Antena Căutare

159 de ani de la Mica Unire. Răzvan: "În 1849 se năștea singurul român care a plecat în Italia cu gândul de a se întoarce, Badea Cârțan!"

159 de ani de la Mica Unire. La “Neatza”, în noul platou, stau drepți, la datorie, așa cum stăteau românii acum aproape două secole, Cătălin Oprișan și Răzvan. Au venit cu lecțiile făcute despre ceea ce a însemnat și înseamnă, pentru România de astăzi, ziua de 24 ianuarie.

159 de ani de la Mica Unire. La “Neatza”, în noul platou, stau drepți, la datorie, așa cum stăteau românii acum aproape două secole, Cătălin Oprișan și Răzvan. Au venit cu lecțiile făcute despre ceea ce a însemnat și înseamnă, pentru România de astăzi, ziua de 24 ianuarie.

Desigur, cu excepția faptului că e liberă prin lege. Asta ar fi prima glumă. :)

Unirea Principatelor Române a avut loc la jumătatea secolului al XIX-lea prin unirea statelor Moldova și Țara Românească sub numele Principatele Unite ale Moldovei și Țării Românești. Unirea a fost legată de personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza și de alegerea sa ca domnitor al ambelor principate la 5 ianuarie 1859 în Moldova și la 24 ianuarie 1859 în Țara Românească.

Horoscop hologramă, la Neatza! Armonie pe plan relațional pentru o ZODIE: Persoana iubită înseamnă totul!... Se însoară?! Pentru că s-a lămurit cu România, Dani Oțil își caută soție în străinătate: "Ai 25 de vaci?"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x