Gateste cele mai noi retete culinare alaturi de Chefii Antena 1. Descopera retetele de mancare traditionala romaneasca si secretele bucatariei internationale.
Madalin, bucatar al restaurantului Butoiul Sasului din Brasov pregateste in cadrul emisiunii Euforia Cuisine o reteta argentiniana dulce si rapida.
Duminica, 27.02.2011, 00:00Daca pestele este in topul preferintelor tale culinare, cu siguranta iti va placea aceasta reteta ce imbina savoarea delicata a salaului, cu cea a rosiilor cherry si a mozzarellei, totul completat de un strat generos de vinete.
Duminica, 27.02.2011, 00:00Emisiunea "Arome Mediteraneene" de pe Euforia TV s-a aflat in Romania, pentru prezentarea unui preparat traditional: papanasi.
Marti, 28.12.2010, 00:00Sprotul este un peste mai putin cunoscut si accesibil romanilor, insa varianta lui afumata a ajuns in majoritatea magazinelor mari. Sprotul proaspat este insa foarte potrivit pentru o ciorba de tip pescaresc.
Marti, 16.11.2010, 00:00Incearca o reteta mediteraneeana de peste la cuptor: dorada pe pat de legume, stropite cu suc proaspat de lime.
Marti, 02.11.2010, 00:00Ouale sunt un ingredient foarte important in bucataria franceza, iar Laura Calder ne invata in cadrul emisiunii "Sa gatim frantuzeste" o reteta pe baza de oua.
Luni, 01.11.2010, 00:00Vladut si-a inceput saptamana de gatit in studioul emisiunii Neatza realizand un desert traditional romanesc: papanasi!
Luni, 01.11.2010, 00:00Daca vrei o supa acrisoara de peste, incearca aceasta reteta simpla si gustoasa.
Luni, 01.11.2010, 00:00Vladut a preparat marti dimineata, in studioul emisiunii Neatza, pizza quatro formaggi.
Marti, 05.10.2010, 00:00Somonul este un peste bogat in omega 3, usor de preparat, fraged si cu un gust deosebit. Adi Hadean ne propune o reteta in care sucul de portocala si aroma de salvie se impletesc perfect cu gustul marin.
Luni, 20.09.2010, 00:00La lunga masa a chilienilor pe care troneaza autentice vechi preparate ale nativilor amerindieni, alaturi de cele ale comunitatilor imigrante, care au contribuit la cultura gastronomica a tarii. Mixul culinar merge dincolo de combinatiile care s-au nascut din amestecul nativilor cu spaniolii... Vei gasi aici, venite "de peste mari si tari", inflexiuni germane, frantuzesti sau arabe. Arollado de chancho este o reteta frageda si picanta, care satisface pretentiile oricarui carnivor.
Sambata, 18.09.2010, 00:00Trei tipuri de fasole au fost folosite astazi de catre Vladut pentru a gati o mancare delicioasa in studioul emisiunii "Neatza cu Razvan si Dani". Toate ingredientele retetei au fost de origine romaneasca.
Miercuri, 08.09.2010, 00:00Miezul de nuca este un ingredient excelent pentru prajituri, cozonaci, paine, biscuiti, ciocolata sau inghetata, dar si pentru mancaruri rafinate.
Luni, 30.08.2010, 00:00Gustoase si dulci, murele pot fi consumate ca atare sau folosite la prepararea de sucuri, inghetata, iaurturi cu fructe, prajituri etc. Congelate, murele pot fi consumate si in extrasezon.
Duminica, 22.08.2010, 00:00Exotismul mancarii thailandeze provine din cateva ingrediente de baza, care sunt un fel de "sarea si piperul" in Romania. In aceasta bucatarie asiatica se merge tot pe principiul "cinci arome diferite" in aproape fiecare fel de mancare principal: iute, sarat, dulce, acrisor si amar.
Vineri, 20.08.2010, 00:00Reprezinta o excelenta sursa de substante nutritive necesare sanatatii. Consumate crude, prunele sunt o sursa naturala de vitamine si minerale, dar multe din proprietatile lor se pastreaza si atunci cand sunt gatite
Duminica, 15.08.2010, 00:00Se zice ca marile retete s-au nascut din greseli sau incercari repetate. Asa o fi! Oricum, imaginatia bucatarilor este esentiala! Cine ar fi crezut, pe vremea cand ne cumparam cu totii ultimul model de fier de calcat, ca cele cu carbuni vor ajunge vedete si in bucatarie!
Sambata, 14.08.2010, 00:00Mari medici nustritionisti, cercetatori, oameni de stiinta, mass media - toate au dovedit un lucru: produsele de tip fast-food nu sunt sanatoase. Insa cand ceva este atat de delicios nu putem rezista tentatiei. Din fericire exista cateva specialitati din randul marii categorii de "fastfood" care sunt, totusi, ceva mai sanatoase.
Miercuri, 11.08.2010, 00:00Omuraisu este reteta care sta intre traditional si modern. Este traditionala, pentru ca se afla in categoria retetelor in care se foloseste orezul si moderna pentru ca a fost inventata dupa anii '50, din dorinta oamenilor de a manca rapid.
Luni, 09.08.2010, 00:00Daca ai pofta de ceva usor si rapid, incearca sa faci o supa crema pe care sa o servesti apoi rece, de la frigider. Cu siguranta te va inviora!
Miercuri, 04.08.2010, 00:00In bucataria japoneza exista o regula si anume ca orezul care ramane la o masa nu se arunca ci se refoloseste ca baza in alte mancaruri. Orezul de "a doua zi" are denumirea de "gohan" in limba japoneza, fiind termenul ce desemneaza adesea orice tip de mancare cu orez.
Miercuri, 04.08.2010, 00:00Poate parea ciudata alaturarea termenului de "sanatos" de cel de "salata", avand in vedere evidenta acestui lucru. Salata nesanatoasa - iata ceva mai greu de gasit cu exceptia ocaziilor in care aceasta este plina de maioneza . Totusi, exista salate care au un continut de vitamine si de nutrienti exceptional.
Miercuri, 04.08.2010, 00:00In categoria produselor lactate, iaurtul grecesc si-a facut un loc aparte, gratie texturii sale speciale. Daca este folosit chiar iaurt grecesc fara grasimi, atunci rezultatele pot fi foarte bune si pentru sanatate, nu doar pentru palatul gurii.
Luni, 02.08.2010, 00:00Gatesc pentru ca-mi place sa-i vad pe altii zambind. Incerc mereu retete si combinatii noi pentru ca-mi place sa ma surprind zambind. Zambiti in timp ce gatiti, cei ce vor gusta din mancarea voastra vor simti asta!
Vineri, 30.07.2010, 00:00Prin preparare termica unele alimente isi pierd o parte din proprietatile nutritive, bucataria fara foc fiind o metoda terapeutica naturista
Vineri, 30.07.2010, 00:00Japonezii cauta ca pe masa lor de zi cu zi sa se afle retete cat mai variate si... colorate. Aspectul da o savoare in plus mancarii, iar culorile naturale ale legumelor iti vor inviora cu siguranta ziua. Asa este si atunci cand vine vorba de "Tonjiru".
Joi, 29.07.2010, 00:00Daca ai vazut unul dintre cele mai savuroase filme ale anului 2009, in care Meryl Streep ii da viata unei maestre ale bucatariei, atunci iti amintesti sigur imeginile menite sa te faca sa te topesti de pofta. Dar si emotia tinerei Julie, cand dupa zeci de retete incercate, a ajuns la una pe cat de rustica, pe atat de complexa. Era vorba despre celebra "Boeuf Bourguignon" din cartea Juliei Child, reteta cu care avea sa impresioneze un critic culinar exigent. Daca nu ai vazut filmul si te intrebi de ce a ales tocmai aceasta specialitate, raspunsul este simplu: daca este facuta cum trebuie, este pur si simplu divina. Pregatita la foc molcom, in dulceata lasata de ceapa si morcov, in abur cald de vin, carnea devine frageda si suculenta, numai buna alaturi de niste paste fierte al dente.
Miercuri, 28.07.2010, 00:00Oricate retete am sti, in bucatarie, ca in orice alt domeniu, este mereu loc de mai bine. De aceea, niciodata nu este prea tarziu pentru a afla ceva nou si util si a pune in practica informatiile dobandite.
Marti, 27.07.2010, 00:00O inghetata, un parfait cu fructe acrisoare sau o crema de cafea cu lapte de la gheata sunt numai bune pentru a pacali canicula.
Marti, 27.07.2010, 00:00Cand temperatura de afara creste ametitor de tare, ultimul lucru de care ai avea chef ar fi sa stai langa cuptorul incins, pazind o friptura. De cele mai multe ori vara alegem sa gatim retete care nu necesita foarte multa pregatire termica, ci daca se poate, cu legume crude, de vitaminele carora sa ne bucuram din plin. Fetele de la revista Good Food iti recomanda o salata de fasole, naut si feta.
Luni, 26.07.2010, 00:00Este cunoscut faptul ca fiecare natiune are cultura sa proprie, implicit din punct de vedere culinar. Noi avem sarmalele, italienii pastele, japonezii sushi, iar coreenii, soarecii. Da, exact, coreenii mananca soareci ca pe o delicatesa, iar asta nu e tot!
Luni, 26.07.2010, 00:00Oregano este un condiment culinar foarte important, fiind raspandit in bucatariile din tari precum Turcia, Palestina, Siria, Grecia, Portugalia, Spania, America Latina si Italia. Aceasta planta este mult mai aromata atunci cand este uscata.
Sambata, 24.07.2010, 00:00Tarta este un preparat copt in forme speciale, cu diferite umpluturi - carne, ciuperci, branzeturi, smantana, sau fructe, gem, stafide, alune etc.
Sambata, 24.07.2010, 00:00Desertul preferat pe timp de vara este unul cat mai rece. Si daca e usor si fructat, cu atat mai bine. Fetele de la Good Food ne propun o reteta cremoasa si simplu de realizat de inghetata cu coacaze.
Joi, 22.07.2010, 00:00Numit si untul pamantului, avocado este intr-adevar un fruct minune. Este foarte hranitor si bagat in grasimi sanatoase, potrivit pentru orice dieta, chiar si una de slabire sau detoxificare. Mai mult, este recomandata consumarea sa de catre femei, avand rol reglator asupra functiilor aparatului reproducator.
Joi, 22.07.2010, 00:00Sushi este cea mai cunoscuta mancare din bucataria japoneza, fiind si cel mai usor de preparat.
Miercuri, 21.07.2010, 00:00Vremea este frumoasa, numai buna de iesit la un gratar cu prietenii. Fetele de la revista Good Food iti propun 10 idei de retete potrivite pentru o iesire la iarba verde.
Miercuri, 21.07.2010, 00:00Daca ai pregatit cateva retete traditionale pentru o masa in stil spaniol, atunci totul trebuie asortat cu o bautura spumoasa si racoroasa, numai buna pentru zilele toride: sangria.
Marti, 20.07.2010, 00:00Caisele au inceput de ceva vreme sa-si faca aparitia prin piete si nu vreau sa pierd ocazia sa le savurez in cat mai multe combinatii. Pentru mine sunt o sursa dulce de sanatate.
Marti, 20.07.2010, 00:00O petrecere este reusita daca ai prieteni buni alaturi de tine, dar si o mancare si o bautura excelente. Si pentru a fi sigur ca toate felurile de mancare se potrivesc de minune intre ele, poti alege ceva tematic. Va fi si o ocazie buna de a experimenta din bucataria altei tari si a o cunoaste mai bine. Vom incepe cu Spania si cateva dintre cele mai reprezentative retete ale sale.
Vineri, 16.07.2010, 00:00Temperaturile fierbinti pot sa te faca sa iti fie foarte sete, dar o caffe latte cu gheata sau un smoothie de fructe pot depasi 500 de calorii. Insa exista bauturi gustoase care te vor racori fara sa adauge calorii.
Miercuri, 07.07.2010, 00:00Foloseste lamaile in cat mai multe combinatii. Pe langa vitamina C, te vei putea bucura si de o savoare deosebita. Noi iti propunem o reteta de supa, o salata si un desert racoritor: prajitura cu lamaie.
Duminica, 04.07.2010, 00:00Fetele de la Good Food Romania au pregatit 10 idei simple si gustoase pentru gatitul de vara, cand nu ai chef de stat in fata unui cuptor incins.
Marti, 29.06.2010, 00:00Cand faci o reteta cremoasa, ouale sunt cele care leaga, confera o bogatie de gust si fac reteta mai hranitoare. Cu toate acestea, fie nu ai oua in casa, tii post sau pur si simplu ai vrea sa nu le folosesti, Martha Stewart iti propune trei metode prin care poti sa le inlocuiesti.
Marti, 29.06.2010, 00:00Nu ti-a iesit o prajitura si nu stii de ce? Iaurtul s-a stricat in frigider desi nu l-ai deschis de mult timp? Ai facut aluat de paine si vrei sa il congelezi? Afla cateva sfaturi legate de alimente si gatit de la revista Felicia:
Duminica, 27.06.2010, 00:00Risotto inseamna in italiana "orez mic" si reprezinta una dintre cele mai populare si gustoase mancaruri ale tarii lui Galileo Galilei. Desi exista numeroase variante, toate au la baza orezul italian care asigura reusita acestei retete.
Vineri, 25.06.2010, 00:00Fie ca este preparata din carne sau legume, acrita cu bors, cu rosii sau cu corcoduse, sau pur si simplu "dulce", ciorba este nelipsita de pe mesele romanilor. Insa multi spun ciorbei "bors". Pana la urma, care e diferenta dintre cele doua?
Miercuri, 23.06.2010, 00:00Una dintre cele mai ieftine si folosite garnituri din lume, cartofii la cuptor, reprezinta o mancare atat de comuna incat, din pacate, de multe ori, se prepara in acelasi fel, intr-o banala rutina. Si uite asa ne pomenim dupa ani buni ca inca ne plac cartofii la cuptor, dar i-am vrea parca altfel.
Luni, 21.06.2010, 00:00Consumate proaspete, congelate sau uscate, acrisoare si apetisante, visinele sunt printre cele mai apreciate fructe. Culese in iunie-iulie, functie de soi, visinele se mananca proaspete sau prelucrate sub forma de dulceata, gem, marmelada, sirop sau lichior.
Duminica, 20.06.2010, 00:00Brocco-floarea sau conopida verde este cum poate ati ghicit din nume, o combinatie in broccoli si conopida. Are gustul unei conopide albe, dar culoarea de limeta ca un broccoli. Exista doua tipuri de "broccoflower": cea de tip californian si cea numita Romanesco Broccoli, care are o inflorescenta deosebita, fractala.
Vineri, 18.06.2010, 00:00