Antena Căutare

De ce nu e indicat să ții toți banii din salariu pe card. Specialiștii trag un semnal de alarmă

Specialiștii recomandă să nu ții toți banii din salariu pe cardul de debit. Aceștia spun că este mai bine să ai întotdeauna niște economii în casă.

colaj femeie care calculează veniturile pentru a economisi și lei românești și carduri de credit și de debit
Specialiștii recomandă să nu ții toți banii din salariu pe cardul de debit. Aceștia spun că este mai bine să ai întotdeauna niște economii în casă | Shutterstock

Adrian Negrescu, analist economic, le recomandă românilor care au o sursă de venit considerabilă să nu își țină toți banii din salariu pe cardul de debit. El susține că românii trebuie să învețe să economisească și să se păzească de inflație.

De ce nu e indicat să ții toți banii din salariu pe cardul de debit

Potrivit adevărul.ro, acesta îi îndeamnă pe români să transfere banii într-un depozit la bancă, titluri de stat sau să găsească o altă modalitate care le-ar putea aduce o dobândă. Analistul economic mai spune că valoarea economiilor care rămân pe cardul de debit scade din cauza inflației.

Citește și: Țara din Europa unde ospătarii primesc un salariu colosal. Pot câștiga chiar și 17.000 de euro

„Dacă ai bani de economisit, da, e bine să transferi banii din contul de debit către un depozit la bancă sau titluri de stat sau orice altă modalitate de economisire care să-ți aducă dobândă. Cu salariul pe cardul de debit, banii își pierd din valoare pe fondul inflației”, a declarat analistul într-un interviu la Antena 3.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

De asemenea, Adrian Negrescu îi îndeamnă și pe românii cu venituri mai mici să găsească o modalitate de a economisi lună de lună, chiar și o sumă mică. Aceștia ar trebui să pună deoparte o sumă modică din salariul lunar pentru situațiile de urgență, pentru reparații ori special pentru locurile în care știu că nu pot plăti cu cardul.

Citește și: Vești bune pentru pensionari în luna august 2023! Seniorii primesc banii de pensie mai devreme. Când se va face plata pe card

„În general, măcar 200 de lei dacă ai de unde să pui niște bani deoparte, ar fi bine să îi ții, și o parte dintre ei să-i păstrezi cash. De ce? Pentru că, din păcate, în România încă funcționează cash-ul. Adică sunt locuri în care te duci cu cardul și nu poți să cumperi nimic. Deci trebuie să fim foarte atenți în momentul în care primim banii din salariu și să nu ne apucăm să-i cheltuim din prima zi. Acesta este un lucru esențial”, subliniază analistul economic.

Citește și: Cu cât va crește salariul minim pe economie de la 1 octombrie. Ce se va întâmpla cu tichetele de vacanță

El insistă ca românii să aibă întotdeauna bani în casă, deoarece România nu a ajuns încă la nivelul de a face toate tranzacțiile prin intermediul cardului. Aici dă exemplul magazinelor mici de la colțul străzii, a meseriașilor pe care ești nevoit să îi chemi în cazul în care se întâmplă ceva în casă ori magazinelor din mediul rural.

„În România, doar 20% din populație folosește cardul și mai mult decât atât, în mediul rural, mai ales în orașele mici, cam 30%-40% dintre magazine nu folosesc plățile electronice”, adaugă analistul.

Citește și: O fetiță de 12 ani a sărbătorit ieșirea la pensie după ce a devenit milionară în urma activității de influencer. Cum a petrecut

De asemenea, Adrian Negrescu aduce în discuție cardurile de cumpărături, cu dobândă 0, pentru cei care au venituri sigure. Acestea pot fi folosite pentru mai multe nevoi personale și se pot acoperi în decursul mai multor luni.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x