Antena Căutare

A adormit pe plajă, însă când s-a trezit nu s-a mai recunoscut. Ce i s-a întâmplat unei tinere de 21 de ani

Bela Chatwin, în vârstă de 21 de ani, din Lehi, Utah, SUA, a adormit pe plajă, însă când s-a trezit nu i-a venit să creadă ce a văzut. Propria ei soră nici măcar nu a recunoscut-o.

o femeie care doarme pe plaja
A adormit pe plajă, însă când s-a trezit nu s-a mai recunoscut. Ce i s-a întâmplat unei tinere de 21 de ani | Shutterstock

O femeie a adormit pe plajă și când s-a trezit, fața ei era atât de „desfigurată”, încât nici măcar propria ei soră mai mică nu a recunoscut-o, notează Dailystar.co.uk.

Citește și: Experții explică ce ar fi simțit pasagerii submersibilului în timpul "imploziei catastrofale". Ce s-ar fi petrecut cu trupul lor

A adormit pe plajă, însă când s-a trezit nu s-a mai recunoscut. Ce i s-a întâmplat unei tinere de 21 de ani

Bela Chatwin, în vârstă de 21 de ani, spune că atunci când s-a trezit, „a arătat ca un extraterestru”, după ce a adormit pe plajă și a făcut alergie la soare.

Intoxicația solară este un caz sever de arsuri solare - de obicei o arsură cauzată de radiațiile ultraviolete care inflamează pielea.

Asistentul de design interior a trebuit să-și ia trei săptămâni de pauză pentru a-și reveni după ce a adormit accidental pe plajă fără să se fi dat cu cremă de protecție solară. Astfel, fața i s-a umflat și numai tratamentul cu steroizi a ajutat-o să-și revină.

Citește și: Accident sau destin nefast? Legătura tulburătoare a soției pilotului de pe subsersibil cu tragedia Titanic

Fața ei a devenit atât de „desfigurată” încât propria ei soră, Aero Chatwin, în vârstă de doar trei ani, nu a putut-o recunoaște.

Medicii au anunțat-o că are fotodermatită - o alergie pe viață la expunerea la soare - dar nu a fost diagnosticată până când nu a trecut prin întâmplarea nefericită.

Ea nu a știut niciodată că suferă de fotodermatită pentru că a aplicat întotdeauna crema solară, fiind protejată de razele UV.

Atât ea, cât și un prieten, pe atunci în vârstă de 16 ani, au mers la plajă când erau doar între 18 și 22 de grade și înnorat. Recent, a vrut să se dea cu cremă SPF, dar a adormit înainte de a avea ocazia - și a ajuns să adoarmă pe nisip timp de cinci ore fără protecție solară.

Când s-a trezit, pielea ei nu era inițial roșie, dar a spus că se simțea „epuizată” în ciuda orelor de somn.

Începând cu a doua zi, totul a devenit din ce în ce mai rău. Pielea i se umflase, înroșise și îi apăruseră vezicule cu lichid.

„Am intrat în panică – am început să-mi dau seama că era o problemă mai mare decât arsurile solare și fața era atât de dureroasă. A doua zi, fața mea era complet umflată – abia puteam deschide ochii. Au apărut bășicile și, de câte ori ieșeam afară, purtam o mască chirurgicală pentru a mă acoperi.

Amicii au tot întrebat despre asta – unul chiar a luat niște aloe vera din curte ca să mi-o dea. Reacția celor mai mulți oameni a fost că le fie frică de mine – se uitau la mine ca și cum aș fi fost un extraterestru”, a povestit tânăra.

Imediat ce Bela s-a întors acasă, s-a programat la un medic de urgență pentru a afla ce este în neregulă. În afară de aspectul feței, organismul îi slăbise și avea stări de greață și de vomă.

„Am ajuns acasă, iar fața mea era atât de umflată încât sora mea mai mică nici măcar nu m-a recunoscut. M-am dus direct la doctor și mi-a spus că este intoxicație solară și că a fost cel mai rău caz pe care l-a văzut. A fost nevoie de aproximativ trei săptămâni până să mă vindec complet, dar la început mi-am făcut griji că voi arăta așa pentru totdeauna. Am plâns mult pentru asta, nu am vrut să mă vadă nimeni – mi s-a spus că arăt ca o țestoasă sau ca un extraterestru”, a fost mesajul fetei.

Așa îți răcești mai repede băutura preferată. Ce poți face atunci când te grăbești... Ce trebuie să faci pentru a răci mașina mai repede, pe timp de vară. Greșeala făcută de șoferi ce poate defecta aerul co...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x