Antena Căutare

Spune-mi ce mănânci ca să-ți spun cine ești. Testul care-ți va spune cine ești în funcție de ce preferi să mănânci la micul-dejun

Oamenii fac în mod constant alegeri, iar acestea este evident că îi definesc. Fie că țin de modul în care își petrec timpul liber, fie de alegerile romantice ori de carieră sau chiar de obiceiurile culinare, acestea spun mai multe despre ei decât a faceo singuri în cuvinte.

bărbat care ține o tavă cu micul-dejun în fața patului unde este o femeie Galerie
Semnificațiile alegerilor culinare la micul-dejun | Shutterstock

Deși în viața de zi cu zi oamenii fac tot felul de alegeri aproape fără să-și dea seama, acestea vin din subconștient, sunt modalități prin care fiecare își exprimă personalitatea.

Fie că aleg să meargă la sală în fiecare zi, fie să alerge în parc sau poate își încep ziua cu un ceai cald și o carte... toate acestea le definesc personalitatea.

Aici intră și obiceiurile culinare. Potrivit The Sun, Bertinet Bakery s-a asociat cu Judi James, un expert comportamental și cunoscutor fin al limbajului corpului.
În urma colaborării, s-a putut afla ce semnifică alegerea unui anumit fel de mâncare la micul-dejun.

Citește și: Un cheeseburger uitat de aproximativ trei ani a fost găsit aproape intact. Cine și unde l-a găsit

Ce semnifică dacă preferi la micul-dejun oule Benedict, pâinea prăjită sau un smoothie

Dacă la micul-dejun preferi ouăle Benedict, pâinea prăjită sau un smoothie, ori orice altă alegere foarte populară, precum avocado, Judi James explică faptul că: „Îți place ca micile tale plăceri să fie cool și sănătoase. Ba chiar adopți un aer de superioritate în fața celor care aleg o simplă felie de pâine prăjită și ceva gem sau dulceață.

De asemenea, ești competitiv și foarte ambițios. Crezul tău este: <<Mănâncă pentru jobul pe care ți-l dorești, nu pentru cel pe care îl ai deja.>>”

Ce semnifică dacă preferi la micul-dejun pâinea prăjită cu gem sau dulceață ori produse de patiserie

Dacă la micul-dejun preferi pâinea prăjită cu gem sau dulceață ori produse de patiserie - niște produse alimentare simple -, Judi James spune că: „Îți fac plăcere experiențele senzoriale, care implică mirosul, gustul și texturile diferite.

Deși felul de mâncare în sine este unul simplu, aromele minunate și atenția necesară realizării pâinii intensifică trăirea respectivă.”

Citește și: Ce dietă ține Carmen Iohannis. Prima Doamnă a României are un fel mâncare preferat, care îi menține forma fizică impecabilă

Ce semnifică dacă preferi la micul-dejun baconul sau cârnăciorii

Dacă la micul-dejun preferi baconul sau cârnăciorii cu o felie generoasă de pâine și sos arată că: „Îți place mâncarea nepretențioasă, simplă. De asemenea, ești un om dintr-o bucată, foarte direct.”

Însă acestea nu au fost singurele rezultate în urma colaborării dintre Bertinet Bakery și Judi James. Studiul lor s-a bazat pe răspunsurile a 2.000 de adulți din Marea Britanie, iar rezultatele au fost spectaculoase în ceea ce privește obiceiurile de consum ale britanicilor.

Ceea ce aleg să mănânce de obicei a dus la întocmirea unei liste de șase categorii diferite: cel căruia îi fac plăcere recompensele, cel căruia îi place ideea de picnic, dezordonatul, dependentul de muncă, cel care pune preț pe lucrurile fine și petrecărețul.

Cel căruia îi fac plăcere recompensele

Potrivit lui Judi, cel căruia îi fac plăcere recompensele este cel care, de obicei, pregătește micul-dejun pentru partener, ceea ce îl face grijuliu și empatic.

„Plăcerea ta vine din prepararea mic-dejunului la pat ca formă de recompensă pentru persoana iubită. Ești romantic, iar trandafirul din vaza pe care ai pus-o pe tăviță dezvăluie și că ești senzual.

Cu toate acestea, trebuie să iei în considerare că 12% dintre britanici mărturisesc că le prepară micul-dejun și îl servesc partenerilor în pat atunci când doresc să-și ceară scuze sau când au uitat de vreun eveniment important (îți sună cunoscut?)”, specifică Judi.

Citește și: Un doodle special de la Google celebrează Papeda, unul dintre cele mai faimoase preparate dn Indonezia

Cel căruia îi place ideea de picnic

„Acest tip de mic-dejun constă în depozitarea tuturor snackurilor pe cuvertura patului și să te înfrupți ca la picnic.

Acest obicei îți dezvăluie latura copilăroasă atunci când vine vorba de recompense. Cu cât sunt mai variate produsele, cu atât va fi o experiență mai plăcută. De asemenea, stai pe cuvertură, astfel că nu este o modalitate de a alinta, ci una de joacă”, spune Judi.

Dezodonatul

„Gătești, prăjești, adaugi sosuri, însă uiți farfuriile și tacâmurile, iar după ce te așezi peste cuvertura patului faci o mizerie de nedescris. Dar asta nu te oprește să dormi tot acolo.

Ești un hedonist spontan care trăiește fiecare clipă, fără să îți faci griji în privința consecințelor.
Nu ești o persoană care să se îngrijoreze prea ușor, ceea ce te face mult mai fericită. Cu toate acestea, patul tău dezordonat și plin de firimituri ar putea să-i deranjeze pe ceilalți.

Mai ales că, 53% dintre britanici consideră enervante firimiturile în pat, iar 37% urăsc să își murdărească așternuturile”, mai spune Judi James.

Citește și: 1 din 10 adulți români sunt dependenți de alimentele ultraprocesate. Care sunt alimentele cancerigene consumate aproape zilnic

Dependentul de muncă

O altă tipologie este dependentul de muncă, care nu are întotdeauna timp să mănânce cum trebuie felurile preferate.

Judi dezvăluie: „O dată pe săptămână, îți mănânci micul-dejun în pat, însă dependența ta de muncă te obligă să îți transformi patul în birou. Astfel că tastezi de zor pe laptop, stând cu picioarele încrucișate și sorbind din suc și mâncând pâinea prăjită cu avocado.

Acest obicei arată o inabilitate de a te deconecta și de a te distanța, dar în același timp îți dă impresia că ești important.”

Cel care pune preț pe lucrurile fine

Indiferent de zi, oamenii din această categorie preferă să pună accent în viață pe lucrurile fine. Judi subliniază faptul că: „Nu este vorba doar despre tava pe care o duci în pat, ci și de calitatea recompensei, ceea ce ar putea însemna un cocktail Buck’s Fizz, căpșune, pâine proaspătă și poate ceva ciocolată.

Toate acestea sunt combinația perfectă pentru a-ți ridica stima de sine, pentru a-ți reamintti cât de special ești fie doar și pentru o zi pe sătămână.”

Citește și: O femeie s-a filmat mâncând șorici și a fost condamnată la închisoare. Care a fost motivul sentinței uluitoare

Petrecărețul

Ultimul pe listă este petrecărețul, cel care folosește mâncarea pe post de combustibil după o noapte nebună în oraș.

Judi concluzionează: „Micul-dejun în pat, duminica, este pentru vindecarea sinelui și renașterea propriei persoane. Chiar dacă să mănânci în pat resturile reci de la pizza de seara trecută nu este chiar opțiunea cea mai sănătoasă cu care să-ți începi ziua.”

Un cuplu de miri a decis să servească la nuntă doar apă! De ce nu le oferă alte băuturi celor 150 de invitați... Ce dezvăluie ora la care te culci despre tine și personalitatea ta. Ce spune despre tine dacă îți place să te trezești d...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x