Antena Căutare

Articole despre retete

Reteta zilei: oua coapte cu praz cremos

Reteta zilei: oua coapte cu praz cremos

Reteta zilei de sambata este una cu totul speciala: poate fi si gustare, si fel principal - in functie de cat de mult sau de putin dorim sa mancam. Oua coapte cu sos cremos pe baza de praz - gustos si hranitor.

Sambata, 18.06.2011, 00:00
Reteta de post a zilei: salata racoritoare de kiwi, capsuni si ananas

Reteta de post a zilei: salata racoritoare de kiwi, capsuni si ananas

Reteta de post a zilei de vineri este una rece, proaspata si racoritoare, capabila sa alunge o parte din caldura zilei: salata de kiwi si capsuni. Pofta buna!

Vineri, 17.06.2011, 00:00
Reteta zilei: supa Thai de dovleac

Reteta zilei: supa Thai de dovleac

Supele asiatice au arome speciale pentru consumatorii europeni - asa ca supa thailandeza de astazi, pe baza de dovleac, reprezinta o modalitate inedita de a lua un pranz savuros. Incearc-o!

Joi, 16.06.2011, 00:00
Reteta zilei: budinca de peste cu cartofi

Reteta zilei: budinca de peste cu cartofi

Reteta zilei de miercuri reprezinta un fel de mancare satios - budinca pe baza de cartofi si peste. Pofta buna!

Miercuri, 15.06.2011, 00:00
Medicii de familie elibereaza din nou retete compensate

Medicii de familie elibereaza din nou retete compensate

Medicii de familie au renuntat la protest si au decis sa semneze noile contracte cu Casa Nationala de Sanatate. Cea mai mare victorie pe care au obtinut-o medicii se refera la pacientii cu boli cronice. Acestia vor fi consultati o data pe luna la cabinet si nu la 3 trei luni cum era pana acum. In plus, medicii nu mai au limita de prescrieri a retetelor compensate.

Marti, 14.06.2011, 00:00
Reteta zilei: salata de vara cu naut

Reteta zilei: salata de vara cu naut

Vara inseamna foarte multe salate - iar unele dintre acestea sunt mai consistente si pot reprezenta chiar masa de pranz, cum este si cazul salatei de astazi, pe baza de naut. Pofta buna!

Marti, 14.06.2011, 00:00
Reteta zilei: pui crocant cu rosii la cuptor

Reteta zilei: pui crocant cu rosii la cuptor

Reteta primei zile a saptamanii este compusa in principal din pui si rosii, facute la cuptor, dupa un preparat propus de Jamie Oliver.

Luni, 13.06.2011, 00:00
Reteta zilei: file de somon cu sos de citrice

Reteta zilei: file de somon cu sos de citrice

Reteta zilei de duminica este una care se prepara rapid si este indestulatoare pentru o masa usoara de patru persoane: somon la cuptor in crusta de fructe citrice.

Duminica, 12.06.2011, 00:00
Reteta: chec cu migdale si mac

Reteta: chec cu migdale si mac

Un chec fara faina? Fara probleme, daca folosim pudra de migdale. Iata reteta unui astfel de chec, pe baza de migdale si mac. Pofta buna!

Sambata, 11.06.2011, 00:00
Reteta zilei: pui cu rozmarin si ratatouille la cuptor

Reteta zilei: pui cu rozmarin si ratatouille la cuptor

Reteta zilei de sambata reprezinta o sursa buna de vitamina C si acid folic (asigura 4/5 din necesarul zilnic) si are un continut scazut de grasimi.

Sambata, 11.06.2011, 00:00
Reteta de post a zilei: supa de mazare si praz

Reteta de post a zilei: supa de mazare si praz

Reteta de post a acestei zile de vineri combina in principal mazarea si prazul pentru a obtinerea unei supe usoare, delicioase, de vara. Pofta buna!

Vineri, 10.06.2011, 00:00
VIDEO! Reteta: rulou de vita cu sparanghel

VIDEO! Reteta: rulou de vita cu sparanghel

Mihai Nastase, bucatar la restaurantul Jaya Mansion din Bucuresti, pregateste la Euforia TV o reteta gustoasa pe baza de sparanghel si vita. Pofta buna!

Vineri, 10.06.2011, 00:00
Reteta zilei: salata de naut cu piept de curcan

Reteta zilei: salata de naut cu piept de curcan

Prima reteta a saptamanii aduce in prim-plan nautul, o leguminoasa sanatoasa, preparata intr-o salata delicioasa alaturi de piept de curcan. Este o reteta care poate fi servita ca fel principal in zilele calduroase de vara. Pofta buna!

Luni, 06.06.2011, 00:00
Briosele - fragede si apetisante (partea 2)

Briosele - fragede si apetisante (partea 2)

Briosele - preferatele tuturor, in special ale copiilor – sunt foarte atractive mai ales datorita formei lor si, in functie de ingredientele continute, se folosesc ca aperitiv, gustare intre mese sau desert.

Luni, 06.06.2011, 00:00
Reteta zilei: salata mixta cu legume coapte

Reteta zilei: salata mixta cu legume coapte

Reteta zilei de sambata este proaspata si usoara, pe baza de legume gustoase si apetisante: salata mixta de rosii si alte legume, facute la cuptor. Pofta buna!

Sambata, 04.06.2011, 00:00
Reteta de post a zilei: sparanghel la cuptor cu rosii, masline si busuioc

Reteta de post a zilei: sparanghel la cuptor cu rosii, masline si busuioc

Reteta de post a acestei zile de vineri este compusa din sparanghel, ca ingredient de baza, alaturi de rosii, masline si busuioc - totul la cuptor. Pofta buna si un weekend frumos!

Vineri, 03.06.2011, 00:00
Bolnavii din Romania au ajuns sa planga pe la usile medicilor

Bolnavii din Romania au ajuns sa planga pe la usile medicilor

Bolnavii din Romania au ajuns sa planga pe la usile medicilor. Si sa se gandeasca la moarte. Nu le ajung banii sa-si cumpere medicamente, iar la retete compensate sau gratuite nu pot decat sa spere. Pentru ca medicii de familie nu au ajuns la o...

Joi, 02.06.2011, 13:30
Reteta zilei: mancare de cod cu rosii si ierburi

Reteta zilei: mancare de cod cu rosii si ierburi

Reteta de astazi aduce in prim-plan codul, un peste nu foarte gustos insa consumat des, fiindca poate fi combinat usor cu o multime de alte ingrediente. Iar astazi un astfel de ingredient este rosia. Pofta buna!

Joi, 02.06.2011, 00:00
Reteta pentru copii: prajitura cu ciocolata si crema de branza

Reteta pentru copii: prajitura cu ciocolata si crema de branza

Prajitura cu branza este un desert favorit, iar daca i se adauga si ciocolata, popularitatea nu poate decat sa-i creasca. Textura este catifelata, luxurianta si fiecare lingura este o incantatoare experienta gastronomica.

Miercuri, 01.06.2011, 00:00
Reteta zilei: frittata de tofu si de legume

Reteta zilei: frittata de tofu si de legume

Un mic dejun satios, gustos si hranitor - frittata (asemanatoare omletei, dar cu mai multe ingrediente si preparat altfel) de tofu, facuta insa doar din albusuri de ou. Pofta buna!

Miercuri, 01.06.2011, 00:00
Reteta: risotto cu sparanghel si mazare mentolata

Reteta: risotto cu sparanghel si mazare mentolata

Risotto este un fel de mancare atat de fin incat e pacat sa nu experimentezi si alte variante, in afara celui simplu, pe baza de orez special, ceapa, vin, unt si parmezan. De exemplu, ce-ai zice de un risotto cu sparanghel si mazare?

Marti, 31.05.2011, 00:00
Reteta zilei: cod la cuptor cu oregano, patrunjel si chilli

Reteta zilei: cod la cuptor cu oregano, patrunjel si chilli

Reteta de astazi este realizata pe baza carnii albe de cod - de preferat codul proaspat. Iar in combinatie cu ardeiul chili codul poate deveni mai gustos decat este el insusi, preparat simplu.

Marti, 31.05.2011, 00:00
Reteta: supa spaniola de naut, spanac si chorizo

Reteta: supa spaniola de naut, spanac si chorizo

Una dintre cele mai gustoase supe din Spania este cea de naut fiert, spanac si chorizo - carnatul de tip salam, traditional. Pofta buna!

Luni, 30.05.2011, 00:00
Reteta zilei: salata de ridichi si fenicul

Reteta zilei: salata de ridichi si fenicul

Prima reteta a acestei saptamani este din categoria salatelor - necesare dupa mancarea mai grea din weekend. Combinatia de astazi este intre ridichi si fenicul. Pofta buna!

Luni, 30.05.2011, 00:00
Reteta zilei: cotlete de porc cu cimbru, lamaie si sos pesto

Reteta zilei: cotlete de porc cu cimbru, lamaie si sos pesto

Reteta de astazi este una potrivita meselor de duminica in familie, cand masa este plina de zambete, oameni maturi, copii si batrani, buna dispozitie si dragoste. Pofta buna!

Duminica, 29.05.2011, 00:00
Retete: Briosele - fragede si apetisante (partea 1)

Retete: Briosele - fragede si apetisante (partea 1)

Briosele - preferatele tuturor, in special ale copiilor – sunt foarte atractive mai ales datorita formei lor si, in functie de ingredientele continute, se folosesc ca aperitiv, gustare intre mese sau desert.

Vineri, 27.05.2011, 00:00
Reteta de post a zilei: naut marinat in ardei rosu, lamaie si patrunjel

Reteta de post a zilei: naut marinat in ardei rosu, lamaie si patrunjel

Reteta de post a acestei zile de vineri vine din Italia si este o combinatie inedita plina de vitamine pe baza de naut fiert. Pofta buna!

Vineri, 27.05.2011, 00:00
Reteta zilei: salata calda de sparanghel si ardei copti

Reteta zilei: salata calda de sparanghel si ardei copti

Sezonul sparanghelului aduce o gramada de intrebuintari, iar astazi poti pregati o salata calda pe baza acestei leguminoase. Pofta buna!

Joi, 26.05.2011, 00:00
Reteta: somon copt, cu garnitura de conopida iute

Reteta: somon copt, cu garnitura de conopida iute

Martha Stewart iti propune o reteta delicioasa pe baza de somon si de conopida, o combinatie speciala, sanatoasa si plina de culoare.

Miercuri, 25.05.2011, 00:00
Reteta zilei: Fa-ti singur batoane de fructe uscate!

Reteta zilei: Fa-ti singur batoane de fructe uscate!

Micile batoane de cereale si de fructe uscate sunt foare populare ca si snack: micute (usor de transportat), hranitoare si...dulci. Insa multe dintre batoanele de cereale din comert contin si E-uri, in special din categoria indulcitorilor artificiali. Astazi poti invata cum sa-ti faci acasa propriile batoane de cereale si de fructe uscate!

Miercuri, 25.05.2011, 00:00
Reteta: sparanghel la gratar cu sare de mare

Reteta: sparanghel la gratar cu sare de mare

O reteta vegetariana simpla si gustoasa: sparanghel (aflat in sezon) la gratar, uns cu ulei de masline si dat cu sare grunjoasa. Pofta buna!

Marti, 24.05.2011, 00:00
Reteta pentru gratar: pui marinat in lapte batut cu usturoi

Reteta pentru gratar: pui marinat in lapte batut cu usturoi

Daca vrei sa obtii o carne frageda si numai buna de perpelit pe gratar, afla ca tot secretul tine de marinarea ei. Indicat este sa creezi in gratar doua zone de caldura: una in care puiul sa se coaca la caldura directa a carbunilor si alta cu temperatura mai redusa, in care sa se patrunda bine.

Marti, 24.05.2011, 00:00
Reteta zilei: ceapa rosie coapta, cu cimbru si unt

Reteta zilei: ceapa rosie coapta, cu cimbru si unt

Reteta zilei de marti reprezinta o garnitura foarte gustoasa: ceapa rosie coapta. Aceasta devine dulce si poate fi consumata fie ca o gustare, fie, mai potrivit, ca o garnitura pe langa fripturi. Pofta buna!

Marti, 24.05.2011, 00:00
Reteta: Tocanita de ton si rosii

Reteta: Tocanita de ton si rosii

O reteta din bucataria mediterneeana: tocanita din carne de ton si din rosii, care se poate servi fie cu paste, fie cu mamaliga. Pofta buna!

Luni, 23.05.2011, 00:00
Borsul (ciorba) de verdeturi - o simfonie de arome si de sanatate (partea 2)

Borsul (ciorba) de verdeturi - o simfonie de arome si de sanatate (partea 2)

Borsurile de primavara, cu ierburi fragede si miros aromat de leustean, sunt preparate simple, proaspete si sanatoase. Afla in partea a doua a seriei dedicata borsurilor doua retete inedite: cu macris si cu stevie. Pofta buna!

Luni, 23.05.2011, 00:00
Afla cum poti sa faci clatite perfecte!

Afla cum poti sa faci clatite perfecte!

Clatitele facute in casa, cu umpluturi dulci sau sarate, sunt un element clasic din repertoriul oricarui bucatar.

Luni, 23.05.2011, 00:00
Iaurtul - un aliment al longevitatii

Iaurtul - un aliment al longevitatii

Disponibil in orice magazin alimentar, iaurtul este gustos, sanatos, perfect pentru o alimentatie echilibrata. Poate fi preparat foarte usor si in casa, din lapte de vaca, de oaie, sau de capra. Cu mici adaosuri, savurosul iaurt poate deveni o masa in sine.

Duminica, 22.05.2011, 00:00
Incepe-ti ziua cu un mic dejun sanatos!

Incepe-ti ziua cu un mic dejun sanatos!

In zilele noastre nu prea mai avem timp sa stam alaturi de familie pentru un mic dejun linistit. Masa de dimineata a devenit, din pacate, un „te miri ce" infulecat in graba in timp ce navalim pe usa pentru a pleca la serviciu. Trebuie sa facem ceva pentru a schimba asta. Good Food propune cateva retete sanatoase si satioase pentru micul dejun:

Sambata, 21.05.2011, 00:00
Reteta de post a zilei: spaghetti cu rosii, rucola si masline

Reteta de post a zilei: spaghetti cu rosii, rucola si masline

Reteta de post a zilei de vineri este realizata pe baza de paste fara ou - spaghetti in acest caz, si de rosii, rucola si masline. Pofta buna!

Vineri, 20.05.2011, 00:00
Reteta zilei: piept de pui cu varza si susan

Reteta zilei: piept de pui cu varza si susan

Reteta de astazi are influente asiatice (ghimbir, coriandru, susan) insa se bazeaza pe doua ingrediente foarte comune: pieptul de pui si varza. Pofta buna!

Joi, 19.05.2011, 00:00
Reteta zilei: tagliatelle cu spanac, mascarpone si parmezan

Reteta zilei: tagliatelle cu spanac, mascarpone si parmezan

Spanacul este folosit in prea putine feluri de mancare in bucataria romaneasca si este pacat: da un gust special, este foarte sanatos si ofera si un aspect viu, colorat, oricarui tip de mancare. Iar in combinatie cu pastele, spanacul poate deveni atragator si pentru copii.

Marti, 17.05.2011, 00:00
Reteta zilei: smoothie tropical de dimineata

Reteta zilei: smoothie tropical de dimineata

Prima reteta a acestei saptamani face parte din categoria mic-dejunului si reprezinta un preparat dulce si foarte hranitor, plin de vitamine si de energie pentru tot restul zilei - smoothie (amestec cremos de fructe, servit rece) tropical. Pofta buna!

Luni, 16.05.2011, 00:00
Retete cu Garam Masala - opt condimente intr-unul singur

Retete cu Garam Masala - opt condimente intr-unul singur

Garam Masala este un mix de condimente obtinut din cardamom, chimion, coriandru, dafin, nucsoara, piper, cuisoare, scortisoara - si se foloseste cu precadere in preparatele indiene.

Duminica, 15.05.2011, 00:00
Reteta zilei: somon la cuptor in sos de lamaie si fenicul

Reteta zilei: somon la cuptor in sos de lamaie si fenicul

Somonul merge preparat intr-o gramada de variante, insa una cu adevarat speciala este cea in care fileul acestui peste este gatit la cuptor, intr-un sos special de lamaie si de fenicul. Pofta buna!

Duminica, 15.05.2011, 00:00
Reteta zilei: risotto tropical

Reteta zilei: risotto tropical

Reteta zilei de sambata este din spectrul deserturilor si este realizatA pe baza de orez - risotto tropical, un fel de mancare cu ananas, lapte de cocos, migdale si stafide. Pofta buna!

Sambata, 14.05.2011, 00:00
Borsul (ciorba) de verdeturi - o simfonie de arome si de sanatate (partea 1)

Borsul (ciorba) de verdeturi - o simfonie de arome si de sanatate (partea 1)

Borsurile de primavara, cu ierburi fragede si miros aromat de leustean, sunt preparate simple, proaspete si sanatoase.

Vineri, 13.05.2011, 00:00
Reteta: piureu de cartofi la aburi, cu usturoi

Reteta: piureu de cartofi la aburi, cu usturoi

Toata lumea face piureu simplu de cartofi, una dintre cele mai comune garnituri din bucataria romaneasca, folosita in special la fripturi si snitele, insa piureurile de cartofi pot deveni mai speciale daca adaugam diferite alte ingrediente in ele. Cum ar fi...usturoiul.

Vineri, 13.05.2011, 00:00
Reteta de post a zilei: burrito cu fasole neagra

Reteta de post a zilei: burrito cu fasole neagra

Reteta de post a zilei provine din Mexic si este realizata pe baza de tortilla, lipia specifica acestei tari, umpluta cu un amestec de legume, in frunte cu fasolea neagra. Pofta buna!

Vineri, 13.05.2011, 00:00
Anghinarea - o floare comestibila

Anghinarea - o floare comestibila

O floare comestibila, cu un gust foarte placut redefineste retetele clasice. Mai mult, in intreaga lume i se dedica festivaluri...

Miercuri, 11.05.2011, 00:00
Reteta zilei: piept de pui cu ierburi proaspete

Reteta zilei: piept de pui cu ierburi proaspete

Ierburile naturale si proaspete transforma un piept de pui comun intr-un preparat special si gustos. O reteta care presupune un timp scazut de gatire, dar cu rezultate spectaculoase. Pofta buna!

Marti, 10.05.2011, 00:00
x