Antena Căutare

Ce facem cu resturile de cozonac rămase de la Paște. Chef Horia Vârlan propune o rețetă delicioasă ca să nu irosim nimic

Dacă ți-a rămas prea mult cozonac după Paște și nu vrei să îl arunci, atunci îl poți transforma într-un preparat nou, numai bun pentru desert. Află din rândurile de mai jos rețeta de dulce propusă de chef Horia Vârlan.

Ce facem cu resturile de cozonac rămase de la Paște. Chef Horia Vârlan propune o rețetă delicioasă ca să nu irosim nimic Galerie
Ce facem cu resturile de cozonac rămase de la Paște. Chef Horia Vârlan propune o rețetă delicioasă ca să nu irosim nimic | Shutterstock

Nu puține sunt gospodinele care se întreabă ce pot face cu resturile de cozonac rămase de la Paște, mai ales că le-a ieșit atât de bun și nu se îndură să le arunce. Soluția vine chiar de la chef Horia Vârlan, care propeune o rețetă spectaculoasă.

Citește și: Dieta care te ajută să scapi de kilogramele acumulate după Paște. Ce alimente trebuie eliminate din meniu

Cum salvăm resturile de cozonac de la Paște, după rețeta propusă de Horia Vârlan. Mod de preparare:

Cei mai mulți români obișnuiesc să prepare sau să cumpere cozonaci în cantități mai mari în perioada sărbătorilor, ajungând, în acest fel, să rămână cu multe bucăți în plus. Însă, acum, nu trebuie să ne mai facem griji că acestea vor ajunge la gunoi, întrucât Horia Vârlan ne învață ce să facem cu acele resturi.

Potrivit bucătarului, din cozonacul rămas putem prepara Trifle, o prăjitură delicioasă care se face și extrem de ușor.

Citește și: Sugo al pomodoro e Parmigiano Reggiano, cel mai simplu și mai bogat sos italienesc

Pentru a realiza acest desert, tot ce trebuie să facem este să scoatem nuca în exces din cozonac. Bucățile rămase se vor fărămița în așa fel încât să distribuim doar câte două degete într-un pahar de maxim 200 de ml, cantitate pe care o vom însiropa cu un compot de fructe. Deasupra, putem orna, după preferințe, cu frișcă sau o cremă de vanilie la plic ori chiar ambele:

„Dăm afară partea cu nuca în exces, adică luăm marginea cozonacului cum ar veni, îl fărămițăm și îl punem în pahare de maxim 200 de ml. Punem cam două degete de cozonac, apoi cumpărăm (sau facem) un compot de fructe exotice și punem peste, cu un pic de zeamă de compot. Deasupra, putem orna cu o cremă de vanilie pe care o facem sau o luăm direct de la plic, iar, apoi, punem frișcă. Această prăjitură se numește Trifle.”, a explicat Horia Vârlan pentru Unica.ro.

Citește și: Ce poți face cu ouăle rămase de Paște. Rețete simple și gustoase pentru orice buzunar

Budincă de cozonac cu stafide. Mod de preparare

O altă rețetă pe care o putem încerca pentru a nu arunca resturile de cozonac de la Paște este spectaculoasa budincă de cozonac cu stafide. Pentru a o realiza, avem nevoie de doar câteva ingrediente în plus, pe care, cu siguranță, le vom găsi în propria bucătărie:

  • 1 cozonac
  • 1 litru lapte
  • 8 ouă
  • 300 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 150 g stafide
  • esenţă de rom
  • scorţişoară
  • anason stelat
  • unt pentru uns tava

Cozonacul se taie felii. Se unge cu unt o tavă rotundă şi se acoperă atât fundul, cât şi pereţii ei cu acele felii de cozonac. Acestea se însiropează cu 250 ml lapte.

Restul de lapte se amestecă cu zahărul vanilat, apoi se adaugă stafidele macerate în esenţa de rom şi scorţişoară. Într-un alt recipient, se bat ouăle, se adaugă zahărul şi se amestecă până se dizolvă. Conținutul se toarnă peste amestecul cu lapte şi se bate cu telul până se omogenizează.

Amestecul final se toarnă peste cozonacul din tavă şi se aşază şi restul feliilor de cozonac. Se coace circa 30 de minute în cuptorul preîncălzit. Când a expirat timpul, cozonacul se scoate din cuptor, se răstoarnă şi se ornează cu zahăr vanilat, anason şi batoane de scorţişoară, potrivit retete.unica.ro.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x