Antena Căutare

Experții explică ce ar fi simțit pasagerii submersibilului în timpul "imploziei catastrofale". Ce s-ar fi petrecut cu trupul lor

Toată lumea se întreabă ce au simțit cei cinci pasageri în momentul imploziei catastrofale, ce s-a întâmplat cu corpurile lor la o presiune de peste 2,7 tone pe materu pătrat. Experți au spus CNN în detaliu ce simte corpul în acele momente.

Galerie
Experții explică ce ar fi simțit pasagerii submersibilului în timpul "imploziei catastrofale". | Profimediaimages.ro

Submersibilul Titan care a dispărut duminică în timpul unei excursii pentru a vedea epava Titanicului a suferit o "implozie catastrofală" și a ucis cinci persoane aflate la bord, au anunțat joi autoritățile. Submersibilul se îmbarcase inițial într-o călătorie în adâncurile mării din largul coastelor canadiene.

Ce au simțit cei cinci pasageri în momentul imploziei. Experți au declarat pentru CNN în detaliu ce s-a întâmplat la presiunea de 2,7 tone pe metru pătrat

Implozia s-ar fi produs într-o fracțiune de milisecundă cu o presiune atât de mare asupra submersibilului încât pasagerii nici nu și-ar fi putut da seama că au o problema. Astfel, au murit pe loc fără a simțit ceva.

„Au murit într-un mod în care nici măcar nu şi-au dat seama că erau pe cale să moară. În cele din urmă, printre multele moduri în care putem muri, acesta este nedureros”, a declarat specialista Aileen Marty pentru CNN.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: Accident sau destin nefast? Legătura tulburătoare a soției pilotului de pe subsersibil cu tragedia Titanic

Ce este o explozie catastrofală? O implozie subacvatică se referă la prăbușirea bruscă a navei spre interior. La aceste adâncimi există o presiune imensă asupra submersibilului și chiar și cel mai mic defect structural ar putea fi dezastruos, au declarat experții. La adâncimea la care se afla epava Titanicului, implozia s-ar fi produs într-o fracțiune de milisecundă. Fostul ofițer de marină Aileen Marty a declarat că implozia s-ar fi produs înainte ca cineva "din interior să își dea seama că există o problemă", potrivit CNN.

Aileen Marty, fost ofiţer de marină şi profesor la Florida International University a declarat pentru CNN că o implozie are loc la o vieză de 2.400 de kilometri pe oră și spune că întreaga construcție s-ar fi prăbușit fără ca pasagerii să își dea seama.

Tom Maddox, director executiv al Underwater Forensic Investigators, care a participat la o expediţie pe Titanic în 2005 a declarat: „Deci, la acea adâncime, presiunea probabil este de peste 2 tone pe centimetru pătrat, de peste 350 de ori mai mare decât presiunea de pe Pământ. Orice mică fisură ar putea provoca o implozie imediată, ceea ce ar distruge vasul”.

Destinația finală a Titanului a fost epava Titanicului, care se află pe fundul oceanului la aproape 13.000 de metri adâncime, la sud-est de Newfoundland.

Citește și: Gestul controversat făcut de fiul vitreg al lui Hamish Harding, milionarul de la bordul navei dispărute. Unde a mers

În timp ce autoritățile încearcă acum să înțeleagă mai bine ce s-a întâmplat cu submarinul, acestea au de-a face cu un "mediu operațional incredibil de complex pe fundul mării, la peste trei kilometri sub suprafață", a declarat joi un oficial al Gărzii de Coastă americane.

Un fost aventurier care a văzut dintr-un submersibil Titanicul: "Cred că ar trebui să luăm o pauză. Acesta este locul de odihnă a peste 1.000 de oameni"

"În al doilea rând, ceea ce am reținut din călătoria mea acolo a fost că nu este vorba doar de o epavă. M-am dus acolo gândindu-mă că voi relata doar despre un naufragiu, dar ceea ce m-a lovit - mai ales în acel moment de rugăciune, și mi-a venit în minte - este că oamenii și-au pierdut viața. Bărbați, femei și copii. Mai mult de 1.000 dintre ei. Acesta este locul lor de odihnă finală. Acesta este un pământ sacru", a spus el.

"Cred că ar trebui să luăm o pauză, să ne dăm seama ce s-a întâmplat pentru a putea remedia lucrurile în viitor, dar să ne gândim și la pericolul și să ne gândim la caracterul sacru al acestui loc. Nu este o plimbare de plăcere. Nu este o destinație Disneyland", a adăugat el.

Citește și: Cât costă o expediție la bordul navei OceanGate, cea care a dispărut în Oceanul Atlantic. Persoane influente se aflau la bord

Accident sau destin nefast? Legătura tulburătoare a soției pilotului de pe subsersibil cu tragedia Titanic... Ce propoziție nu trebuie spusă copiilor. De ce nu e indicat ca părinții să spună celor mici să se calmeze...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Exclusiv Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x