Ingrediente
- 60 g orez
- 50 g carne de vita
- 5 g alune
- 5 g migdale
- 5 g nuca
- 1 albus de ou
Mod de preparare
Reteta chefului Giovanni a fost laudata de juratul Nicolai Tand, cand acesta a marturisit ca este un mare fan al preparatului rissotto. Iata, mai jos, reteta pentru acest preparat.
Pentru rissotto:
Se pune orezul in tigaie si se rumeneste fara ulei. Apoi, se adauga fondul de legume. Putin cate putin, spre sfarsit, se adauga gorgonzola si se lasa cateva minute, pana da in clocot. Se adauga un cub de unt si parmezan.
Pentru cubul de vita:
Se taie pulpa de vita cubulete, se condimenteaza cu sare si piper si se prajeste in tigaie. Se lasa la racit 2-3 minute.
Intre timp, se bate albusul de ou.
Alunele, migdalele si nucile se mixeaza pana devin ca o faina. Cand s-a racit carnea, se introduce in albusul de ou si in faina cu arome. Se pune la cuptor, la o temperatura de 180 grade, pentru 8 minute.
Pofta buna!
Reteta lui Giovanni Piselli: Medalion din antricot de vita pe caponata din vegetale si sos zabaglione de parmezan... Desertul echipei lui Giovanni Piselli: Trilogie...