Antena Căutare

Carrefour anunță că va opri de la vânzare anumite produse. Ce s-a întâmplat și care sunt țările vizate

Retailer-ul a anunțat clienții din patru țări din Uniunea Europeană că nu va mai pune la vânzare anumite produse. Iată care sunt și de ce s-a ajuns la această concluzie.

Imagine blurată cu rafturile unui magazin. Galerie
Carrefour anunță că va opri de la vânzare anumite produse. Ce s-a întâmplat și care sunt țările vizate | Shutterstock

În ultima perioadă prețurile tuturor produselor de la raft au cunoscut creșteri semnificative care îi fac pe oameni să se gândească de mai multe ori înainte de a cumpăra ceva. În toate țările au apărut modificări de preț, iar oamenii devin din ce în ce mai sceptici cu privire la puterea lor de cumpărare a produselor ce reprezintă strictul minim necesar.

În asentiment cu populația, conducerea unui mare lanț de supermarketuri din lume a luat o decizie radicală cu privire la comercializarea anumitor produse tocmai din acest motiv.

Citește și: Legea despre care trebuie să știe toată lumea. Cine va avea prioritate la magazine și la ghișee de acum înainte

Iată care sunt produsele ce nu vor mai putea fi achiziționate de la Carrefour și cum s-a ajuns la această decizie în anumite țări.

Ce produse refuză Carrefour să mai comercializeze

Retailer-ul a anunțat deja clienții din patru țări din Uniunea Europeană că nu va mai pune la vânzare produsele PepsiCo, printre care se regăsesc următoarele: Pepsi, chipsurile Lay's și 7Up.

Motivul acestei decizii radicale este chiar scumpirea semnificativă a produselor, iar începând cu data de 4 ianuarie, în marile magazine ale grupului Carrefour din Franța se regăsesc la raft notițe pe care este scris „Nu mai vindem acest brand din cauza creșterilor inacceptabile de preț” conform unui purtător de cuvânt al retailerului.

Citește și: Băutura preferată care ar putea dispărea din magazine din cauza schimbărilor climatice

Celelalte țări în care produsele brandului nu vor mai fi comercializate cel puțin pentur un moment sunt: Belgia, Italia și Spania.

Clienții au reacționat rapid, însă nu cum se aștepta cunoscutul brand PepsiCO, ci dimpotrivă.

„Nu mă surprinde deloc” a transmis o clientă pentru Reuters.

„Cred că vor rămâne multe produse pe rafturi pentru că au devenit prea scumpe și toate sunt lucruri pe care putem evita să le cumpărăm” a mai spus Edith Carpentier.

Citește și: Cum poți primi ulei gratuit de la supermarket. Oferta mai multor lanțuri de magazine

Deși compania americană a transmis în luna octombrie a acestui an că vor avea loc creșteri ”modeste”, până în prezent nu s-a aflat reacția brandului cu privire la ce se întâmpă acum în lume.

Scumpirile au avut loc în contextul în care oamenii au continuat să achiziționeze produsele lor chiar și în pofida primelor scumpiri din an.

Cu toate acestea, pentru un moment nu s-a stabilit exact procedura prin care produsele nu vor mai fi comercializate, iar referitor la cele care există deja la raft în anumite magazine, purtătorul de cuvânt a declarat că nu îi poate împiedica pe clienți să achiziționeze pe cele care au rămas în magazine.

Citește și: Ce conține, de fapt, parizerul. Cum ne dăm seama dacă este de calitate

Autoritățile au reacționat, de asemenea, cu privire la acest aspect transmițând următoarele informații:

„Supermarketurile franceze, ştim, sunt foarte, foarte pregătite să scoată din listă oamenii dacă nu le plac ofertele pe care le obţin. Evident că aceasta este o ultimă soluţie, pentru că nimeni nu câştigă dacă bunurile pe care le doresc oamenii nu sunt disponibile pe rafturi”, a mărturisit James Walton, economist şef la Institutul de Distribuţie a Băcănilor.

A ucis un om în 1991 și a fost găsit la o distanță de 33 de ani. Unde a fost prins cel care a comis crima de la Lacul Mo... Șoarece „obsedat” de curățenie, surprins în timp ce așează lucrurile unui poștaș | VIDEO. Imagini desprinse parcă dintr-...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x