Antena Căutare

Zacamant de gaze naturale, descoperit in Oltenia!

Petrom a anuntat descoperirea unei importante pungi de gaze in Oltenia. Sonda 4539 Totea a relevat o potentiala acumulare mare, de presiune ridicata.

"Carotajul geofizic a indicat mai multe intervale de hidrocarburi in Miocenul inferior. In perioada de teste s-a inregistrat, dintr-un singur strat, un debit maxim stabilizat de gaze si condensat de aproximativ 3.100 bep/zi (barili echivalent petrol pe zi). Rezultatele inregistrate pana la aceasta data indica faptul ca acesta ar putea fi un nou zacamant semnificativ, care urmeaza a fi determinat prin evaluare", anunta comunicatul Petrom. Productia experimentala este estimata a incepe la sfarsitul acestui an.

"Aceasta ar putea reprezenta cea mai importanta descoperire de gaze onshore din Romania in ultimii sase ani. Rezultatele inregistrate in timpul testelor confirma potentialul zacamantului si asteptarile noastre in ceea ce priveste regiunea Olteniei, unde am concentrat investitii ridicate", a declarat Johann Pleininger, membru al Directoratului Petrom.

Sonda se afla in satul Negreni, comuna Licurici, judetul Gorj, cu aproximativ 2600 de locuitori.

"E cea mai buna sonda din Gorj si din Oltenia", a declarat pentru gorjexclusiv.ro viceprimarul comunei Licurici, Ilie Calotescu. Edilul se bucura de impactul descoperirii asupra bugetului local. "Ne bucura pentru ca automat ne intra si noua la buget din taxa de autorizare, 1% din bugetul investitiei, avand astfel mai multe posibilitati de a face investitii la nivelul comunitatii".

Sursa: Jurnalul National

MDTR va plati 590.000 euro pentru promovarea "frunzei" pe ringul unde boxeaza Bute... Cum alegem banca potrivita pentru refinantare?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x