Nimic nu este mai delicios decât o porție de piept de pui crispy, însă nu putem merge de fiecare dată la restaurant când avem poftă de acest fel de mâncare. Alternativa este să o preparăm acasă, cu ingrediente cât mai proaspete.
Ingrediente:
piept de pui curăţat şi tăiat fâşii
1 cană fulgi de porumb
2 ouă
2 linguri lapte
1-2 linguri ulei vegetal
100g făină
sare, piper, alte condimente
Cum se prepară pieptul de pui crispy:
Se mărunțesc fulgii de porumb. Cu cât sunt mai mărunţi fulgii, cu atât se lipesc mai bine de pui.
Bate cu un tel într-o farfurie adânca ouăle cu 2 linguri de lapte, sarea, piperul şi condimentele. Într-o farfurie întinsă, pune vreo 100 grame făină.
Trece bucăţile de pui prin făină, apoi prin oul condimentat şi într-un final prin fulgii de porumb.
Încălzeşte cuptorul la 200 grade Celsius, aşază puiul pe o tavă peste care ai pus o hârtie de copt unsă cu puţin ulei pune-le în cuptorul preîncălzit până se rumenesc, cam 15-20 minute.
Acum îți poți invita pietenii la tine acasă la o porție de piept de pui crispy!
Tiramisu fără cafea. Vei adora această variantă!...