Antena Căutare

(P) Pictura pe numere: artă pentru toți, cu multe beneficii!

Pictură pe numere este o metodă de a crea un tablou, o metodă cunoscută în rândul iubitorilor de artă. Considerată o formă de divertisment în sine, este percepută ca terapie prin artă. Această abordare a picturii s-a dovedit ideală pentru un public care se află în permanentă căutare de nou.

imagine cu o pictura pe numere Galerie
Pictura pe numere este o metodă de a crea un tablou, folosind cifrele indicate pe planșă | criando.ro

Deși este ușor să învățăm acest tip de pictură, înțelegerea conceptului poate părea mai complexă. Așa că, în acest articol vom explica ce este pictură pe numere și ce poate face pentru cei care o aleg.

Pictura pe numere: ce este?

Pictura pe numere este prezentată ca un hobby creativ. Cu toate acestea, se referă la o metodă reală de artă. Pictura pe numere folosește suporturi delimitate prin numere. Aceste numere vor indică ce culori se potrivesc în locurile respective.

Pictarea prin numere se face pe suporturi din pânză de bumbac, întinsă pe un cadru de lemn. Există kituri speciale pentru pictura pe numere. Aceste kituri includ o pânză imprimată care conține o multitudine de zone numerotate, care ne permite să creăm o opera în adevăratul sens al cuvântului. În kituri sunt disponibile și tuburi cu vopsea acrilică numerotate, corespunzătoare pânzei, precum și pensule de dimensiuni diferite. Pânzele au mai multe dimensiuni. De exemplu, la Criando există 3 dimensiuni: 40x50cm, 50x65cm, 60x75cm și sunt disponibile în stoc peste 700 de modele cu livrare imediată. De fapt, gama largă de modele este una din trăsăturile care au dus la creșterea popularității acestui concept.

Kiturile disponibile comercial ne permit să pictam o varietate de forme și culori. La prima vedere, aceste lucrări par abstracte. Acest lucru se datorează tehnicii picturii în sine. Pictura pe numere ne face să ne concentrăm mai întâi pe diferitele părți ale pânzei, înainte de a le combină pentru a da un sens întregii compoziții. Această lucrare finală va da picturii întregul său sens.

Adresat celor care doresc să învețe despre artă fără o pasiune anume, pictura pe numere este folosită și ca soluție pentru a ne regăsi starea de bine. Această activitate încurajează utilizarea logicii și a reactivității. Exact ca un puzzle, va fi necesar să identificăm diferite elemente dintr-o imagine. Diferențele de tonuri și culori sunt indicii pentru găsirea combinațiilor potrivite. Favorizând o abordare progresivă a picturii, această metodă ne permite să exersăm pentru a fluidiza întregul proces.

O artă care câștigă popularitate

Pictura pe numere și-a construit o popularitate ce este în continuă creștere. Acesta este în special unul dintre cele mai populare moduri de a învață să vă valorificați potențialul creativ. Nu trebuie să fim artiști cu diplomă pentru a începe. Această metodă de pictură este folosită în mod obișnuit pentru a ne elibera de stresul de zi cu zi.

Considerată un hobby util pentru a ne elibera mintea, pictura pe numere oferă o soluție practică pentru combaterea disconfortului mental. Abordarea este jucăușă și oferă o nouă viziune asupra artei în general. La fel ca meditația sau sportul, pictura pe numere a început să fie din ce în ce mai des adoptată pentru beneficiile sale pozitive. Nu vă oferă doar șansa de a face artă, ci de a vă cufundă într-un univers complex. Și, ca orice formă de învățare, necesită atât de multă răbdare cât necesită concentrare. Să știți că a picta un tablou pe numere nu înseamnă doar a aplică vopseaua acolo unde vă este indicat. Folosirea kiturilor de pictură pe numere este mai degrabă un proces în care învățăm să stăpânim materiale și texturi. Scopul este să folosim resursele de care dispunem pentru a ne relaxa și a ne dezvolta potențialul.

Popularitatea conceptului se bazează și pe capacitatea sa de a se adapta la ambițiile creative ale celor ce iubesc pictură. Pictură pe numere este cunoscută pentru faptul că promovează relaxarea. Este o sursă de divertisment zilnic, răspunde nevoilor copiilor, adulților și persoanelor în vârstă. Compoziția materialului contribuie, de asemenea, la această popularitate. Vopseaua acrilică este ușor de manevrat și nici nu este toxică pentru mediul înconjurător.

Motivația pe care o oferă pictura pe numere se reflectă în evoluția pe care o vezi pe măsură ce continui cu munca ta. Acest pas este o sursă de satisfacție personală și ajută la relaxare.

Pictura ca terapie

Pictura pe numere este recunoscută că o metodă eficientă împotriva stresului. Oricine suferă de efectele nocive ale stresului poate descoperi prin această metodă o formă de terapie activă.

Indiferent dacă această presiune este legată de mediul de lucru, de problemele de sănătate sau de preocupările personale, metoda picturii pe numere este o abordare relevantă pentru a recâștiga o stare de calm. Comparația cu meditația este frecventă.

Acest lucru vă poate ajuta să vă concentrați asupra elementelor esențiale și să renunțați la orice vă poate supraîncarcă. Această abordare artistică este uneori chiar recomandată de profesioniștii din domeniul sănătății. Pictura pe numere elimină toate preconcepțiile care pot fi asociate cu arta în general.

Modul de exprimare nu cunoaște nicio barieră reală: artistul amator și chiar și profesionist poate da frâu liber imaginației și poate exprima un potențial adesea nebănuit. Pictarea pe numere vă permite să vă deconectați complet. Pictați într-un loc liniștit, fără distrageri.

Pentru cei mai tineri, este un mod de a descoperi un mijloc de exprimare care poate declanșa o pasiune pentru artă. Pentru adulți, pictura ne învață să ne cunoaștem mai bine. Pas cu pas, vă permite să atingeți obiective specifice de bunăstare.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x