Regizat de Mihai Bauman, pe un scenariu scris de Gabriel Corrado, filmul ii are in distributie pe Alina Puscas, Gabriel Dutu, Ion Haiduc, Tania Budi, Nicole Dutu, Magda Catone, Andrei Aradits, cu participarea extraordinara a doamnei Draga Olteanu Matei, care a raspuns pentru Jurnalul National la cateva intrebari. Ea joaca rolul bunicii tinerei Narcisa si este multumita de scenariu.
● Jurnalul National: In galeria sumedeniilor de personaje pe care le-ati interpretat in teatru, film, televiziune, radio, se adauga si cel din telenovela "Narcisa salbatica". Multi actori mari refuza sa joace in telenovele romanesti, iar altii accepta. Fara indoiala, sunt mai multe motive pentru care artistii primesc o astfel de oferta sau nu. Care este punctul dumneavoastra de vedere in aceasta privinta?
Draga Olteanu Matei: Pentru mine conteaza sa fie scenariul bine scris si rolul meu bine construit. Unii accepta probabil roluri in telenovele eventual in ideea unui castig substantial, in vreme ce pe altii nu ii intereseaza deloc. Pe mine ma intereseaza mai putin partea materiala, si nu pentru ca nu as avea nevoie de bani, ci pentru ca asa am fost deprinsa - intai partea artistica. Dar nu as accepta un rol prost, intr-un scenariu slab numai pentru niste bani.
● Din aparitiile dumneavoastra la televiziuni, din interviurile publicate in ziare si reviste, constatam ca in continuare debordati de energie. Energie indreptata spre binele culturii.
Energia mea exista si atata tot. Functioneaza, multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat-o.
● Ati creat o trupa cu neprofesionisti - "Teatrul Vostru" - si montati cu ei comedie. Cat de necesar este acest gen astazi, cand traim astfel de vremuri? Cum poate teatrul contribui acum la o intremare a societatii?
O sa iti dau un exemplu: dupa cutremurul din '77, am crezut ca la teatru se vor juca o perioada numai drame. Avand in vedere insa ca tara trecuse prin ce trecuse, maestrul Radu Beligan, director general al Teatrului National "I.L. Caragiale", a programat numai comedii, spunand ca asta ar ajuta societatea sa iasa din starea de stres si sa uite de spaima prin care a trecut. Am constatat atunci ca maestrul Beligan a avut dreptate. In situatii grele, e bine ca oamenii sa se mai destinda, sa uite macar pentru doua ore grijile si necazurile de zi cu zi. Teatrul a contribuit dintotdeauna la intremarea societatii, iar noi ne-am straduit dintotdeauna sa-l slujim cat mai bine.
Citeste articolul integral pe jurnalul.ro
"Narcisa Salbatica" preferata telespectatorilor... Radio ZU face spectacol - de 5 ori la rand numarul 1...