Antena Căutare

Articole despre retete

Reteta zilei: salata de somon crud si castraveti

Reteta zilei: salata de somon crud si castraveti

Pestele crud marinat este o delicatesa, iar somonul crud este consumat foarte mult in lume, in special in Japonia, pentru sashimi - o specialitate din cadrul marii familii "sushi". Reteta zilei de astazi combina somonul crud cu castravetii, intr-o salata speciala. Pofta buna!

Luni, 09.05.2011, 00:00
Reteta zilei: somon cu sos salsa de menta

Reteta zilei: somon cu sos salsa de menta

Reteta zilei de duminica aduce somonul ca ingredient principal si un sos salsa special, cu aroma de menta, ca si element care sa intregeasca acest preparat. Pofta buna!

Duminica, 08.05.2011, 00:00
Reteta zilei: creveti cu sos de alune

Reteta zilei: creveti cu sos de alune

Daca e sambata de ce sa nu incercati o reteta speciala? Creveti cu sos de alune - suna exotic iar gusturile sunt pe masura. Pofta buna!

Sambata, 07.05.2011, 00:00
Reteta de post a zilei: supa de cartofi rosii si salata creata

Reteta de post a zilei: supa de cartofi rosii si salata creata

O reteta rapida de supa, realizata in principal din cartofi rosii si din salata creata, care are un aport excelent de vitamine A, C si K.

Vineri, 06.05.2011, 00:00
Reteta: biban la tigaie cu broccoli si vinegreta de lamaie

Reteta: biban la tigaie cu broccoli si vinegreta de lamaie

Prajitul in tigaie este cel mai popular mod de a pregati fileul de peste in restaurante pentru ca dureaza foarte putin pana ce clientul isi primeste comanda. In plus, aceasta modalitate de preparare aduce si un contrast de texturi, deoarece pielea devine crocanta, in timp ce carnea ramane frageda.

Joi, 05.05.2011, 00:00
Frigarui - retete pentru masa in aer liber (partea 1)

Frigarui - retete pentru masa in aer liber (partea 1)

Ca si traditionalele gratare din carne, peste, carnati si mititei - frigaruile se pregatesc usor, sunt foarte gustoase si se potrivesc cu alte tipuri de mancare.

Joi, 05.05.2011, 00:00
Reteta zilei: salata calda de ton cu spanac

Reteta zilei: salata calda de ton cu spanac

Spanacul si tonul - elementele de baza ale retetei zilei de astazi, o salata care foloseste ingrediente reci (spanacul si tonul) alaturi de un dressing cald.

Joi, 05.05.2011, 00:00
Reteta zilei: salata mexicana cu cascaval ras

Reteta zilei: salata mexicana cu cascaval ras

Reteta zilei de astazi vine din Mexic si presupune combinarea legumelor si fructelor cu cascavalul ras. Interesant? Da? Gustos? Ramane la aprecierea fiecaruia. Pofta buna!

Miercuri, 04.05.2011, 00:00
Reteta zilei: salata rapida de creveti

Reteta zilei: salata rapida de creveti

Salatele au marele avantaj ca se prepara rapid, asigura un potential de vitamine si de nutrienti si pot fi consumate si ca garnitura, dar si ca fel de sine statator. Salata de astazi aduce in prim-plan crevetii fierti si legumele. Pofta buna!

Sambata, 30.04.2011, 00:00
Reteta zilei: somon cu sos de marar

Reteta zilei: somon cu sos de marar

O combinatie clasica ce aduce si nutrienti pe langa gustul special: somon la cuptor cu sos pe baza de iaurt si marar.

Vineri, 29.04.2011, 00:00
Reteta zilei: somon cu salata iute de castraveti

Reteta zilei: somon cu salata iute de castraveti

Vitamina D si acizi grasi Omega 3 - iata principalele beneficii ale retetei zilei de astazi: somon la cuptor cu salata iute de castraveti. Pofta buna!

Joi, 28.04.2011, 00:00
VIDEO! Reteta: Salata cu salau fiert si dressing de smantana

VIDEO! Reteta: Salata cu salau fiert si dressing de smantana

Don Mariano pregateste in cadrul emisiunii Euforia Cuisine de pe Euforia tv o reteta proprie de salata verde cu legume si salau fiert.

Miercuri, 27.04.2011, 00:00
Revenirea la un stil sanatos de viata dupa excesele din timpul Pastelui

Revenirea la un stil sanatos de viata dupa excesele din timpul Pastelui

Doar cateva zile petrecute in sanul familiei alaturi de friptura de miel, oua fierte, salata boeuf, cozonaci si pasca, iti pot da ulterior destule batai de cap. Din pacate, mancarea traditionala romaneasca este greu de digerat si nu tocmai sanatoasa. De aceea ai nevoie de un mic tratament care sa iti redea echilibrul dupa un asemenea dezmat culinar.

Marti, 26.04.2011, 00:00
10 variante de a gati cu oua

10 variante de a gati cu oua

Cu totii iubim ouale de ciocolata de Paste, dar acestea nu pot concura nici pe departe cu versatilitatea originalului.

Duminica, 24.04.2011, 00:00
Vacanta culinara in Cipru

Vacanta culinara in Cipru

In Cipru, soarele arde chiar si in luna martie, iar rosiile au gustul pe care ale noastre il capata de-abia in iulie-august. Deci n-ai de ales: trebuie sa folosesti crema de protectie, sa rezervi mult timp pentru mese si sa uiti complet de intoarcerea acasa, intr-un Bucuresti gri si rece.

Duminica, 24.04.2011, 00:00
Reteta de Paste: miel cu cartofi zdobiti

Reteta de Paste: miel cu cartofi zdobiti

Friptura de miel traditionala se face in cateva ore, dar daca alegi bucati portionate, fara os, carnea e gata intr-un sfert de ora. Cu o singura conditie: sa folosesti o tigaie nonaderenta de calitate.

Sambata, 23.04.2011, 00:00
VIDEO! Forfota in bucatariile din Maramures

VIDEO! Forfota in bucatariile din Maramures

In Maramures, pregatirile sunt in toi. E forfota mare in gospodarii dar si in pensiuni. Se pregatesc bucate alese pentru turistii.

Vineri, 22.04.2011, 00:00
Reteta de Paste: Pateu de miel

Reteta de Paste: Pateu de miel

O reteta rafinata si nepretentioasa, din carne de miel, numai buna pentru masa de Paste.

Vineri, 22.04.2011, 00:00
Reteta de Paste: Pulpa rumenita de miel cu ienupar si rozmarin

Reteta de Paste: Pulpa rumenita de miel cu ienupar si rozmarin

Ienuparul nu este un condiment traditional pentru miel, dar i se potriveste foarte bine si da un aer neconventional acestei fripturi.

Vineri, 22.04.2011, 00:00
Cum se sarbatoreste Pastele la Sinca Noua

Cum se sarbatoreste Pastele la Sinca Noua

Suntem in pragul Sarbatorilor Pascale, cand ne intoarcem mai mult ca oricand cu sufletul spre traditiile noastre si, inevitabil, spre batranii pe care ii mai avem. Ei sunt singurii care ne mai pot imbogati cu obiceiurile stramosesti, cu muzica si dansurile de altadata.

Vineri, 22.04.2011, 00:00
Reteta de post din Vinerea Mare: dovlecei, ardei si rosii la cuptor

Reteta de post din Vinerea Mare: dovlecei, ardei si rosii la cuptor

Mai este atat de putin pana in Duminica dezlegarii de la post, insa cei care s-au pastrat mai au inca doua zile de rabdat. Reteta de astazi, din Vinerea Mare, aduce ca metoda de gatit cuptorul, iar ca legume vedete dovleceii, rosiile si ardeii grasi.

Vineri, 22.04.2011, 00:00
VIDEO! Meniu exotic pentru Paste

VIDEO! Meniu exotic pentru Paste

Asteptati cu nerabdare Sarbatorile, ca sa va infruptati din preparatele de miel? Maestrii bucatari au si alte propuneri, gen carne de cangur, antilopa sau bizon. Le puteti gusta pe toate daca aveti in plan o vacanta la munte.

Joi, 21.04.2011, 00:00
Reteta de post a zilei: vinete pe grill marinate in cimbru si chilli

Reteta de post a zilei: vinete pe grill marinate in cimbru si chilli

Reteta de post a zilei de joi aduce in prim-plan vinetele, care, chiar daca nu sunt in sezon, pot fi gasite in magazine. Facute pe grill, alaturi de condimente, vinetele sunt o gustare extraordinara. Pofta buna!

Joi, 21.04.2011, 00:00
VIDEO! Reteta: Rulouri de vita cu ansoa si sos de vin

VIDEO! Reteta: Rulouri de vita cu ansoa si sos de vin

Chef Cezar pregateste in cadrul emisiunii Euforia Cuisine de pe Euforia tv o reteta delicioasa de rulouri de vita umplute cu ansoa si sos de vin dulce.

Joi, 21.04.2011, 00:00
VIDEO! Reteta: frigarui Cortez cu cartofi aurii

VIDEO! Reteta: frigarui Cortez cu cartofi aurii

Adi Hadean a pregatit la Euforia TV o reteta spaniola: pinchos Cortez con patatas bravas - frigaruie Cortez cu cartofi aurii. Pofta buna!

Miercuri, 20.04.2011, 00:00
VIDEO! Reteta: Biban in crusta de cartofi cu sos mediteraneean

VIDEO! Reteta: Biban in crusta de cartofi cu sos mediteraneean

Nicolai si Robert au pregatit la Euforia TV o reteta de biban in crusta de cartofi, alaturi de un sos mediteraneean. Pofta buna!

Miercuri, 20.04.2011, 00:00
Reteta de post a zilei: mic-dejun elvetian

Reteta de post a zilei: mic-dejun elvetian

Mic-dejunul elvetian a devenit renumit in lumea intreaga pentru combinatia speciala de fructe uscate, condimente si arome - totul pentru a crea un inceput de zi perfect, gustos si plin de vitamine!

Miercuri, 20.04.2011, 00:00
Reteta de post a zilei: salata de portocale si fenicul

Reteta de post a zilei: salata de portocale si fenicul

Cine s-ar gandi ca o combinatie intre portocale si bulbul de fenicul poate da un rezultat spectaculos, sub forma unei salate nu doar gustoasa, dar si inedita si plina de vitamine?

Marti, 19.04.2011, 00:00
Uleiul de mustar, aliment sau dusman?

Uleiul de mustar, aliment sau dusman?

Nu putine retete originare din Asia – din India, Pakistan sau Bangladesh, mai ales – indica folosirea, pentru prajire, a uleiului de mustar. De asemenea, datorita calitatilor lui de conservant, este utilizat la prepararea muraturilor si nu numai. Este folosit, totodata, in scop medicinal, intern sau extern. In aceste tari, uleiul de mustar – zic statisticile – este al treilea intr-un top al vanzarilor, dupa cele de soia si de palmier.

Luni, 18.04.2011, 00:00
Reteta de post a zilei: salata de morcovi si stafide

Reteta de post a zilei: salata de morcovi si stafide

Prima reteta de post a Saptamanii Pastelui aduce in prim-plan o salata de morcovi cu stafide, plina de vitaminele A si C. Pofta buna!

Luni, 18.04.2011, 00:00
Reteta de post a zilei: supa de spanac si linte

Reteta de post a zilei: supa de spanac si linte

Lintea a devenit in ultimul timp aproape la fel de populara precum soia, in perioadele de post, asa ca o supa pe baza de linte, dar si de spanac, cade la fix pentru aceasta perioada. Pofta buna!

Vineri, 15.04.2011, 00:00
VIDEO! Reteta: Somon cu creveti black-tiger si sos de sepie

VIDEO! Reteta: Somon cu creveti black-tiger si sos de sepie

Bucatarul Robert, de la restaurantul Velvet, pregateste in cadrul emisiunii Euforia Cuisine de pe Euforia TV o reteta proprie de somon in crusta de migdale, creveti black-tiger cu usturoi si sos de sepie.

Joi, 14.04.2011, 00:00
VIDEO! Reteta: Paste cu creveti si usturoi

VIDEO! Reteta: Paste cu creveti si usturoi

VJ Ela gateste impreuna cu bucatar Nicolai o reteta simpla si gustoasa de paste cu creveti si usturoi.

Joi, 14.04.2011, 00:00
Reteta de post a zilei: fasole alba cu ceapa coapta si rosii

Reteta de post a zilei: fasole alba cu ceapa coapta si rosii

Baza de ceapa, usturoi si rozmarin da o savoare minunata fasolei albe, intr-o reteta de post cu aspect special si gust reconfortant. Pofta buna!

Miercuri, 13.04.2011, 00:00
Reteta de post a zilei: supa aurie de dovleac

Reteta de post a zilei: supa aurie de dovleac

Dovleacul este un aliment cu proprietati exceptionale cand vine vorba de realizarea unei supe de tip crema, iar vitaminele sale nu constituie decat un avantaj benefic alaturi de un preparat gustos. Pofta buna!

Marti, 12.04.2011, 00:00
VIDEO! Reteta: muschi de vita cu fusilli

VIDEO! Reteta: muschi de vita cu fusilli

Nicolai si Nicu Pontas au gatit la Euforia TV o reteta de muschi de vita cu fusilli. Pofta buna!

Luni, 11.04.2011, 00:00
La 12 ani, Ben si Riya sunt cei mai tineri autori de carti de bucate

La 12 ani, Ben si Riya sunt cei mai tineri autori de carti de bucate

S-au implicat mai intai, ca voluntari, in cadrul unui program DuPage PADS pentru oamenii fara adapost. Impreuna cu prietenii lor, Riya Uppal si Ben Hall, amandoi din Oak Brook, statul Illinois, au facut paturile in marile dormitoare ale centrului de ajutor, au mangaiat suflete nemangaiate, au spalat vasele si, uneori, au gatit pentru cei nevoiasi. Apoi, retetele pe care le-au adunat in timp le-au publicat intr-o carte de mare succes.

Luni, 11.04.2011, 00:00
Reteta de post a zilei: tofu iute sotat

Reteta de post a zilei: tofu iute sotat

Calciu, magneziu, fier si vitamina C - iata doar cateva dintre avantajele retetei de post de astazi care aduce in prim-plan branza vegetala tofu. Pofta buna!

Luni, 11.04.2011, 00:00
Reteta de post a zilei: conopida prajita cu sos de patrunjel

Reteta de post a zilei: conopida prajita cu sos de patrunjel

Aceasta reteta poate fi gustare sau aperitiv. Asigura 1/5 din necesarul zilnic; este o sursa buna de vitamina C si acid folic.

Sambata, 09.04.2011, 00:00
VIDEO! Reteta: somon cu flori de salcam

VIDEO! Reteta: somon cu flori de salcam

Nicolai si Catalin Barbulescu, de la restaurantul "La Moara lui Bucur", au pregatit la Euforia TV o reteta de carne de somon cu flori de salcam, o reteta inedita. Pofta buna!

Vineri, 08.04.2011, 00:00
Reteta de Paste: crema de vanilie in coaja de ou

Reteta de Paste: crema de vanilie in coaja de ou

Pastele se apropie cu pasi repezi si deja ne pregatim si cautam retete care de care mai deosebite cu care sa ne impresionam musafirii sau pentru propria placere. Crema de vanilie este un desert fin si usor de facut, iar ce il face si mai deosebit este modul de servire: in coji de oua.

Vineri, 08.04.2011, 00:00
VIDEO! Reteta: Pui pane cu crema de usturoi

VIDEO! Reteta: Pui pane cu crema de usturoi

Nicolai si Razvan Cruceanu au pregatit la Euforia TV o reteta de pui pane cu crema de usturoi. Pofta buna!

Miercuri, 06.04.2011, 00:00
Reteta de post a zilei: Cartof dulce cu spanac si linte

Reteta de post a zilei: Cartof dulce cu spanac si linte

O mancare calda si consistenta necesita nu de putine ori un timp mai indelungat de preparare. Insa unele sunt gata in mai putin de 30 de minute. Incearca aceasta reteta rapida si hranitoare de cartof dulce cu linte si spanac.

Miercuri, 06.04.2011, 00:00
VIDEO! Reteta de post: burgeri de ovaz si de mei

VIDEO! Reteta de post: burgeri de ovaz si de mei

Cristina Dan a pregatit la Euforia TV o reteta de burgeri vegetarieni, pe baza de ovaz si mei, doua tipuri de cereale foarte sanatoase. Pofta buna!

Marti, 05.04.2011, 00:00
Cum alegi carnea tocata potrivita

Cum alegi carnea tocata potrivita

Carnea tocata este, in multe retete, intersanjabila. Insa, pe de o parte, felurile gatite cu o carne macra pot ajunge prea uscate si fade, deoarece grasimea este cea care da suculenta si gust.

Marti, 05.04.2011, 00:00
Reteta de post a zilei: Supa salsa

Reteta de post a zilei: Supa salsa

Cei de la revista Good Food iti recomanda o supa racoritoare si picanta, numai buna pentru zilele de post.

Marti, 05.04.2011, 00:00
Reteta de post: Salata cu avocado

Reteta de post: Salata cu avocado

Avocado este un fruct cu o textura cremoasa, bogat in omega 3 si foarte hranitor. Poate fi transformat intr-o pasta gustoasa, numai buna de intins pe paine, sau adaugat intr-o salata usoara, pentru a-i da mai multa consistenta.

Marti, 05.04.2011, 00:00
Reteta de post: Supa cu morcovi si coriandru

Reteta de post: Supa cu morcovi si coriandru

Morcovul este o leguma dulce si hranitoare, ce devine mai usor de digerat atunci cand este fiarta. O supa crema din morcov este aromata, consistenta si plina de vitamine.

Luni, 04.04.2011, 00:00
Reteta de post: orez cu spanac si nuci cashew

Reteta de post: orez cu spanac si nuci cashew

Orezul este ingredientul ideal atunci cand simtim nevoia de a manca ceva mai consistent, iar in perioada postului este cu siguranta folosit in tot felul de combinatii. Incearca aceasta reteta cu spanac si pasta curry, al caror ingrediente mai neobisnuite sunt stafidele si nucile cashew.

Luni, 04.04.2011, 00:00
Vacanta in Ammouliani – insula savorilor

Vacanta in Ammouliani – insula savorilor

Vreme de cateva sute de ani, frumoasa si delicata insula Ammouliani din golful Athosului a apartinut republicii monahale. Metoc al Manastirii Vatopedu, administrata de doi calugari, insula adapostea cateva ar­senale (depozite) si servea ca un fel de „popas intre doua lumi”, fiindca dincolo de ea, pe cel de-al doilea brat al Peninsulei Halkidiki, incepea teritoriul mirenilor.

Sambata, 02.04.2011, 00:00
x