în Grecia. Autoritățile trag un semnal de alarmă pentru turiști

Prețurile pentru cazare în Grecia pornesc de la 1.500 de lei și ajung până la 7.000 de lei pentru o familie cu un copil, potrivit unor agenții de turism. Suma pe care o scot din buzunar turiștii depinde de poziționarea hotelului sau de serviciile oferite. De asemenea, s-au înregistrat o mulțime de scumpiri la tavernele grecești. O salată grecească costă 8 euro, caracatița în jur de 15 euro, iar o cafea sau o băutură răcoritoare, 2 euro.

Cât costă o vacanță în Turcia, în 2024

Turcia se numără printre destinațiile pe care românii le preferă vara. Un cuplu poate să plătească în jur de 1.200 de lei pentru o cazare de 5 zile. Prețurile încep să crească la hotelurile cu 5 stele, pornind de la 1.900 de lei și ajungând până 3.500 - 4.000 de lei pentru două persoane.

Românii care se hotărăsc să economisească mai mult pot merge la un hotel de 3 stele, unde plătesc aproximativ 800 de lei pentru 5 zile.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa sezonul 9, 26 iunie 2024. Cristina, deranjată de gestul lui Alex de a o chema pe Maria Lungu în casa băieților
Mireasa sezonul 9, 26 iunie 2024. Cristina, deranjată de gestul lui Alex de a o chema pe Maria Lungu în casa băieților Miercuri, 26.06.2024, 14:15
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x