Antena Căutare

Un doodle special de la Google celebrează Papeda, unul dintre cele mai faimoase preparate dn Indonezia

Pe 20 octombrie 2023, Google Doodle celebrează un preparat tradițional indonezian, care a reușit, în timp, să câștige popularitate și în alte bucătării ale lumii. Descoperă ce reprezintă acest fel de mâncare, inclus în Patrimoniul Cultural Indonezian!

Un doodle special de la Google celebrează Papeda, unul dintre cele mai faimoase preparate dn Indonezia
Un doodle special de la Google celebrează Papeda, unul dintre cele mai faimoase preparate dn Indonezia | Captură Google

Pe 20 octombrie 2023, Google a decis să dedice un Doodle special unui preparat inclus în Patrimoniul Cultural al Indoneziei: Papeda. Descoperă în rândurile de mai jos ce reprezintă acest tip de mâncare, dar și cum se prepară!

Citește și: Horoscop 20 octombrie 2023. Horoscopul zilei pentru toate zodiile. Previziuni astrologice despre dragoste, bani și sănătate

Ce este Papeda, mâncarea tradițională din făină de sago, celebrată de Google printr-un Doodle special pe data de 20 octombrie 2023

Papeda este un aliment de bază în Indonezia de Est, iar, treptat, a reușit să devină cunoscut și în alte părți ale lumii. În anul 2015, în această zi, Papeda a fost inclusă în Patrimoniul Cultural Indonezian.

Papeda sau Bugur Sagu este un terci preparat din făină de sago. Sago este un amidon extras din miezul diferitelor tulpini ale palmierilor tropicali din Indonezia. Milioane de astfel de palmieri acoperă insulele Indoneziei, iar, în fiecare an, localnicii strâng recolta pentru export sau pentru consum propriu. Un arbore de sago poate produce de la 150 și până la 300 de kilograme de amidon de sago.

Acest amidon oferă o gamă variată de nutrienți, inclusiv proteine, carbohidrați, calciu și fier. Însă, mai mult decât atât, sago hrănește de secole comunitățile din Indonezia. În plus, sago mai este folosit și în diferite ritualuri ori ceremonii indoneziene.

Deci, cum se prepară Papeda? După ce se îndepărtează substanța asemănătoare făinii de pe copac, se amestecă cu apă clocotită până când capătă o textură groasă. Apoi, se presară niște turmeric, busuioc și praf de lămâie, pentru un plus de aromă și se consumă alături de peștele preferat!

Citește și: Un doodle special de la Google marchează 150 de ani de la nașterea olandezului Jaap Eden, campion mondial la patinaj și ciclism

Leguma care i-a adus unui român o mică avere. Se cultivă la Buzău, iar pentru un kilogram, bărbatul cere 35 de lei... S-a prefăcut că e manechin ca să fure bijuterii. Ce s-a văzut pe camere la ora închiderii magazinului i-a uluit pe poliț...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x