Antena Căutare

Cea mai savuroasa competitie culinara va propune ceva inedit! Cele mai scumpe alimente din lume

Preturi extravagante, ingrediente de lux, restaurante de fite... Iata un top 10 al celor mai scumpe alimente din lume

Carnea de vita Kobe - provine de la o rasa rara de vaci numita Wagyu. Acestea sunt crescute in zona Hyogo, din Japonia. Carnea este considerata o delicatesa fiind recunoscuta pentru aroma deosebita, fragezimea si textura sa. Un kilogram de carne de vita Kobe ajunge pana la 1.000 de dolari.

Cartofii La Bonnotte - sunt cei mai scumpi cartofi din lume, fiind vanduti cu peste 2.800 de dolari kilogramul. Legumele sunt cultivate in Noirmoutier, o insula din vestul Frantei.

Ciupercile japoneze Matsutake pot fi vandute cu 2.000 de dolari pe jumatatea de kilogram. Copacii sub care rasar Matsutake au fost decimati de insecte, ciupercile devenind extrem de rare.

Tonul Bluefin - ajunge la 3200 de dolari kilogramul. Un astfel de peste a batut si un record in Japonia fiind vandut cu 1,2 milioane de dolari.

Un pepene negru Densuke de opt kilograme a fost vandut in 2009 in Japonia cu 6.100 de dolari. Densuke este cultivat doar pe insula Hokkaido din Japonia, iar productia anuala este de aproximativ 10.000 de pepeni.

Caviarul Almas - este extras din morun si este vandut intr-un recipient special din aur pentru 25.000 de dolari.

O jumatate de kilogram de boabe de cafea Kopi Luwak, colectate din excremente de zibeta (mamifer carnivor asemanator pisicii, care traieste in Africa si in Asia), poate costa pana la 230 de dolari.

O jumatate de kilogram de branza obtinuta din lapte de femela de elan, care se gaseste doar in fermele particulare din Suedia, costa chiar si 500 de dolari.

Ceaiul Tieguanyin - este o varietate chinezeasca care ajunge la 14.000 de dolari kilogramul.

Sursa: A1.ro!

Pizza de casa... Bucatarul care a gatit pentru Armani, la “Top Chef”: “Gatitul pentru mine este o arta”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Top Chef nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/top-chef/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts.Antena1/ , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttp://antenaplay.ro/top-chef-s2.

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x